Φωτιά στη Ρόδο: «Τρία είναι τα επικίνδυνα πύρινα μέτωπα» λέει στο enikos.gr ο αντιδήμαρχος

Μια ακόμη εφιαλτική νύχτα ζει η Ρόδος με την φωτιά να καίει ανεξέλεγκτη σε τρία μεγάλα πύρινα μέτωπα.

Φωτιά στη Ρόδο: Στάχτη έγιναν ξαπλώστρες στην παραλία Γλύστρα -ΦΩΤΟ

Του Δημήτρη Καλογερόγιαννη 

Για την μάχη με τις φλόγες που αυτή την ώρα επεκτείνεται επικίνδυνα αλλά και για την επιχείρηση απεγκλωβισμού και μεταφοράς χιλιάδων ατόμων μίλησε στο enikos.gr ο αντιδήμαρχος τύπου κι επικοινωνίας Ρόδου Κωνσταντίνος Ταρασλιάς. 

Παραδομένη στις φλόγες η Ρόδος – Σε σχολεία, γυμναστήρια και πλοία οι απεγκλωβισθέντες

«Αυτή την ώρα τρία είναι τα πύρινα μέτωπα που εμπνέουν ανησυχία, πυροσβεστικές δυνάμεις αλλά και κάτοικοι καταβάλουν μέγιστες προσπάθειες για την κατάσβεση της φωτιάς», δήλωσε ο κ. Ταρασλιάς, ο οποίος στην συνέχεια τόνισε ότι αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση απεγκλωβισμού επιβεβαιώνοντας πως οι απεγκλωβισθέντες έχουν συγκεντρωθεί σε γυμναστήρια και σχολεία.

«Τρία είναι τα βασικά κέντρα υποδοχής των τουριστών: στα σχολεία στον οικισμό «Αρχάγγελος», στο Κλειστό Γυμναστήριο Καλλιθέας Ρόδου και στο Βενετόκλειο, όπου υπάρχει μέριμνα για να καλυφθούν όλες οι ανάγκες των ανθρώπων που έχουν συγκεντρωθεί εκεί. Μέχρι στιγμής με την συνδρομή του λιμενικού αλλά και ιδιωτικών σκαφών από τις παραλίες Κιοτάρι και Λάρδο έχουν απεγκλωβιστεί πάνω από 2.500 χιλιάδες άτομα», καταλήγει ο αντιδήμαρχος Ρόδου Κωνσταντίνος Ταρασλιάς.

Φωτιά στη Ρόδο: Συγκλονίζει τουρίστρια που ρώτησε υπάλληλο αν είναι ασφαλής – «Φύγε αμέσως από εδώ, τρέξε να σωθείς»

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ