Ανδρέας Λοβέρδος: Δεν μας ταιριάζει το δεκανίκι – Αν εκλεγώ πρόεδρος δεν θα υπάρχουν κομματικοί μηχανισμοί

“Δεν χαρίζουμε την πατρίδα στη Δεξιά, δεν χαρίζουμε το ΠΑΣΟΚ στον ΣΥΡΙΖΑ” είπε σε ομιλία του ο Ανδρέας Λοβέρδος, υποψήφιος για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, θέση που επανέλαβε καλεσμένος στην εκπομπή “Πρωινοί Τύποι” του ΑΝΤ1.

“Είμαστε έξι υποψήφιοι, κανείς μας δεν έχει μιλήσει για συνεργασία με τη ΝΔ. Αντιθέτως, από κάποιες πλευρές ακούγονται φωνές για μια προοδευτική κυβέρνηση. Προοδευτική κυβέρνηση για να γίνει πρέπει να έχει αριθμούς. Το ΚΚΕ την αρνείται, η άρνηση έρχεται από τα αριστερά. Ο Βαρουφάκης την αρνείται. Η άρνηση έρχεται από τα αριστερά. Εγώ λέω αν είμαι η επιλογή του κόσμου, η άρνηση θα έρθει από το ΠΑΣΟΚ και θα είναι και πεντακάθαρη” υπογράμμισε ο κ. Λοβέρδος.

Συνέχισε λέγοντας: “Συντηρητική διακυβέρνηση δεν θέτει κανείς από τους 6 υποψηφίους, αλλά ούτε η βάση μας ούτε η ΝΔ τη θέτει. Δεν υπάρχει θέμα συζήτησης. Αντίθετα, τη λεγόμενη “προοδευτική” διακυβέρνηση τη θέτει ο Τσίπρας και κάποιοι από εμάς, και την αρνείται η Αριστερά, η κανονική Αριστερά, και ο Κουτσούμπας και ο Βαρουφάκης και θεωρώ ύποπτο αυτό το σενάριο και αναρωτιέμαι ποιος είναι από πίσω”.

Όπως ανέφερε, “θα είμαι ένας, ως πρόεδρος συλλογικής ηγεσίας θα είμαι ένας, υπάρχει βάση και θα ερωτηθεί. Και το κόμμα των μηχανισμών που είναι σήμερα δεν θα υπάρχει όταν είμαι εγώ. Η βάση θα ερωτηθεί και με την ψηφιακή ζωή που κάνουμε, η γνώμη του κόσμου θα είναι θέμα μισής ώρας. Μίλησα για μηχανισμούς που δεν θα υπάρχουν επί των ημερών μου. Άρα σήμερα υπάρχουν, και κάποιοι τους έχουν. Είμαι σαφής, πολύ συγκεκριμένος και κάτι δείχνω αυτήν τη στιγμή. Δεν θα υπάρχουν αν είμαι εγώ πρόεδρος και οι πολίτες με προτιμήσουν” υπογράμμισε.

Ερωτηθείς για την υποψηφιότητα του Γιώργου Παπανδρέου και αν αυτή άλλαξε τα δεδομένα, ο Ανδρέας Λοβέρδος είπε ότι “τρεις φορές μέσα σε δέκα μέρες άλλαξαν τα δεδομένα για την αλλαγή στην ηγεσία του κόμματος, εγώ ζητούσα την αλλαγή. Μία λόγω της Φώφης Γεννηματά, δίπλα στην οποία είμαστε όλοι οι Έλληνες, μετά άλλαξαν από τις 3-4 υποψηφιότητες που ήρθαν και μετά άλλαξαν με την υποψηφιότητα του Γιώργου Παπανδρέου. Μέσα σε δέκα ημέρες έχουμε αλλαγή συνθηκών”.

Πρόσθεσε ακόμη “αν εκλεγώ, το πρωί θα έχουμε εκλογές στο ΚΙΝΑΛ το βράδυ θα είμαι πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Το κόμμα έχει μηχανισμούς που έχουν εκφραστεί πολλές φορές. Από μεγάλο κόμμα έχουμε γίνει μικρό κόμμα και η σημασία των μηχανισμών έχει περιοριστεί. Ωστόσο όμως υπάρχουν, το κόμμα των μηχανισμών θα τελειώσει, όλα τα κόμματα έχουν μηχανισμούς, υπάρχουν και αυτοί κρατούν πίσω τα κόμματα. Δείτε και τι τραβάει το λαϊκιστικό κόμμα, από τους μηχανισμούς του, εννοώ το κόμμα του κ. Τσίπρα” είπε μεταξύ άλλων ο κ. Λοβέρδος.

Και όπως είπε στη χθεσινοβραδινή ομιλία του “δεν χαρίζουμε την πατρίδα μας στη Δεξιά, δεν χαρίζουμε το κόμμα μας στον ΣΥΡΙΖΑ,  είναι η γραμμή μου. Ένα μεγάλο κόμμα επαγγέλλομαι. Το δεκανίκι δεν μας ταιριάζει”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ