Φονική έκρηξη στις Σέρρες: «Έκλεισαν τις βάνες του λέβητα και δεν ασφάλισαν τον καυστήρα»

Φως στα αίτια της έκρηξης σε Δημοτικό σχολείο των Σερρών που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο ενός 11χρονου μαθητής και τον τραυματισμό ακόμη δύο παιδιών ρίχνει η μαρτυρία του προέδρου συντηρητών καυστήρων.

Σχετικά με το πώς έγινε η φονική έκρηξη στις Σέρρες, ο πρόεδρος συντηρητών καυστήρων Σερρών, Γιώργος Κοτσανπαπάς, μιλώντας στο Star, δήλωσε: «Κλείσανε τις βάνες του λέβητα και δεν ασφαλίσανε τον καυστήρα να μην μπορεί να ανάψει ο καυστήρας του πετρελαίου. Άναψε για κάποιο λόγο, είτε από τον θερμοστάτη είτε από διακόπτη είτε κάποιος έβαλε χέρι και τον άναψε. Αυτό θα το δει ο εμπειρογνώμονας. Έτσι, ο καυστήρας όταν άναψε, ”έσκασε” ο λέβητας, γιατί ήταν κλειστές οι βάνες πάνω από το λέβητα».

Το λεβητοστάσιο βρίσκεται σε ισόγειο χώρο. Λόγω του ωστικού κύματος από την έκρηξη, που σημειώθηκε, εκσφενδονίστηκε η σιδερένια πόρτα του λεβητοστασίου με αποτέλεσμα να χτυπήσει το παιδί που βρισκόταν σε απόσταση περίπου 30 μέτρων.

Την ώρα της έκρηξης τα παιδιά βρίσκονταν στο προαύλιο του σχολείου, καθώς γινόταν διάλειμμα, όπως μετέδωσε νωρίτερα το enikos.gr.

Στο σημείο έσπευσαν αμέσως δυνάμεις της πυροσβεστικής, της αστυνομίας και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, καθώς επίσης και ο Δήμαρχος Σερρών, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Σερρών και ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης νομού Σερρών.

Ο 11χρονος διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών, στις 15:37. Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση του νοσοκομείου, δυστυχώς το παιδί ήταν ήδη νεκρό. «Έφερε βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις μη συμβατές με τη ζωή», επισημαίνεται χαρακτηριστικά.

Στο ίδιο νοσοκομείο διακομίστηκαν στις 14:43 και τα δύο αγοράκια που τραυματίστηκαν από την έκρηξη. Πρόκειται για έναν 6χρονο και έναν 10χρονο, με ελαφρές κακώσεις το πρώτο και σε καλή γενική κατάσταση το δεύτερο.

Έγιναν άμεσα όλες οι απαραίτητες εξετάσεις (υπέρηχος, αξονική τομογραφία κλπ) και το 10χρονο αγόρι επιστρέφει στην οικία του ενώ το 6χρονο, το οποίο φέρει εμπιεστικό κάταγμα βρεγματικού οστού (ΑΡ) και μικρό ρωγμώδες κάταγμα ρινικών οστών, θα διακομισθεί προληπτικά στην Παιδοχειρουργική Κλινική του ΓΝΘ «Ιπποκράτειο» για περαιτέρω παρακολούθηση, σύμφωνα με την ανακοίνωση του νοσοκομείου.

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ