Φως στο Τούνελ: Νέα έρευνα για τον φοιτητή από τα Σπάτα με παρέμβαση εισαγγελέα – Τι είπε ο πατέρας του

Στο εφηβικό δωμάτιο, που έμελλε να γίνει τόπος μαρτυρίου για το 19χρονο Νικόλα, αλλά και στο σαλόνι του σπιτιού όπου βρέθηκαν ίχνη τελετής με αποκρυφιστικά σύμβολα και πεντάλφες, ενδεχομένως να κρύβονται, σύμφωνα με την εισαγγελέα, οι απαντήσεις γύρω από το θάνατό του στις 14 Ιουλίου του 2022 στα Σπάτα.

Η οικογένεια του άτυχου φοιτητή, 20 μήνες μετά κάνει λόγο για αστοχίες, παραλείψεις αλλά και καθυστερήσεις στην έρευνα. Υποστηρίζουν ότι το παιδί τους δολοφονήθηκε και δηλώνουν ικανοποίηση για την απόφαση της εισαγγελέως να δώσει εντολή για περαιτέρω έρευνα παρ’ ότι η υπόθεση αρχικά δηλώθηκε ως αυτοκτονία.

Τα κενά τα οποία εντόπισε η εισαγγελέας που χειρίζεται την υπόθεση την οδήγησαν στο να ζητήσει προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να της προσκομισθούν, η τεχνική έκθεση πραγματογνώμονα-ιατροδικαστή και νέες συμπληρωματικές καταθέσεις μαρτύρων.

Ζητά ακόμη να της κατατεθούν, χειρόγραφα του άτυχου νεαρού, τα οποία οι γονείς θεωρούν κρίσιμα για τη διερεύνηση της υπόθεσης, καθώς περιέχουν αποκρυφιστικά σύμβολα και οδηγίες που παραπέμπουν σε τελετουργικό μαύρης μαγείας.

Η εισαγγελέας ζητά διευκρινίσεις για τη σειρά των γεγονότων την ημέρα θανάτου του φοιτητή, καθώς κάποιες από τις καταθέσεις μαρτύρων, φέρεται να παρουσιάζουν αντιφάσεις στη χρονική σειρά των όσων διαδραματίστηκαν. Αντιφάσεις που μπορεί ενδεχομένως να σχετίζονται με την έντονη συναισθηματική φόρτιση και το σοκ της στιγμής, αλλά που ωστόσο προκαλούν σύγχυση για το ποιος ήταν που, πότε και γιατί.

Καθοριστικής σημασίας ήταν η μαρτυρία του κλειδαρά που άνοιξε την πόρτα για να μπει η μητέρα του άτυχου νέου στο σπίτι.

Ανέφερε στις Αρχές πως εκείνος έκοψε με ένα κοφτάκι τα σχοινιά από το λαιμό και τα χέρια του παιδιού. Για το αν υπήρχαν άλλοι στο δωμάτιο εκείνη τη στιγμή είπε πως είδε δυο αστυνομικούς στο διάδρομο έξω από αυτό. Όταν το Τούνελ εντόπισε τον μάρτυρα κλειδί, εκείνος περιέγραψε κάπως διαφορετικά τα όσα έζησε.

«Η μητέρα ήταν η πρώτη που ανέβηκε πάνω και από όσο άκουσα εγώ, έσπασε την πόρτα του δωματίου του παιδιού της και μπήκε μέσα. Αργότερα που ανέβηκα ήταν μόνο, για να δώσω το κοφτάκι μου για να κόψουν το κορδόνι στα χέρια του παιδιού», είπε χαρακτηριστικά.

«Κάποιοι αλλοίωσαν τα στοιχεία στον τόπο»

Στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ» μίλησε και ο πατέρας του άτυχου Νικόλα, μετά την παρέμβαση του εισαγγελέα και την νέα έρευνα που διέταξε για τον φρικτό θάνατό του.

«Είμαι ικανοποιημένος, για την ώρα, με την εξέλιξη των πραγμάτων. Είναι μεγάλη επιτυχία του δικηγόρου μου και της κυρίας Νικολούλη που έδωσε το έναυσμα για να εξετάσει την υπόθεση η κυρία εισαγγελέας και να δώσει εντολή για νέες καταθέσεις. Έχω κληθεί και εγώ προκειμένου να βοηθήσω να διαλευκανθεί η υπόθεση. Όποιος το έκανε αυτό στον Νικόλα πρέπει να είναι γνωστός του και να ξέρει το σπίτι καλά», λέει χαρακτηριστικά.

Αυτό που ενόχλησε τον ίδιο είναι η αλλοίωση των στοιχείων στο χώρο που συνέβη το τραγικό γεγονός.

«Το κινητό του, το κομπιούτερ του, τα δαχτυλικά αποτυπώματα, το ποιοι ήταν μέσα, ποιοι άνοιξαν την πόρτα, ποιοι άγγιξαν την πόρτα, γιατί δεν ήρθε ιατροδικαστής επί τόπου, γιατί δεν απέκλεισαν τον χώρο για να γίνει ακριβής καταγραφή των στοιχείων. Αυτή η αλλοίωση εμένα με ενόχλησε και απορώ γιατί δεν τηρήθηκε το πρωτόκολλο σε αυτήν την υπόθεση.».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ