Φωτιά σε δύο αποθήκες πυρομαχικών του Στρατού: Λόχοι καταδρομέων σε Έβρο και Ροδόπη – ΒΙΝΤΕΟ

Σε δυο αποθήκες πυρομαχικών του Στρατού μπήκε κατά τη διάρκεια της νύχτας η φωτιά στην Αλεξανδρούπολη. Έφτασαν στον Έβρο και την Ροδόπη οι δυο λόχοι καταδρομέων, οι οποίοι αναλαμβάνουν ρόλο επιτήρησης.

Του Χρήστου Μαζανίτη

Σε δυο αποθήκες του Στρατού μπήκε κατά τη διάρκεια της νύχτας η πυρκαγιά έρπουσα. Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες του enikos.gr πρόκειται για τις αποθήκες πυρομαχικών Άβαντα και Παλαγία. Η πυρκαγιά ωστόσο δεν απείλησε τις αποθήκες λόγω εφαρμογής των μέτρων στο πλαίσιο του σχεδιασμού για την αντιπυρική περίοδο από την αρχή του καλοκαιριού. Οι αντιπυρικές ζώνες λειτούργησαν και τα στελέχη των εγκαταστάσεων έπραξαν στο ακέραιο αυτά για τα οποία έχουν εκπαιδευτεί για ανάλογες περιπτώσεις.

Το ίδιο, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ενημέρωσης του enikos.gr συνέβη και προχθές σε παρακείμενο Στρατόπεδο, όπου η φωτιά σταμάτησε 200 μέτρα από τις εγκαταστάσεις, λόγω εφαρμογής των μέτρων από την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου.

Εν τω μεταξύ, έφτασαν στην Θράκη οι 2 Λόχοι της Ε’ Μοίρας Καταδρομών οι οποίοι αναπτύσσονται αναλαμβάνοντας αποστολή επιτήρησης με συνεχείς περιπολίες στα εσωτερικά δρομολόγια των Νομών  Έβρου και Ροδόπης.

Επίσης το UAV HERON εκτελεί πτήσεις επιτήρησης πάνω από τον Έβρο  μεταφέροντας ζωντανά εικόνα και όλες τις απαραίτητες πληροφορίες στο ΕΘΚΕΠΙΧ και στο ΕΣΚΕΔΙΚ. Παράλληλα έμφαση δίνεται και σε μέτρα αυτασφάλισης των στρατοπέδων και στρατιωτικών εγκαταστάσεων στο πλαίσιο επαύξησης των μέτρων ασφαλείας.

Ο ίδιος ο Αρχηγος ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος βρίσκεται από χθες το βράδυ στον Έβρο έχοντας αναλάβει από κοντά τον ρόλο συντονισμού όλων των δυνάμεων και αξιολόγησης της κατάστασης, αφού υπάρχουν συγκλίνουσες πληροφορίες για μη τυχαία αλληλουχία γεγονότων.

Κατόπιν διαταγών του ΑΓΕΕΘΑ πέρα από την τεράστια συμβολή των Ενόπλων Δυνάμεων στην καταπολέμηση των πυρκαγιών, έχουν πυκνώσει οι περιπολίες σε όλη την παρέβριο και ιδιαίτερα στην Ζώνη Ασφάλειας Προκαλύψεως (ΖΑΠ), αλλά και στα εσωτερικά δρομολόγια ανά τομέα των Σχηματισμών στην περιοχή. Αυξάνονται οι περιπολίες στην περιοχή με την συμμετοχή και μη εν υπηρεσία προσωπικού που υπηρετεί στις Μονάδες και τους Σχηματισμούς στον Έβρο.

Επίσης έμφαση δίνεται στην επιτήρηση και στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα στον τομέα της XVI Μ/Κ Μεραρχίας Πεζικού και της 29 Μ/Π ΤΑΞΠΖ και ιδιαίτερα στα δρομολόγια που περνούν από τα μειονοτικά χωριά.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ