Φωτιά στη Βοιωτία: Συνεχείς αναζωπυρώσεις σε δύσβατα σημεία – Κίνδυνος να φτάσουν οι φλόγες στο ελατόδασος

Μαίνεται για τέταρτο 24ωρο η φωτιά στην Βοιωτία. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη με τις αναζωπυρώσεις, ενώ νέα μέτωπα ξεσπούν συνεχώς και μεγαλώνουν λόγω των ισχυρών ανέμων. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, καλύτερη είναι η κατάσταση στο μέτωπο του Προδρόμου, το οποίο μεταφέρθηκε στην Ζάλτσα, ένας από τους οικισμούς που εκκενώθηκαν το βράδυ της Τετάρτης, έπειτα από μήνυμα του 112.

Αυτή την στιγμή υπάρχει ενεργό μέτωπο σε πολύ δύσβατο σημείο, σε γκρεμούς, από την πλευρά του Ελικώνα και σκαρφαλώνει συνεχώς προς την κορυφή του βουνού, με έναν από τους κινδύνους είναι να ανέβει και να αλλάξει φορά του ανέμου και να περάσει από την πλευρά του ελατοδάσους.

Σημειώνεται ότι μόνο τα ελικόπτερα μπορούν να βοηθήσουν στη μάχη της κατάσβεσης λόγω της μορφολογίας του εδάφους. Ο αέρας που φυσάει συνεχώς αναζωπυρώνει τη φωτιά σε δύσβατα σημεία και χαράδρες με αποτέλεσμα οι επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις να μην μπορούν να φτάσουν εκεί που βρίσκονται οι φλόγες.

«Στο Δίστομο Βοιωτίας οι περισσότερες αναζωπυρώσεις δημιουργούν μέτωπο και για την αντιμετώπισή τους επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις ενώ από αέρος επιχειρούν δύο αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα από την Τσεχία» σημείωσε σχετικά ο εκπρόσωπος Τύπου Πυροσβεστικού Σώματος, Γιάννης Αρτοποιός , κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης της Πυροσβεστικής.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ