Εξέλιξη που θα συζητηθεί – Επαναλαμβάνεται η δίκη Μαντέλη

Της Άννας Κανδύλη

Από την αρχή θα πρέπει να γίνει η δίκη του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ Τάσου Μαντέλη, για την υπόθεση των 450.000 ευρώ που φέρεται να εισέπραξε από τα μαύρα ταμεία της Siemens προκειμένου να προωθήσει την υπογραφή της σύμβασης 8002 για τα ψηφιακά του ΟΤΕ το 1998 με τη γερμανική εταιρεία.

Ο θάνατος του εφέτη Αγγελή Τριαντόπουλου, που προήδρευε της διαδικασίας και η μη πρόβλεψη ορισμού αναπληρωτή του πριν από την έναρξη της δίκης, επιβάλλει βάσει του νόμου την επανέναρξη αυτής. Ο εφέτης πέθανε σε ηλικία  μόλις 58 ετών αφού ταλαιπωρούνταν τους τελευταίους μήνες από καρκίνο και είχε υποβληθεί σε θεραπείες.

Η υπόθεση ξεκίνησε να εκδικάζεται τον Νοέμβριο του 2013 και είχε φτάσει στο στάδιο των απολογιών, όμως είχε διακοπεί λόγω της αποχής των δικηγόρων αρχικά και λόγω της ασθένειας εν συνεχεία, για τον Σεπτέμβριο. Η ασθένεια του προέδρου αλλά και η παράλειψη να οριστεί αναπληρωτής σε αυτή, δημιουργεί ανυπέρβλητο εμπόδιο στη συνέχισή της και πρέπει συνεπώς να ξεκινήσει από την αρχή. 

Ο μη ορισμός αναπληρωτή σύμφωνα με πηγές του Εφετείου, οφείλεται στο γεγονός ότι η δίκη είχε μόνο 5 κατηγορούμενους και λίγους μάρτυρες και η εκτίμηση ήταν ότι θα ολοκληρωθεί πολύ γρήγορα, κάτι όμως που δεν συνέβη.    

Την ίδια ώρα η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου και η Εισαγγελέας Ξένη Δημητρίου ζήτησαν όλα τα έγγραφα που αφορούν στην υπόθεση της μετάφρασης του βουλεύματος για την κύρια υπόθεση της Siemens με τους 61 κατηγορούμενους που αναβλήθηκε επ’ αόριστον. Οι ανώτατοι λειτουργοί της δικαιοσύνης θα μελετήσουν τα έγγραφα και θα αποφασίσουν αν θα παρέμβουν ή όχι. 

Ακούστε το ρεπορτάζ στον Real Fm 97,8:

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.