Δίκη Folli Follie: Ξεκίνησε από μηδενική βάση

Μετά από μία αναβολή κι ενώ είχε προχωρήσει η διαδικασία, και μία διακοπή το καλοκαίρι, ξεκίνησε σήμερα από μηδενική βάση η δίκη για την υπόθεση της Folli Follie στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

Της Άννας Κανδύλη

Παρόντες στο δικαστήριο ο ιδρυτής της εταιρείας Δημήτρης Κουτσολιούτσος, η σύζυγός του Καίτη, ο γιος τους (πρώην ισχυρός άνδρας της Folli Follie) Τζώρτζης Κουτσολιούτσος και ακόμα έξι κατηγορούμενοι από τους συνολικά δώδεκα που περιλαμβάνονται στο κατηγορητήριο.

Κατά τη σημερινή διαδικασία έγιναν δηλώσεις παράστασης προς υποστήριξη της κατηγορίας ενώ το δικαστήριο απασχόλησε και το εάν πρέπει να επανυποβληθούν σχετικά αιτήματα που είχαν υποβληθεί στη δίκη που είχε ξεκινήσει στις αρχές του 2022, αλλά μετά από 22 συνεδριάσεις οδηγήθηκε σε αναβολή.

Η εισαγγελέας πρότεινε να μην επανυποβληθούν οι δηλώσεις, όμως το δικαστήριο αποφάσισε η διαδικασία να γίνει ξανά από την αρχή.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 27 Σεπτεμβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι βάσει του παραπεμπτικού βουλεύματος, οι κατηγορούμενοι φέρονται με τη χρήση να προκάλεσαν ζημιά άνω των 413 εκατομμυρίων ευρώ.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν κατά περίπτωση οι εμπλεκόμενοι είναι μεταξύ άλλων:

  • εγκληματική οργάνωση
  • πλαστογραφία από κοινού από κοινού και κατ’ εξακολούθηση με συνολικό όφελος και αντίστοιχη ζημία άνω των 120.000 ευρώ
  • απάτη κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση τελεσθείσα κατά φυσικών και νομικών προσώπων, ΝΠΙΔ και ΝΠΔΔ, με προξενηθείσα ζημία άνω των 120.000 ευρώ
  • χειραγώγηση της αγοράς από κοινού, κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση
  • νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατά συναυτουργία και κατ΄ εξακολούθηση κ.α.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ