Φωτιά στην Ιεράπετρα: Διασωληνώθηκε 74χρονος με εγκαύματα – Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε και μία κατάκοιτη ηλικιωμένη

Σε εξέλιξη βρίσκεται η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε σε ορεινή περιοχή κοντά στα Σχινοκάψαλα, στην Ιεράπετρα της Κρήτης. Οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή είναι πολύ ισχυροί κι έτσι η πυρκαγιά εξαπλώθηκε γρήγορα στις γύρω περιοχές.

Η φωτιά έχει περάσει μέσα από αρκετά σπίτια και αποθήκες, σύμφωνα με το creta24.gr, στα οποία έχουν προκληθεί ζημιές, ενώ ένας 74χρονος υπέστη εγκαύματα και έχει μεταφερθεί στο νοσοκομείο και σύμφωνα με πληροφορίες έχει διασωληνωθεί. Ο ηλικιωμένος άνδρας έχει υποστεί εγκαύματα σε χέρια, πόδια και πρόσωπο, ενώ ο ίδιος νωρίτερα είχε επιχειρήσει σύμφωνα με πληροφορίες να σβήσει τις φλόγες που είχαν εισχωρήσει στην αυλή του σπιτιού του.

Παράλληλα, άλλο ένα ηλικιωμένο άτομο, συγκεκριμένα μια γυναίκα, χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο, καθώς είχε κάνει πρόσφατα χειρουργείο στο ισχίο και δεν μπορεί να μετακινηθεί, σύμφωνα με το neakriti.gr.

Σημειώνεται πως κι ένας πυροσβέστης, χρειάστηκε να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας καθώς υπέστη εγκαύματα στα κάτω άκρα.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, στην περιοχή έφτασαν 2 εναέρια μέσα, ωστόσο δεν μπόρεσαν να πραγματοποιήσουν ρίψεις νερού λόγω του ισχυρού ανέμου κι έτσι βρίσκονται σε επιφυλακή στο Καστέλι.

Στο σημείο βρίσκονται περισσότερα από 30 πυροσβεστικά οχήματα και πολλοί εθελοντές ενώ στο έργο συνδράμουν και υδροφόρες της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου.

Στην περιοχή πνέουν ισχυροί βόρειοι άνεμοι έντασης 6 μποφόρ, οι οποίοι δυσχεραίνουν το έργο των Πυροσβεστών.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ