Εξηγήσεις σε Ελβετούς δικαστές έδωσε ο Ζήγρας

Εξηγήσεις επί 8 ώρες έδωσε σε κλιμάκιο Ελβετών δικαστικών λειτουργών που βρίσκονται στην Αθήνα, στο πλαίσιο δικαστικής συνδρομής για έρευνα της ελβετικής Δικαιοσύνης που αφορά “ξέπλυμα χρημάτων”, έδωσε ο Νίκος Ζήγρας καταδικασμένος στη υπόθεση διακίνησης παράνομων αμοιβών από τις συμβάσεις για τη προμήθεια και των γερμανικών υποβρυχίων και των TORM1, επί υπουργίας του εξαδέλφου του ‘Ακη Τσοχατζόπουλου.

Ο κ. Ζήγρας, που βρέθηκε για δεύτερη φορά ενώπιον των εκπροσώπων της ελβετικής Δικαιοσύνης, φέρεται να ρωτήθηκε για συγκεκριμένα στοιχεία που έχουν προκύψει και επεξεργάζονται από την έρευνα στην Ελβετία για ενδεχόμενες πράξεις νομιμοποίησης χρημάτων προερχόμενων από εγκληματική δραστηριότητα μέσω ελβετικών τραπεζών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Ζήγρας φέρεται να κλήθηκε να δώσει απαντήσεις όσον αφορά την εμπλοκή σε διακίνηση παράνομων χρημάτων συγκεκριμένου Ελληνοελβετού τραπεζικού στελέχους, κατηγορούμενου ενώπιον της ελβετικής Δικαιοσύνης και προσωρινά κρατούμενου σε φυλακές της χώρας. Κατά την εκδοχή του εξαδέλφου του ‘Ακη Τσοχατζόπουλου, ο εν λόγω τραπεζικός δημιούργησε λογαριασμό εξωχώριας εταιρείας σε τράπεζα της Γενεύης της οποίας οικονομικός δικαιούχος εμφανιζόταν εν αγνοία του -όπως ο ίδιος ισχυρίζεται- ο κ. Ζήγρας.

Σε δήλωση που διένειμε δια του συνηγόρου του Στ.Γκαρίπη, ο Νίκος Ζήγρας αναφέρει: «Μεταξύ άλλων “απολογήθηκα” στους Ελβετούς για την κατηγορία του κ.Μπ. (σσ αναφέρει το όνομα του τραπεζικού που ερευνούν οι Ελβετοί), ο οποίος με εγκαλεί μέσω της ομάδας Ελβετών και ‘Αγγλων δικηγόρων του και για τα 2,2 εκατομμύρια που αγωνίστηκα και πέτυχα να επιστρέψουν στην Ελλάδα, μια και φαινόταν, πάντα με τις υπογραφές του κυρίου Μπ., πως ήμουν ο οικονομικός δικαιούχος της NULUFIELD. Με τη σειρά μου εγκάλεσα την Ελβετική Δικαιοσύνη, διότι προκειμένου να προστατεύσει το Ελβετικό Τραπεζικό σύστημα, δεν έχει κυνηγήσει όλους αυτούς που πλαστογραφούσαν την υπογραφή μου, έκαναν εικονικές τραπεζικές συναλλαγές και υπεξαιρούσαν χρήματα από μίζες, ενώ υπενθύμισα πως ένα μέρος από τις μίζες αυτές είχε παραλήπτη πρώην Υπουργό Δικαιοσύνης της Ελβετίας προκειμένου να συγκαλύψει τις διαδρομές των αμαρτωλών χρημάτων. Όσο για τους λατρεμένους συγκατηγορουμένους μου, οι οποίοι δια ορισμένων εκ των συνηγόρων τους με κατηγόρησαν στον πρώτο βαθμό, πως είμαι ο αληθινός δικαιούχος της NULUFIELD, τους καλώ να επαναλάβουν άμεσα στο Εφετείο Αθηνών τα όσα είχαν ισχυριστεί για να κλονίσουν την αξιοπιστία μου».

Το κλιμάκιο των Ελβετών, που στο πλαίσιο της συνεργασίας του με την Εισαγγελία Πρωτοδικών έχει λάβει κατάθεση τον Φεβρουάριο του 2014 και από τον πρώην υπουργό ‘Ακη Τσοχατζόπουλο, θα παραμείνει σύμφωνα με πληροφορίες στην Αθήνα έως και την Τετάρτη, προκειμένου να εξετάσει και άλλους εμπλεκόμενους σε ύποπτες συναλλαγές με ελβετικές τράπεζες μεταξύ των οποίων και άλλους συγκατηγορουμένους του πρώην υπουργού ‘Αμυνας.

Διαβάστε επίσης:

Με εγγύηση 700.000 ευρώ αποφυλακίζεται ο Ντίνος Μιχαηλίδης

Ένταση στη δίκη Τσοχατζόπουλου με Άκη – Ζήγρα και πολιτική αγωγή

Πρώην αρχηγός ΓΕΕΘΑ: Είχαμε απόλυτη εμπιστοσύνη στον Τσοχατζόπουλο

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.