Φαγητό έξω: Τι να κάνεις όταν βρίσκεσαι σε δίαιτα

Βρίσκεστε σε πρόγραμμα μείωσης βάρους και όταν φίλοι σας καλούν για φαγητό σκαρφίζεστε μια δικαιολογία για να το αποφύγετε; Επειδή σίγουρα στο τέλος έρχεστε σε μειονεκτική θέση με αυτό το αθώο ψέμα, προτείνουμε παρακάτω μερικές λύσεις για να «βγείτε από τα δύσκολα»

Lunch break με φίλο ή συνάδελφο:Συνήθως ο χρόνος που ξεκλέβει κάποιος από την εργασία του για φαγητό είναι περιορισμένος. Προτιμήστε λοιπόν μικρά και ελαφριά γεύματα, προκειμένου να μην επιβαρύνουν την ενέργειά σας στη συνέχεια αλλά και την διαδικασία της πέψης αν αναγκαστείτε να τα καταναλώσετε γρήγορα.

Σε μικρά café ή ταχυφαγεία μπορείτε να παραγγείλετε:

  • Ένα τοστ με ψωμί ολικής άλεσης, μια φέτα τυρί, μια φέτα γαλοπούλα και φύλλα μαρουλιού ή/και ντομάτας. Εναλλακτικά δοκιμάστε αραβική πίτα ή τορτίγια ή μια μικρή μπαγκέτα ολικής.

  • 2 φέτες πολύσπορου ψωμιού με τόνο και τριμμένα λαχανικά. Εναλλακτικά χρησιμοποιήστε λευκό τυρί με χαμηλά λιπαρά, ντομάτα, ρίγανη και 2-3 ψιλοκομμένες ελιές.

Σε περίπτωση που υπάρχει διαθεσιμότητα, μπορείτε να παραγγείλετε σαλάτα τύπου Ceasar’s ή ρόκα παρμεζάνα ή τονοσαλάτα/κοτοσαλάτα. Μην ξεχάσετε να ζητήσετε να σας σερβίρουν την σος χωριστά, ώστε να προσθέσετε ο ίδιος ελαιόλαδο και μυρωδικά ή 1-2 κουταλιές από την σος που προσφέρεται με το γεύμα. Συνοδέψτε με μια λεπτή φέτα ψωμί ή 1-2 κριτσίνια ή 2-3 κουταλιές κρουτόν ολικής άλεσης.

Επαγγελματικό γεύμα ή γεύμα με φίλους: Σε περίπτωση που αυτή η έξοδος είναι προγραμματισμένη, συνίσταται να έχετε καταναλώσει ένα ελαφρύ γεύμα το μεσημέρι (μπορεί και όπως τα παραπάνω) έτσι ώστε να έχετε την ευχέρεια να επιλέξετε ένα κυρίως πιάτο το βράδυ, χωρίς να επιβαρύνετε το σώμα σας με επιπλέον θερμίδες .

Σε εστιατόριο:

Διαβάστε περισσότερα στο boro.gr

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ