Φωτιά στη Γλυφάδα: Μήνυμα από το 112 για εκκένωση του Πανοράματος Βούλας

Μήνυμα έστειλε το 112 για εκκένωση της περιοχής Πανόραμα στην Άνω Βούλα, καθώς οι φλόγες έχουν φτάσει στα πρώτα σπίτια, σύμφωνα με την Πυροσβεστική.

Σύμφωνα με το μήνυμα του 112: «Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας. Αν βρίσκεστε στην Άνω Βούλα εκκενώστε τώρα προς πλατεία Άλσους Άνω Βούλας. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας». Το μήνυμα παραπέμπει στην ιστοσελίδα της Πολιτικής Προστασίας για οδηγίες αυτοπροστασίας.

Ήδη αστυνομικοί κινούνται πόρτα πόρτα στην περιοχή καλώντας τους κατοίκους να απομακρυνθούν. Οι ισχυροί άνεμοι, έντασης έως και οκτώ μποφόρ, που πνέουν τοπικά, σπρώχνουν το πύρινο μέτωπο προς το Πανόραμα της Άνω Βούλας,  με τη φωτιά που ξέσπασε νωρίτερα στην Άνω Γλυφάδα, να ενισχύεται. Ήδη έχει αρχίσει επιχείρηση εκκένωσης στις οδούς Αριστείδου, Λαμίας και Διστόμου, ενώ αναφέρονται ζημιές και σε σπίτια.

Έκκληση για εκκένωση του Πανοράματος στην Άνω Βούλα απηύθυνε και ο δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος Γρηγόρης, λόγω της φωτιάς που μαίνεται.

Eνισχύθηκαν και πάλι οι δυνάμεις πυρόσβεσης και πλέον επιχειρούν συνολικά 72 πυροσβέστες με τρεις ομάδας πεζοπόρων τμημάτων και 20 οχήματα, ενώ από αέρος επιχειρούν περιοδικά 6 αεροσκάφη, 3 ελικόπτερα και ένα ελικόπτερο για εναέριο συντονισμό, ενώ κινητοποιήθηκε και ένα ακόμα ελικόπτερο του στρατού. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ.

Οι ισχυροί άνεμοι έστρεψαν τη φωτιά προς τη Βούλα, σε περιοχή με σπίτια, η οποία πλέον απειλείται. Η φωτιά ξεκίνησε από την Άνω Γλυφάδα, στο τέρμα της οδού Μετσόβου καίγοντας έκταση με πουρνάρια και ξερά χόρτα στους πρόποδες του Υμηττού.

Όσον αφορά στα αίτια της πυρκαγιάς, από την Πυροσβεστική θεωρούνται άγνωστα μέχρι στιγμής, ενώ ο δήμαρχος Γλυφάδας ανέφερε νωρίτερα ότι ξεκίνησε από υποσταθμό του ΔΕΔΔΗΕ. Για τη διερεύνηση των αιτίων έχει σταλεί στο σημείο κλιμάκιο της Διεύθυνσης; Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού, οπού άρχισε ήδη την συλλογή στοιχείων.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ