Φώφη Γεννηματά: Πανελλήνια συγκίνηση για τον θάνατό της – Το “αντίο” του πολιτικού κόσμου

Η Φώφη Γεννηματά έφυγε από τη ζωή το μεσημέρι της Δευτέρας βυθίζοντας στο πένθος τον πολιτικό κόσμο. Η είδηση του θανάτου της προκάλεσε πανελλήνια συγκίνηση. Ήταν 56 ετών. Πέθανε στο νοσοκομείο “Ευαγγελισμός” έπειτα από δύο εβδομάδες νοσηλείας, χτυπημένη από τον καρκίνο.

Με απόφαση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη εθνικό πένθος κηρύσσεται την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου, ημέρα κατά την οποία θα πραγματοποιηθεί η κηδεία της προέδρου του ΚΙΝΑΛ Φώφης Γεννηματά. Συγκεκριμένα, η σορός της Προέδρου του ΚΙΝΑΛ,  Φώφης Γεννηματά θα εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου και ώρα 10:00 πμ στη Μητρόπολη Αθηνών. Στις 14:00 θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία στη Μητρόπολη Αθηνών και αμέσως μετά η ταφή της στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών.

Η κηδεία της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής θα τελεστεί με τιμές εν ενεργεία υπουργού και δημοσία δαπάνη. Όπως προβλέπει Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Εσωτερικών Μάκη Βορίδη, Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα και Εθνικής Άμυνας Νικόλαου Παναγιωτόπουλου, ως ελάχιστο φόρο τιμής “για τις εξαιρετικές υπηρεσίες που προσέφερε στον Λαό, στην Πατρίδα και στο Έθνος διατελέσασα αναπληρώτρια Υπουργός, Υφυπουργός, Νομάρχης Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αθηνών – Πειραιώς, Πρόεδρος Κοινοβουλευτικής Ομάδας και Βουλευτής”.

Η οικογένεια της Φώφης Γεννηματά, επιθυμεί αντί στεφάνων να κατατεθούν χρήματα στην Κιβωτό του Κόσμου και στο Χαμόγελο του Παιδιού.

Κιβωτός ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Λογαριασμοί:

EUROBANK : 0026 0178 870100 872073 IBAN : GR3702601780000870100872073

SWIFT / BIC: ERBKGRAA (ΓΙΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ) Bank Address Eurobank Branch No 178, Piraeus str 9-11, 10552 Athens

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: 5023 – 032595 – 870 IBAN:GR3801720230005023032595870

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ : 100/296102-42 IBAN: GR6201101000000010029610242

ALPHA BANK : 183002002003534 IBAN: GR4801401830183002002003534

Φώφη Γεννηματά

XAMOΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ

Ο κάθε δωρητής στην αιτιολογία κατάθεσης να σημειώνει το όνομα Φώφη Γεννηματά και το κωδικό 19963

Τράπεζες Αριθμός Λογαριασμού IBAN – SWIFT BIC

ALPHA BANK 144-00-2001-000011 GR4601401440144002001000011 (BIC) CRBAGRAA

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ 116/296076-12 GR8101101160000011629607612 (BIC) ETHNGRAA

ΠΕΙΡΑΙΩΣ 5233-003309-251 GR3301722330005233003309251 (BIC) PIRBGRAA

EUROBANK- ERGASIAS 0026-0201-91-0100432797 GR5802602010000910100432797 (BIC) ERBKGRAA

ΑΤΤΙΚΗΣ 46 464 401 GR8001600690000000046464401 (BIC) ATTIGRAA

Συμμετοχή της Βουλής στο δημόσιο πένθος για τη Φώφη Γεννηματά

Ενός λεπτού σιγή τήρησαν στη Βουλή στη μνήμη της Φώφης Γεννηματά,.

“Η συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής ξεκινάει και τελειώνει υπό την καταθλιπτική σκιά της ανακοίνωσης της εκδημίας της Φώφης Γεννηματά, προέδρου του ΚΙΝΑΛ και διακεκριμένης κοινοβουλευτικού” είπε ο Πρόεδρος της Βουλής.

Στο έδρανο της Φώφης Γεννηματά είχαν τοποθετηθεί λουλούδια με τα λόγια του Κωνσταντίνου Τασούλα να προκαλούν μεγάλη συγκίνηση. “Τα λουλούδια που άφησα εκ μέρους της Βουλής των Ελλήνων στο έδρανό της είναι αγκαλιασμένα με τα λουλούδια που άφησαν οι βουλευτές της” σημείωσε, συνεχίζοντας τον αποχαιρετισμό στη Φώφη Γεννηματά με στίχους του Καβάφη. “Ωραία λουλούδια κι άσπρα ως ταίριαζαν πολύ στην προσωπικότητά της, στους αγώνες της και στην παρακαταθήκη της που είναι υποχρέωση όλων μας να συνεχιστεί”.

Βουλή: Δείτε το βίντεο με το συγκινητικό “αντίο” στη Φώφη Γεννηματά

Στην Ολομέλεια επρόκειτο σήμερα να συζητηθεί το νομοσχέδιο για το υπαίθριο εμπόριο, ωστόσο ανακοινώθηκε αναστολή των εργασιών και συμμετοχή της Βουλής στο δημόσιο πένθος για την απώλεια της Φώφης Γεννηματά. Οι εργασίες της Βουλής αναστέλλονται για ολόκληρη την εβδομάδα.

Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας: “Η σημερινή συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής ξεκινάει και τελειώνει, υπό την καταθλιπτική σκιά της ανακοίνωσης της εκδημίας της Φώφης Γεννηματά, προέδρου του ΚΙΝΑΛ και διακεκριμένης κοινοβουλευτικού.

Η θλίψη και η συντριβή που όλοι και όλες νιώθουμε, αντιπροσωπεύοντας στη θλίψη και συντριβή, πιστά, είμαι βέβαιος, σύσσωμο τον ελληνικό λαό αυτή τη στιγμή, μας επιβάλλει να αποφασίσουμε στοιχειωδώς τη διακοπή των εργασιών του Κοινοβουλίου, γι’ αυτή την εβδομάδα, ως ελάχιστο δείγμα σεβασμού στη μνήμη της, και στο νομοθετικό έργο και στον τομέα του κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Πριν από ελάχιστα λεπτά, συνομίλησα με τον πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος μόλις είχε προσγειωθεί στο Ριάντ, και συμφωνήσαμε ώστε να παγώσει το νομοθετικό έργο αυτή την εβδομάδα και με τα λοιπά κόμματα συμφωνήσαμε επίσης ομοφώνως να παγώσει το έργο του κοινοβουλευτικού ελέγχου. Η Βουλή των Ελλήνων σήμερα γίνεται κοινωνός του τραγικού νέου.

Φώφη Γεννηματά λουλούδια

Σε συνεδρίαση της Ολομελείας, την οποία θα συναποφασίσουμε, θα αφιερωθούμε όλοι εις το να τιμήσουμε τη μνήμη μιας σημαντικής πολιτικού, μιας άξιας γυναίκας, μιας αφοσιωμένης μητέρας, μιας αγαπητής συναδέλφου και μιας πολιτικού, που παρά την τεράστια δοκιμασία υγείας, που αντιμετώπιζε, μιας πολιτικού, τολμώ να πω, που μέχρι την τελευταία στιγμή, στα μάτια όλων μας, και αυτό δεν είναι οξύμωρο, ήταν φέρελπις”, είπε ο πρόεδρος της Βουλής και στη συνέχεια αναφέρθηκε στην προσωπικότητα και τις παρακαταθήκες που αφήνει πίσω της, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, ενώ σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του είπε:

“Τα λουλούδια που άφησα εκ μέρους της Βουλής των Ελλήνων στο έδρανό της είναι αγκαλιασμένα με τα λουλούδια που άφησαν οι βουλευτές της. Ωραία λουλούδια και άσπρα, ως ταίριαζαν πολύ, στην προσωπικότητά της, στους αγώνες της αλλά και στην παρακαταθήκη της η οποία είναι υποχρέωσις όλων μας να συνεχιστεί.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, ας τηρήσουμε ενός λεπτού σιγή, ενός λεπτού συντετριμμένης σιγής, στη μνήμη μιας σπουδαίας πολιτικού, μιας καλής φίλης, μιας άξιας μάνας, μιας πολιτικού η οποία δικαίωσε αυτή την ιδιότητα και θα τη δικαιώσει ακόμη περισσότερο η φροντίδα μας για τις δικές της παρακαταθήκες”.

Βουλή

Βαρύ πένθος για τον πολιτικό κόσμο

Ο θάνατος της προέδρου του ΚΙΝΑΛ βύθισε στο πένθος τον πολιτικό κόσμο, που έσπευσε να εκφράσει τα συλλυπητήρια και τη θλίψη του για τη μεγάλη απώλεια.

Σακελλαροπούλου: Αποχαιρετάμε τη Φώφη Γεννηματά με βαθιά αισθήματα συγκίνησης

Η Φώφη Γεννηματά άφησε την τελευταία της πνοή, σκορπώντας θλίψη στον πολιτικό κόσμο. Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου σε δήλωσή της αναφέρει ότι «αποχαιρετάμε τη Φώφη Γεννηματά με βαθιά αισθήματα συγκίνησης».

«Μια γενναία γυναίκα που έδωσε με αξιοπρέπεια όλες τις μάχες της ζωής της, τις πιο μικρές και τις πιο μεγάλες, χωρίς να χάσει ποτέ το φωτεινό της χαμόγελο. Υπηρέτησε με συνέπεια και πολιτικό ήθος τις αρχές της και τον δημόσιο βίο. Με μια ευγένεια ψυχής που θα λείψει σε όλους μας.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά της, στους δικούς της ανθρώπους. Ο πόνος τους αυτές τις δύσκολες ώρες είναι και δικός μας» κατέληξε στη δήλωσή της η κυρία Σακελλαροπούλου.

Μητσοτάκης: Έγινε σύμβολο θάρρους για όλες τις γυναίκες – Το «αντίο» με στίχο του Ελύτη

Η Φώφη Γεννηματά έδωσε μάχη στον «Ευαγγελισμό» αλλά δεν τα κατάφερε. Σε δήλωσή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρει ότι «με θλίψη και συντριβή πληροφορήθηκα την απώλεια της Φώφης Γεννηματά.

Την αποχαιρετώ με σεβασμό. Αλλά και πλημμυρισμένος από τις σκέψεις που προκαλεί ο τόσο άδικος και πρόωρος χαμός της. Γιατί η πολιτική υπάρχει για να είναι, πριν απ’ όλα, ανθρώπινη».

Όπως τονίζει ο Πρωθυπουργός «η Φώφη υπήρξε ένας μαχητής της ζωής, πολεμώντας με αξιοπρέπεια τις δυσκολίες της υγείας της και τον εχθρό που χτύπησε την οικογένειά της. Και έμεινε όρθια ως το τέλος, υπηρετώντας το καθήκον της. Έγινε, έτσι, σύμβολο θάρρους για όλες τις γυναίκες, αλλά και τους άνδρες που δοκιμάζονται από σοβαρές ασθένειες».

«Κι έναν πόντο πιο ψηλά να πάτε άνθρωποι, ευχαριστώ θα σας πει ο Θεός», έγραψε ο αγαπημένος της ποιητής Οδυσσέας Ελύτης. Και η Φώφη ήταν ένας άνθρωπος που με τη δράση και το παράδειγμά της, πράγματι, ανέβηκε πολύ ψηλά.

Στα θερμά συλλυπητήρια όλων των Ελληνίδων και των Ελλήνων προς τα παιδιά, τον σύζυγο και τους δικούς της ανθρώπους, προσθέτω και τα δικά μου», ανέφερε στη δήλωσή του ο Πρωθυπουργός.

Αλέξης Τσίπρας: Η απώλειά της αφήνει πιο φτωχή την πολιτική ζωή της χώρας

Τη βαθιά του θλίψη για την απώλεια της Φώφης Γεννηματά, εξέφρασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.
“Με βαθιά θλίψη πληροφορήθηκα τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά. Έδωσε με πείσμα και αξιοπρέπεια τη μάχη για τη ζωή μέχρι το τέλος.

Η απώλειά της αφήνει πιο φτωχή την πολιτική ζωή της χώρας. Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους συντρόφους της”, έγραψε ο Αλέξης Τσίπρας στα social media.

 

Κουτσούμπας: Αποχαιρετώ τη Φώφη Γεννηματά με βαθιά θλίψη και μεγάλο σεβασμό

“Εκφράζω τη βαθιά μου θλίψη για την πρόωρη απώλεια της Φώφης Γεννηματά, πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ, την οποία αποχαιρετώ με μεγάλο σεβασμό για την εντιμότητα της, αλλά και τη γενναιότητα με την οποία έδωσε τη μάχη για τη ζωή” ανέφερε σε συλλυπητήριο μήνυμά του ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

“Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια της και τα μέλη του ΚΙΝΑΛ”, πρόσθεσε ο κ. Κουτσούμπας.
Δημήτρης Κουτσούμπας Φώφη Γεννηματά

Βελόπουλος: Η Φώφη Γεννηματά έδωσε αυτή τη μεγάλη μάχη με θάρρος και αξιοπρέπεια

Τα συλλυπητήριά του για τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά εξέφρασε ο Κυριάκος Βελόπουλος.

“Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους της Φώφης Γεννηματά. Έδωσε αυτή τη μεγάλη μάχη με θάρρος και αξιοπρέπεια μέχρι την ύστατη στιγμή. Θα την θυμόμαστε με σεβασμό”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος.

Βαρουφάκης: Μετανιώνω που δεν προσπάθησα να τη γνωρίσω όσο ήταν μαζί μας

Σε δήλωσή του ο Γιάνης Βαρουφάκης τονίζει ότι “ο θάνατος της Φώφης μας στέρησε έναν άνθρωπο που δεν περίσσευε στη Βουλή, μια γυναίκα που έβαζε φρένο στην άκρατη ανδροκρατία της πολιτικής σκηνής, μια ακόμα ελπίδα επικράτησης στο ευάλωτο της ύπαρξής μας. Προσωπικά, μετανιώνω που δεν προσπάθησα να τη γνωρίσω όσο ήταν μαζί μας”.

Φώφη Γεννηματά

Νέα Δημοκρατία

“Σε όλη της τη ζωή, η Φώφη Γεννηματά υπήρξε δυναμική, αξιοπρεπής και γενναία. Υπηρέτησε πιστά την πολιτική ζωή του τόπου, με πολιτική υπευθυνότητα και συνέπεια”, αναφερόταν σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας για την απώλεια της προέδρου του ΚΙΝΑΛ.

“Η μάχη της με τον καρκίνο συγκίνησε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες και η είδηση της απώλειάς της μας συγκλονίζει. Στα παιδιά της, τον σύζυγο της, τους οικείους της και στο ΚΙΝΑΛ εκφράζουμε τα πιο βαθιά και ειλικρινή συλλυπητήρια μας”, κατέληξε η ανακοίνωση της ΝΔ.

ΣΥΡΙΖΑ

Συλλυπητήρια για την απώλεια της Φώφης Γεννηματά εξέφρασε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του, όπου επισημαίνεται ότι η εκλιπούσα «άφησε τη δική της ξεχωριστή παρακαταθήκη στην πολιτική ζωή της Ελλάδας».

“Με βαθιά οδύνη πληροφορηθήκαμε τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά. Πάλεψε με θάρρος σε μια άνιση μάχη για τη ζωή επί χρόνια, χωρίς να εγκαταλείψει στιγμή τον στίβο της πολιτικής όπου αφοσιώθηκε πολύ νωρίς», σημειώνει η αξιωματική αντιπολίτευση και τονίζει πως «υπήρξε μία από της σημαντικότερες προσωπικότητες του ελληνικού Κοινοβουλίου, πρωταγωνιστώντας πάντα με αξιοπρέπεια και ευγένεια, είτε στις συγκλίσεις, είτε στις αντιπαραθέσεις”.

“Η Φώφη Γεννηματά φεύγοντας άφησε τη δική της ξεχωριστή παρακαταθήκη στην πολιτική ζωή της Ελλάδας. Εκφράζουμε συλλυπητήρια στην οικογένειά της”, επισημαίνεται στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Φώφη Γεννηματά ΚΙΝΑΛ

ΚΙΝΑΛ

Με συγκινητική ανακοίνωση το ΚΙΝΑΛ αποχαιρετά τη Φώφη Γεννηματά.

“Με ανείπωτη θλίψη, το Κίνημα Αλλαγής και το ΠΑΣΟΚ αποχαιρετούν την Πρόεδρό μας, Φώφη Γεννηματά. Αυτήν την ώρα, τα λόγια είναι φτωχά για να περιγράψουν την απώλεια. Η Φώφη Γεννηματά συνδέθηκε με τον λαϊκό κόσμο, τους προοδευτικούς πολίτες, με όσους αγωνίζονται και ονειρεύονται μια δίκαιη κοινωνία, μια καλύτερη Ελλάδα” αναφέρει η ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ.

“Το Κίνημα Αλλαγής και το ΠΑΣΟΚ, η Δημοκρατική Παράταξη θα τιμήσουν και θα συνεχίσουν στον δρόμο της πολιτικής της παρακαταθήκης. Η Φώφη Γεννηματά ήταν μια αγωνίστρια της ζωής και της πολιτικής. Θα είναι για πάντα στις καρδιές μας” σημειώνεται στην ανακοίνωση.

ΜέΡΑ25

«Η Φώφη Γεννηματά έχασε τη Μεγάλη Μάχη, μια μάχη που την έδωσε γενναία. Το ΜέΡΑ25 την αποχαιρετά με σεβασμό», αναφέρεται σε ανακοίνωση του κόμματος.

Παυλόπουλος: Η Φώφη Γεννηματά υπηρέτησε τον δημόσιο βίο με δημοκρατικό ήθος και θαυμαστή αυταπάρνηση

Τη θλίψη του για τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά εξέφρασε ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

“Η Φώφη Γεννηματά υπηρέτησε την Παράταξή της και τον Δημόσιο Βίο εν γένει με υψηλό δημοκρατικό ήθος αλλά και με θαυμαστή αυταπάρνηση.  Αιωνία η Μνήμη της” αναφέρει σε δήλωσή του ο Προκόπης Παυλόπουλος.
Προκόπης Παυλόπουλος Φώφη Γεννηματά

Σαμαράς: Έφυγε από τη ζωή όπως έζησε, έντιμη και αγωνίστρια

“Το να αποχαιρετήσω τη Φώφη Γεννηματά μου είναι εξαιρετικά δύσκολο” τόνισε σε δήλωσή του ο Αντώνης Σαμαράς.

Ο πρώην Πρωθυπουργός δήλωσε χαρακτηριστικά: “Πόσο κρίμα! Μερικές φορές δεν υπάρχουν λόγια για να εκφράσεις αυτό που νοιώθεις. Το να αποχαιρετήσω την Φώφη Γεννηματά, μια νέα γυναίκα, μητέρα, σύζυγο, συμπατριώτισσα κι άξια πολιτικό, μου είναι εξαιρετικά δύσκολο. Η Φώφη έφυγε από τη ζωή όπως έζησε τη ζωή: έντιμη κι αγωνίστρια!

Ο πολιτικός κόσμος είναι πιο φτωχός. Στους οικείους της εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια. Ήταν τιμή μου που γνώρισα και συνεργάστηκα με τον άνθρωπο και πολιτικό Φώφη Γεννηματά. Αιωνία της η μνήμη!”.

Κώστας Καραμανλής: Αποχαιρετούμε τη Φώφη Γεννηματά με σεβασμό στη γενναιότητά της

Η Φώφη Γεννηματά άφησε την τελευταία της πνοή στον «Ευαγγελισμό» όπου νοσηλευόταν από τις 12 Οκτωβρίου.

Στο συλλυπητήριο μήνυμά του ο πρώην Πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής αναφέρει τα εξής:

«Αποχαιρετούμε την Φώφη Γεννηματά με σεβασμό στη συνεπή πορεία της, στην αξιοπρεπή πολιτική της διαδρομή, στη γενναιότητα με την οποία έδωσε την πιο δύσκολη μάχη της. Στην οικογένειά της εκφράζω τα ειλικρινή συλλυπητήριά μου».

Σημίτης: Μεγάλη η θλίψη για την απώλεια της Φώφης Γεννηματά

«Όλοι στον χώρο μας αισθάνονται προσωπικά και πολιτικά μεγάλη θλίψη για την απώλεια της Φώφης Γεννηματά», αναφέρει σε δήλωσή του ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης/

Ο πρώην πρωθυπουργός συμπλήρωσε ακόμη, ότι «έφυγε από τη ζωή πολύ πρόωρα, όπως κι ο πατέρας της Γιώργος Γεννηματάς. H παρουσία τους στην πολιτική ζωή του τόπου χαρακτηρίστηκε από ευπρέπεια, σοβαρότητα και προσφορά».

Βενιζέλος: Θα αναπαυθεί στην αγκαλιά των γονιών της – Καλό της ταξίδι

«Η Φώφη Γεννηματά έδινε επί χρόνια, με αξιοπρέπεια, μια σκληρή προσωπική μάχη που δυστυχώς έχασε πρόωρα. Ο ελληνικός λαός ήταν δίπλα της στη μάχη αυτή.

Τώρα θα αναπαυθεί στην αγκαλιά των γονιών της και στην καρδιά των παιδιών της και όλης της οικογένειάς της, στην οποία εκφράζω τα συλλυπητήρια μου. Καλό της ταξίδι», δήλωσε ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, αποχαιρετώντας τη Φώφη Γεννηματά.

Φώφη Γεννηματά Ευάγγελος Βενιζέλος

Γιώργος Παπανδρέου για Φώφη Γεννηματά: Έχασα έναν δικό μου άνθρωπο

«Με τη Φώφη δεν ήμασταν μόνο συναγωνιστές. Μοιραστήκαμε πολλές χαρούμενες και πικρές στιγμές της ζωής και της πολιτικής. Έχασα έναν δικό μου άνθρωπο», αναφέρει ο Γιώργος Παπανδρέου εξαίροντας τη μάχη που έδινε η Φώφη Γεννηματά.

“Η Φώφη Γεννηματά, πάλευε όλα αυτά τα χρόνια μέχρι την τελευταία στιγμή με απίστευτη γενναιότητα για την Παράταξη, παρά τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπισε, όπως ο πατέρας και η μητέρα της”, σημείωσε και τόνισε πως οφείλεται σεβασμός στη Φώφη Γεννηματά.

“Να εμπνευστούμε από την αξιοπρέπεια και τη σοβαρότητα που έδειξε η ίδια στη ζωή και την πολιτική της διαδρομή.

Τα θερμά μου συλλυπητήρια στον Ανδρέα, την Αιμιλία, τον Γιώργο και την Κατερίνα”.

Νίκος Ανδρουλάκης: Είναι μια ημέρα ανείπωτης θλίψης – Την αποχαιρετούμε με αγάπη

“Η Φώφη Γεννηματά πέρασε στην ιστορία. Αφήνοντας πίσω της μεγάλη προσφορά και μια σπουδαία παρακαταθήκη για το Κίνημά μας, αλλά και μια δημιουργική, αξιοπρεπή και γεμάτη ήθος πορεία στη δημόσια ζωή της πατρίδας μας” δήλωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης για τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά.

“Η Φώφη Γεννηματά έδωσε πολλές μάχες στη ζωή της κερδίζοντας την εκτίμηση και το σεβασμό φίλων και αντιπάλων που στο πρόσωπό της έβλεπαν μια γενναία πολιτικό, με  καθαρές και έντιμες θέσεις που βρέθηκε πάντα στη σωστή πλευρά της ιστορίας.

Ειδικά, για όλους εμάς που συμπορευτήκαμε μαζί της τα πιο δύσκολα χρόνια της Παράταξης, είναι μια ημέρα ανείπωτης θλίψης. Την αποχαιρετούμε με αγάπη.

Η σκέψη μου σήμερα είναι στην οικογένειά της. Ελπίζω τα μηνύματα αγάπης και αναγνώρισης όλης της ελληνικής κοινωνίας να απαλύνουν έστω και λίγο τον πόνο τους” αναφέρει ο ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ και υποψήφιος για την ηγεσία του κόμματος.

Ανδρέας Λοβέρδος: Αντίο Φώφη μας

Φώφη Γεννηματά Ανδρέας Λοβέρδος

Την ανείπωτη θλίψη του για τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά εξέφρασε με ανάρτησή του στο Twitter ο Ανδρέας Λοβέρδος.

«Δεν βρίσκω λέξεις να εκφράσω τον σπαραγμό μου. Αντίο Φώφη μας!» έγραψε ο υποψήφιος για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ.

 

Παύλος Γερουλάνος: Ήσουν, είσαι και θα είσαι δίπλα μας

Συγκλονισμένος ο Παύλος Γερουλάνος με την είδηση του θανάτου της Φώφης Γεννηματά. “Κανείς μας δε μπορεί να πιστέψει τα νέα. Ήσουν, είσαι και θα είσαι δίπλα μας” έγραψε στο Facebook ο υποψήφιος για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ.

“Είμαι συγκλονισμένος από την απώλεια της φίλης και συντρόφισσας Φώφης Γεννηματά. Αυτή τη στιγμή η σκέψη μου, η σκέψη όλων μας, είναι με την οικογένειά της. Αναστέλλω την προεκλογική μου εκστρατεία” έγραψε επίσης στο Twitter ο Παύλος Γερουλάνος.

 

Χάρης Καστανίδης: Αδυνατώ να συμβιβαστώ με την ιδέα ότι έφυγε από κοντά μας

«Αδυνατώ να συμβιβαστώ με την ιδέα ότι έφυγε από κοντά μας» αναφέρει για την απώλεια της Φώφης Γεννηματά, ο Χάρης Καστανίδης, με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter.

Η ανάρτηση που έκανε ο υποψήφιος για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ για τη Φώφη Γεννηματά

Παύλος Χρηστίδης: Ένα κομμάτι της καρδιάς μου φεύγει σήμερα

Με μια πολύ συγκινητική ανάρτηση ο Παύλος Χρηστίδης αποχαιρετά τη Φώφη Γεννηματά, που έφυγε από τη ζωή το πρωί της Δευτέρας.

Σε ανάρτησή του ο στενός συνεργάτης της και μέχρι πρότινος εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ αναφέρει: “Υπάρχουν κάποιες στιγμές που τα λόγια δεν έχουν νόημα. Ήσουν το φωτεινό χαμόγελο που ακούμπησε την ψυχή μας, ο οδηγός μας στα δύσκολα, ο φάρος μας στα σκοτάδια , ο ‘Ανθρωπός μας”.

“Σ’ ευχαριστώ για όλα όσα περάσαμε, για τα γέλια και τα ταξίδια μας. Ένα κομμάτι της καρδιάς μου φεύγει σήμερα” γράφει ο κ. Χρηστίδης, υποψήφιος για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ.

Παύλος Χρηστίδης

Κεγκέρογλου: Φώφη, το πρότυπό σου θα είναι διαχρονικά επίκαιρο

«Καθήκον μας είναι να συνεχίσουμε το δρόμο της ευπρέπειας, της γενναιότητας και της ανιδιοτελούς προσφοράς που χάραξε. Ιδιαίτερα, να συνεχίσουμε τον αγώνα για να γίνει πραγματικότητα το σχέδιό της για την αναγέννηση του ΕΣΥ που υποστήριξε με ΠΑΘΟΣ», τονίζει σε δήλωση του, μεταξύ άλλων, ο γραμματέας της Κ.Ο του ΚΙΝΑΛ,  ευχαριστώντας τη Φώφη Γεννηματά για όλα όσα προσέφερε.

«Το πρότυπό σου θα είναι διαχρονικά επίκαιρο. Η απώλεια είναι μεγάλη. Είμαστε συγκλονισμένοι. Η Φώφη Γεννηματά, η Πρόεδρος μας, έφυγε, αλλά η παρακαταθήκη της είναι παρούσα», συμπληρώνει ο κ. Κεγκέρογλου επισημαίνοντας το δημοκρατικό της ήθος, τη αγωνιστικότητα της και το όραμά της για μια ΔΙΚΑΙΗ κοινωνία, που «αποτελούν την κληρονομιά της για το ΠΑΣΟΚ και το ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ, για την Ελλάδα και όλη την Ελληνική κοινωνία και κυρίως για την οικογένειά της».

Νίκος Αναστασιάδης: Εκφράζω τη βαθύτατη λύπη μου για την απώλεια μιας διακεκριμένης πολιτικού αλλά και αγαπημένης φίλης

Εκφράζω τη βαθύτατη λύπη μου για την απώλεια μιας διακεκριμένης πολιτικού, αλλά και αγαπημένης φίλης, της Φώφης Γεννήματα, αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης για τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά.

Ο κ. Αναστασιάδης προσθέτει: Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στον σύζυγο, στα παιδιά, στους δικούς της ανθρώπους και στο Κίνημα του οποίου ηγείτο.

Πιερ Μοσκοβισί: Μαθαίνω με θλίψη τον πρόωρο θάνατο της Φώφης Γεννηματά

Πιερ Μοσκοβισί

“Μαθαίνω με θλίψη τον πρόωρο θάνατο της Φώφης Γεννηματά, αρχηγού του ελληνικού σοσιαλιστικού κόμματος, του ΠΑΣΟΚ» ανέφερε σε ανάρτησή του στο twitter o πρώην Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Πιερ Μοσκοβισί.

“Έτρεφα εκτίμηση γι’ αυτήν την ενεργητική και πιστή στις ιδέες της γυναίκα. Εκφράζω τα συλλυπητήριά μου στην οικογένεια και τους πολιτικούς της φίλους” σημείωσε.

Το Κόμμα των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών θρηνεί τον πρόωρο θάνατο της Φώφης Γεννηματά

Το Κόμμα των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών (PES), με ανακοίνωσή του, τονίζει ότι θρηνεί τον πρόωρο θάνατο της αρχηγού του ΠΑΣΟΚ, Φώφης Γεννηματά, σε ηλικία 56 ετών.

«Η σοσιαλιστική πολιτική οικογένεια της Ευρώπης στέλνει τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια, τους φίλους και τους συναδέλφους της. Θα μας λείψει πολύ» αναφέρεται στην ανακοίνωση. Ο πρόεδρος των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, Σεργκέι Στάνισεφ δήλωσε:

Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές
«Εκ μέρους του PES, στέλνω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια, τους φίλους και τους συντρόφους της Φώφης Γεννηματά. Η ζωή και η πολιτική της σταδιοδρομία σημαδεύτηκαν από ισχυρές σοσιαλιστικές αρχές και ήταν ένα πολύ σεβαστό μέλος της οικογένειας του PES. Ήταν μια ισχυρή ηγέτης που συγκέντρωσε προοδευτικές δυνάμεις για να προωθήσει την υπόθεση μιας δικαιότερης κοινωνίας.

Μια αφοσιωμένη Ευρωπαία που αγωνίστηκε ακούραστα για μια δικαιότερη Ελλάδα, η Φώφη Γεννηματά έπαιζε πάντα ενεργό ρόλο στην καθοδήγηση του μέλλοντος του σοσιαλισμού και της σοσιαλδημοκρατίας στην Ευρώπη. Η διορατικότητα και η ηγεσία της θα λείψουν δυστυχώς από το PES. Η κληρονομιά της δεν θα ξεχαστεί».

Στην ανακοίνωση των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών επισημαίνονται τα εξής:

«Για δεκαετίες η Φώφη Γεννηματά ήταν μια εξαιρετικά σημαντική προσωπικότητα στην κεντροαριστερά στην Ελλάδα. Εξελέγη πρόεδρος του κόμματος ΠΑΣΟΚ που είναι μέλος του PES το 2015 και πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής -ενός συνασπισμού κεντροαριστερών κομμάτων στην Ελλάδα- το 2017. Αφήνει πίσω της μια κληρονομιά αφοσιωμένης δημόσιας υπηρεσίας.
Πρώην βουλευτής Αθηνών, διετέλεσε μεταξύ άλλων υφυπουργός Εσωτερικών, υφυπουργός Υγείας και Πρόνοιας, αναπληρωτής υπουργός Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων και πρόεδρος της Υπερνομαρχίας Αθήνας και Πειραιά.

Ήταν επίσης η πρώτη γυναίκα που υπηρέτησε στην πολιτική ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων, ως υφυπουργός Άμυνας. Ως σημαντικό μέλος της πολιτικής οικογένειας του PES, η Φώφη Γεννηματά συμμετείχε ενεργά σε εκδηλώσεις υψηλού επιπέδου του PES. Πιο πρόσφατα, συμμετείχε στη Σύνοδο Κορυφής PES ΕΕ-Δυτικών Βαλκανίων που πραγματοποιήθηκε στη Λιουμπλιάνα στις αρχές αυτού του μήνα. Η Φώφη Γεννηματά πέθανε χθες στο νοσοκομείο μετά την εισαγωγή της στις 11 Οκτωβρίου».

Τα συλλυπητήρια του Τζέφρι Πάιατ

Με μία ανάρτησή του στα social media ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά: “Εκφράζω τα συλλυπητήριά μου στην οικογένεια, τους φίλους, τους αγαπημένους και τους πρώην συναδέλφους της προέδρου του ΚΙΝΑΛ Φώφης Γεννηματά.

Η Φώφη ήταν εδώ και χρόνια φίλη της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα και μία γυναίκα που πάντα με εντυπωσίαζε με την ευφυία, την αξιοπρέπεια και την πολιτική της διορατικότητα. Αιωνία η μνήμη της.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ