Φολέγανδρος: Επίθεση του συνηγόρου του καθ’ ομολογίαν δολοφόνου στον ιατροδικαστή – “Θα καταθέσω μήνυση” λέει στο enikos.gr

Του Κυριάκου Μαντούβαλου

Στις φυλακές Κορυδαλλού κρατείται από την Παρασκευή ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος της Γαρυφαλλιάς στη Φολέγανδρο. Για τις επόμενες δέκα ημέρες θα παραμείνει σε καραντίνα, λόγω των μέτρων για τον κορονοϊό. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 30χρονος βρίσκεται από το πρωί στο ψυχιατρικό τμήμα των φυλακών Κορυδαλλού, ενώ αναμένεται να διαταχθεί και επισήμως ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη.

Ένα σημείο που χρήζει διευκρίνισης είναι το κατά πόσο έχει κατατεθεί στη δικογραφία ιατροδικαστική γνωμάτευση από τον αρμόδιο ιατροδικαστή. Σύμφωνα με τον συνήγορο υπεράσπισης του 30χρονου κ. Γιάννη Βλάχο, “Δεν έχει κατατεθεί ακόμα ιατροδικαστική έκθεση για όσα έγιναν. Υπάρχει μια σελίδα με εξηγήσεις, η οποία ζητήθηκε για να προχωρήσει η διαδικασία, όμως ακόμα έκθεση δεν έχει κατατεθεί. Οι διαρροές που έχουν γίνει είναι από αυτό το χαρτί, όχι από την έκθεση”.

Ο κ. Βλάχος μιλώντας στο enikos.gr προαναγγέλλει ότι θα καταθέσει μήνυση για παραβίαση μυστικότητας της ανακριτικής διαδικασίας. “Μετά και τις τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση της Φολεγάνδρου, τη διαρροή επιλεγμένων στοιχείων της δικογραφίας και τη δημόσια τοποθέτηση του ιατροδικαστή που χειρίζεται την υπόθεση, ο οποίος ακόμα δεν έχει καταθέσει ιατροδικαστική γνωμάτευση, αμφισβητώ ευθέως την αμεροληψία του. Θα καταθέσω άμεσα μήνυση για παραβίαση μυστικότητας της ανακριτικής διαδικασίας”.

Ο κ. Βλάχος αναφέρει επίσης: “υπάρχουν διαρροές ότι ο 30χρονος κρυβόταν και είχε επικοινωνία με δικηγόρους κτλ. Εμείς επαναλαμβάνουμε ότι επιτρέπουμε να γίνει άρση τηλεφωνικού απορρήτου, να ανοίξουν οι υπολογιστές, οι λογαριασμοί στα social media, όλα. Οι ψυχιατρικοί κρατούμενοι αντιμετωπίζονται με διαφορετικό τρόπο. Το αν ένας άνθρωπος που έχει τελέσει ένα έγκλημα και το έχει παραδεχτεί, είναι ψυχιατρικά πάσχων ή όχι πρέπει να το αποφασίσουν οι ειδικοί. Γι’ αυτό έχουμε ζητήσει από την πρώτη στιγμή ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη η οποία και περιμένουμε να γίνει”.

Τι δήλωσε ο ιατροδικαστής

Η περιγραφή του ιατροδικαστή που ανέλαβε να εξετάσει τη σορό της Γαρυφαλλιάς συγκλονίζει. Αν και η ιατροδικαστική έκθεση δεν έχει ολοκληρωθεί, όπως σημείωσε ο Ηλίας Μπογιόκας, έχει ήδη δώσει ένα επεξηγηματικό σημείωμα στις Αρχές σχετικά με τις βασικές κακώσεις που είχε η 26χρονη.

“Η ιατροδικαστική έκθεση δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη, αυτό που δόθηκε είναι κάποιες επεξηγήσεις και ένα σημείωμα επεξηγήσεων για τις βασικές κακώσεις που είχε η θανούσα ώστε οι ανακριτικές αρχές να μπορέσουν να κάνουν το έργο τους” ανέφερε χαρακτηριστικά ο ιατροδικαστής που διενεργεί την νεκροψία στη Γαρυφαλλιά.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο Ηλίας Μπογιόκας τόνισε ότι “η 26χρονη έφερε εκδορές άνω άκρων και στην οπίσθια πλευρά του σώματος. Φέρει στο κεφάλι κακώσεις, μία κάκωση ειδικά στο μάτι την χαρακτηρίζω από “θλων όργανο”, πιθανόν από γροθιά ή κάποιο χαστούκι. Έχει και στην πίσω πλευρά ένα σχίσιμο από τα βράχια, έχει και στην μπροστινή πλευρά της κεφαλής. Έχει στους γλουτούς εκδορές διαφορετικών κατευθύνσεων, που σημαίνει ότι χτύπησε σε διαφορετικές κατευθύνσεις, δηλαδή έπεσε κάτω, δεν είναι απλή πτώση είναι και σύρσιμο”.

“Όλες αυτές οι κακώσεις είναι εν ζωή, πριν πέσει στη θάλασσα” διευκρίνισε.

“Έχουμε εικόνα συρσίματος, διαφορετικής κατεύθυνσης μάλιστα. Έβρισκε εμπόδιο και έκανε πιο πλάγια” δήλωσε χαρακτηριστικά.

“Έπεσε στη θάλασσα είτε αναίσθητη είτε σε πλήρη ανικανότητα να κολυμπήσει η κοπέλα. Δεν ήταν σε θέση με αυτά τα τραύματα να κολυμπήσει ή να επιπλεύσει” συμπλήρωσε.

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.