Φωτιά στην Αλεξανδρούπολη: Σε ετοιμότητα για την εκκένωση του Γενικού Νοσοκομείου

Σε ετοιμότητα για την πιθανή εκκένωση του Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης βρίσκονται οι αρχές στον Έβρο, όπου μαίνεται η μεγάλη φωτιά, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Πύρινος εφιάλτης σε Έβρο, Ροδόπη, Εύβοια, Καβάλα και Βοιωτία: Δύο νεκροί, καίγονται σπίτια, συνεχείς εκκενώσεις – ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός, δήλωσε χαρακτηριστικά κατά τη διάρκεια της τελευταίας ενημέρωσης για τις πυρκαγιές: «Λόγω της εξέλιξης της φωτιάς και με στόχο την προάσπιση της υγείας των ασθενών του Γ.Ν. Αλεξανδρούπολης, αυτή την στιγμή, παρόλο που δεν έχει παραστεί τέτοια ανάγκη, γίνονται όλες οι απαραίτητες προπαρασκευαστικές ενέργειες έτσι ώστε, εφόσον κριθεί απαραίτητο, να εκκενωθεί με ασφάλεια το νοσηλευτικό ίδρυμα της πόλης».

Σημειώνεται ότι η κατάσταση στον Έβρο είναι ιδιαίτερα δύσκολη, καθώς υπάρχουν συνολικά 15 ενεργά μέτωπα, με την πύρινη λαίλαπα να συνεχίζει να κατακαίει τον οικολογικό πλούτο στο δάσος της Δαδιάς. Παράλληλα, απειλείται άμεσα η αποικία του μαυρόγυπα, η οποία είναι η μοναδική στα Βαλκάνια. Μέχρι στιγμής έχουν εκκενωθεί 13 οικισμοί στην Αλεξανδρούπολη, ενώ στην περιοχή μεταβαίνει εκτάκτως κυβερνητικό κλιμάκιο.

Στον Έβρο ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ – Σε επιφυλακή ο Στρατός σε όλα τα στρατόπεδα και τα σύνορα

Ένας μετανάστης εντοπίστηκε απανθρακωμένος στην περιοχή της Λευκίμης, απ’ όπου πέρασε η φωτιά που έχει καταστρέψει τα πάντα στο πέρασμά της στον Έβρο, σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr. Ο άτυχος άνδρας βρέθηκε απανθρακωμένος κοντά στις κεραίες της ΕΡΤ από το δασαρχείο, μαζί με ακόμη 34 μετανάστες, οι οποίοι συνελήφθησαν.

Meteo για φωτιές σε Έβρο και Βοιωτία: Άνεμοι 5-6 μποφόρ και ριπές άνω των 70 km/h μέχρι αργά το βράδυ

Σύσσωμες οι πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν ριχτεί στην μάχη με τις φλόγες ωστόσο όπως αναφέρουν πυροσβέστες στο enikos.gr «η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου τόσο στην πυρκαγιά του δάσους, όσο και στην φωτιά που καίει στο χωριό Νίψα η οποία βρίσκεται ακριβώς πάνω από την Εγνατία Οδό, ενώ απειλείται η Λευκίμη, η Αισύμη και ο Άβαντας, ενώ παράλληλα μεγάλο πύρινο μέτωπο υπάρχει και στο Δωρικό, αλλά και αυτό που κινείται από τα Λουτρά προς το Μοναστηράκι. Δίνουμε προτεραιότητα να σωθούν περιουσίες και ανθρώπινες ζωές».

Έχουν τραυματιστεί συνολικά επτά πυροσβέστες, εκ των οποίων ένας είναι εθελοντής. Παραμένουν επί τόπου και επιχειρούν 214 άνδρες της Πυροσβεστικής με 59 οχήματα, 11 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων. Μέχρι το τελευταίο φως της ημέρας επιχειρούσαν 10 αεροσκάφη και 7 ελικόπτερα. Επίσης, συνδράμουν εθελοντές που το έργο τους είναι ιδιαίτερα σημαντικό, υδροφόρες και μηχανήματα ΟΤΑ όπως και ο ελληνικός στρατός. Στην περιοχή επιχειρούν και ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις για την ασφαλή απομάκρυνση των πολιτών από τις περιοχές.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ