Φωτιά στη Λέσβο: Επικίνδυνες αναζωπυρώσεις – Εκκενώνεται η Βρίσα

Μάχη με τις φλόγες συνεχίζουν να δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις για θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά στη Λέσβο.  Πριν από λίγο υπήρξε μεγάλη αναζωπύρωση και δόθηκε εντολή για εκκένωση του χωριού Βρίσα. 

Συγκεκριμένα, με Απόφαση του Δημάρχου Δυτικής Λέσβου και έπειτα από εισήγηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, εκκενώνεται προληπτικά και ο οικισμός της Βρίσας. Οι οδηγίες του 112 είναι οι κάτοικοι να κατευθυνθούν προς Πολιχνίτο.

Στους κατοίκους εστάλη και μήνυμα μέσω του 112. Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: «Αν βρίσκεστε τώρα στη Βρίσα Λέσβου εκκενώστε τώρα προς Πολιχνίτο. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας.

Η Βρίσα είναι το χωριό που είχε χτυπηθεί τον Ιούλιο του 2017 από τον ισχυρό σεισμό. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα stonisi.gr, η προσπάθεια των πυροσβεστών επικεντρώνεται στο δυτικό μέτωπο της Βρίσας που είναι ενεργό και το οποίο κινείται προς την περιοχή των Βασιλικών. Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Ταξιάρχης Βέρρος στο OPEN, το μέτωπο είναι μόλις 500 μέτρα από το οικισμό της Βρίσας.

Στο σημείο επιχειρούν 81 πυροσβέστες με 5 ομάδες πεζοπόρων, ενώ από αέρος στην κατάσβεση συμμετέχουν 6 αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Συνολικά 218 αστυνομικοί, 69 οχήματα και ένα πτητικό μέσο παρέχουν από χθες το πρωί ουσιαστική συνδρομή στις πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν για την κατάσβεση των εστιών φωτιάς, με απαραίτητες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, προληπτική εκκένωση οικισμών οπού απαιτείται και λήψη απαιτούμενων μέτρων για τη διασφάλιση της ζωής και της περιουσίας των κατοίκων των περιοχών όπου εξελίσσεται η δυνατή δασική πυρκαγιά στη Λέσβο.

192 αστυνομικοί εκ των οποίων 25 Αξιωματικοί, παρέχουν συνδρομή στις πυροσβεστικές δυνάμεις στο επιχειρησιακό πεδίο και 26 αστυνομικοί εκ των οποίων οκτώ Αξιωματικοί, διατίθενται στο Κέντρο Επιχειρήσεων του Αστυνομικού Μεγάρου Μυτιλήνης, στο πλαίσιο συντονιστικής και καθοδηγητικής δράσης, αλλά και για την απαραίτητη «διοικητική μέριμνα» στις επιχειρησιακές δυνάμεις.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ