Φωτιά στην Αλεξανδρούπολη: Στο νοσοκομείο ο διοικητής της Πυροσβεστικής Έβρου

Στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης μεταφέρθηκε εσπευσμένα ο διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, Σπύρος Κούτρας, ο οποίος βρίσκεται από το πρωί στην μάχη με τα πύρινα μέτωπα.

Αλεξανδρούπολη: Εφιαλτική νύχτα, καίει ανεξέλεγκτη η μεγάλη φωτιά – «Μας “χορεύει” ο άνεμος» – ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, ο κ.Κούτρας, πιθανόν εξαιτίας των αναθυμιάσεων και των πυκνών καπνών που έχουν σκεπάσει την Αλεξανδρούπολη και τα γύρω χωριά μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο.

Σημειώνεται πως ο διοικητής επιχειρούσε από νωρίς το πρωί στο πύρινο μέτωπο στο χωριό Μέλια έως και αργά το απόγευμα όπου βρέθηκε στο χωριό Λουτρά.

Φωτιά στην Αλεξανδρούπολη: Το πύρινο μέτωπο από ψηλά – Δείτε ΒΙΝΤΕΟ από drone

Ακόμη, με αναπνευστικά προβλήματα νοσηλεύονται και δύο πυροσβέστες που βρίσκονται από το πρωί στην μάχη της κατάσβεσης της μεγάλης φωτιάς, ενώ αρκετοί είναι και οι πολίτες που βρίσκονται στο νοσοκομείο για τον ίδιο λόγο.

Φωτιά στην Αλεξανδρούπολη: Η στιγμή που ήχησαν οι σειρήνες στην περιοχή Λουτρά – Απομακρύνθηκαν οι κάτοικοι – ΒΙΝΤΕΟ

Υπενθυμίζεται πως τα μέτωπα είναι πολλαπλά και καίνε ανεξέλεγκτα μέχρι και αυτή την ώρα, με τους ισχυρούς ανέμους που φτάνουν σε ένταση ακόμη και τα 8 μποφόρ να δυσχεραίνουν το έργο της κατάσβεσης.

Οκτώ οικισμοί έχουν εκκενωθεί από το μεσημέρι και οι κάτοικοι έχουν απομακρυνθεί για προληπτικούς λόγους, ενώ σπίτια και αυτοκίνητα έχουν υποστεί ζημιές από τις φλόγες. Mήνυμα εστάλη και στους κατοίκους της Αλεξανδρούπολης να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους και να κλείσουν πόρτες και παράθυρα, γιατί οι καπνοί κατευθύνονται στην περιοχή τους.

Ισχυρές επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με τη συνδρομή μηχανημάτων έργου του στρατού και των δήμων θα προσπαθήσουν να σώσουν περιουσίες, δασικό πλούτο και ζωικό κεφάλαιο με την προσδοκία ότι η φωτιά θα ελεγχθεί με το πρώτο φως της ημέρας, όταν και θα αρχίσουν να επιχειρούν ξανά τα εναέρια μέσα.

Οι προσπάθειες των πυροσβεστών φαίνεται πως επικεντρώνονται αυτή την ώρα στους οικισμούς Αετοχώρι, Λουτρό και Αγνάντια, που φαίνεται να κινδυνεύουν περισσότερο αυτή την ώρα από την μανία της φωτιάς και του αέρα.

Καταβάλλεται προσπάθεια να σταματήσει η φωτιά στις καλλιεργήσιμες εκτάσεις, όπου πέρασε νωρίτερα, καθώς δεν προβλέπεται μείωση των ανέμων.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ