Φωτιά: Γλυφάδα – Βούλα: Η επίσημη ενημέρωση της Πυροσβεστικής

Η κατάσταση στην περιοχή της Γλυφάδας είναι βελτιωμένη, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Υπάρχουν μόνο διάσπαρτες εστίες. Στην περιοχή έχουν μεταβεί ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης και ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Παπαγεωργίου.

Εξαιτίας των βόρειων βορειοανατολικών ανέμων που έφτασαν σε ριπές, τα επτά μποφόρ, η φωτιά πήρε γρήγορα διαστάσεις και κατευθύνθηκε προς τον αστικό ιστό. Γι’  αυτό μέσω του 112 αποστείλαμε μήνυμα στις 16.20 στους κατοίκους της Άνω Βούλας, προκειμένου να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους προς ασφαλές σημείο.
Η κινητοποίηση των πυροσβεστικών δυνάμεων ήταν άμεση και ενισχύθηκαν κατά την εξέλιξη της πυρκαγιάς. Αυτη τη στιγμή επιχειρούν 102 πυροσβέστες, με τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 30 οχήματα. Οι επίγειες δυνάμεις ενισχύονται ήδη με οχήματα, με πυροσβέστες και με πεζοπόρα τμήματα από την Πελοπόννησο, τη Δυτική Ελλάδα και τη Στερεά Ελλάδα.

Τα πυροσβεστικά αεροσκάφη και ελικόπτερα συνεχίζουν να επιχειρούν αδιάλειπτα και σε διαδοχικά κύματα και θα επιχειρούν μέχρι το τελευταίο φως. Έχουν διατεθεί έξι αεροσκάφη, πέντε ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα ελικόπτερο ως συντονιστικό.

Στο έργο της πυρόσβεσης είχαμε τη συνδρομή του Στρατού που διέθεσε ένα ελικόπτερο, της Ελληνικής Αστυνομίας που διέθεσε 250 αστυνομικούς, με 25 μοτοσυκλέτες και δέκα περιπολικά οχήματα. Τη συνδρομή μεγάλου αριθμού εθελοντών πυροσβεστών, αλλά και υδροφόρων της περιφέρειας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Πριν από λίγο στις 18.07, εκδηλώθηκε νέα πυρκαγιά στην περιοχή του Κουβαρά, επί της οδού Ομήρου κι επιχειρούν εκεί 25 πυροσβέστες, με δέκα οχήματα και δύο ελικόπτερα. Σε μερική επιφυλακή, έχουν τεθεί οι πυροσβεστικές υπηρεσίες των περιφερειών Αττικής, Πελοποννήσου, Δυτικής και Στερεάς Ελλάδας. Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού, διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.
Το τλευταίο 24ωρο εκδηλώθηκαν 61 δασικές πυρκαγιές. Οι περισσότερες από αυτές αντιμετωπίστηκαν άμεσα στο αρχικό τους στάδιο.

Παρακαλούμε τους συμπολίτες μας να είναι ιδιαιτέρως  προσεκτικοί και σε περίπτωση πυρκαγιάς να ακολουθούν τις οδηγίες των αρμόδιων αρχών και να ενημερώνουν άμεσα την πυροσβεστική υπηρεσία.

Για οποιαδήποτε εξέλιξη θα ακολουθήσει νεώτερη ενημέρωση.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ