Φώφη Γεννηματά: Η εξομολόγηση στον Νίκο Χατζηνικολάου για τους γονείς της και τον καρκίνο

Ήταν τον Φεβρουάριο του 2003 όταν η Φώφη Γεννηματά βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή “Ενώπιος Ενωπίω”, δίνοντας συνέντευξη στον Νίκο Χατζηνικολάου ως υπερνομάρχης Αθηνών και Πειραιώς τότε.  Η εκπομπή προβλήθηκε από τον τηλεοπτικό σταθμό MEGA και το υλικό προέρχεται από το προσωπικό αρχείο του Νίκου Χατζηνικολάου.

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ που έφυγε σήμερα από τη ζωή έπειτα από πολυετή μάχη που έδωσε με τον καρκίνο, είχε μιλήσει στον Νίκο Χατζηνικολάου για τη σχέση με τον πατέρα της που ήταν ηγετικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και ο οποίος έφυγε επίσης νικημένος από τον καρκίνο.

Όπως είχε εξομολογηθεί, η ίδια και η αδελφή της, δοκιμάστηκαν σκληρά όταν έχασαν και τους δύο γονείς τους από καρκίνο, με διαφορά λίγων μηνών. Η συνέντευξη είχε πραγματοποιηθεί σχεδόν δέκα χρόνια μετά την απώλεια των γονιών της με τη Φώφη Γεννηματά να σημειώνει:

“Ο χαμός, η απουσία, η απώλεια, το κενό, όσα χρόνια κι αν περάσουν θα είναι πάντα το ίδιο έντονα. Αυτά που μαλακώνουν είναι οι δυσάρεστες αναμνήσεις, οι δύσκολες στιγμές. Αυτά τα πράγματα φεύγουν και αυτά που διατηρεί κανείς είναι τα θετικά”.

“Μπορεί να ήταν πολύ σύντομη η ζωή που ζήσαμε με τους δικούς μας αλλά ήταν πολύ γεμάτη. Πολύ γεμάτη κυρίως συναισθηματικά. Πολύ πλούσια συναισθηματικά” τόνιζε η Φώφη Γεννηματά υποστηρίζοντας πως αυτή η απώλεια την είχε φέρει πολύ κοντά με την αδελφή της και η μία αποτελούσε σημαντικό στήριγμα για την άλλη.

Επιπλέον, είχε αναφερθεί στο γεγονός πως η ασθένεια των γονιών της είχε ενώσει την οικογένεια.

“Δεθήκαμε και οι τέσσερις με όλα αυτά που ζήσαμε. Ήρθαμε πολύ κοντά. Άνοιξαν οι καρδιές μας. Μάθαμε να ζούμε τις στιγμές. Να γλεντάμε. Να κλαίμε χωρίς να ντρεπόμαστε γι’ αυτό. Τους βλέπαμε σε πολύ δύσκολες στιγμές να κάνουν σχέδια για το μέλλον. Αυτό εμένα με έχει στιγματίσει. Αυτή η όρεξη που είχαν για τη ζωή, αυτή η δύναμη που είχαν να παλέψουν μέχρι την τελευταία στιγμή είναι πράγματα που κρατάω πάντα μέσα μου και δεν το βάζω κάτω”.

Η Φώφη Γεννηματά είχε μιλήσει και για την κόρη της που τότε ήταν μόλις 5 ετών.

Φώφη Γεννηματά
Η Φώφη Γεννηματά μαζί με την κόρη της

“Είναι όλη μου η ζωή” είχε δηλώσει συγκινημένη εξηγώντας πως νιώθει τύψεις για τις στιγμές που λείπει από κοντά της λόγω των επαγγελματικών της υποχρεώσεων.

Φώφη Γεννηματά
Η Φώφη Γεννηματά μαζί με την κόρη της

 

Φώφη Γεννηματά: Η συνέντευξη στον Νίκο Χατζηνικολάου και στην εκπομπή “Ενώπιος Ενωπίω”

Η εκπομπή προβλήθηκε από τον τηλεοπτικό σταθμό MEGA και το υλικό προέρχεται από το προσωπικό αρχείο του Νίκου Χατζηνικολάου.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ