Έχει καύσιμα το Λιμενικό

Έχει καύσιμα το Λιμενικό

«Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με την προμήθεια καυσίμων του Λιμενικού Σώματος», διαβεβαίωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπαρχηγός του Λιμενικού Σώματος Κώστας Κουνουγέρης, με αφορμή δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για περικοπές στις περιπολίες.

«Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με την προμήθεια καυσίμων του Λιμενικού Σώματος, η οποία έχει εξασφαλιστεί ήδη από το στρατό και το ναυτικό έως το Μάιο του 2013, έναντι τιμήματος 900.000 ευρώ» διαβεβαίωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπαρχηγός του Λιμενικού Σώματος Κώστας Κουνουγέρης, με αφορμή δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για περικοπές στις περιπολίες πλωτών προκειμένου να υπάρξει επάρκεια καυσίμων.

«Η ακολουθούμενη πολιτική των μειώσεων των προϋπολογισμών σε οριζόντια διάταξη των υπηρεσιών της γενικής κυβέρνησης ήταν μια λάθος πρακτική που ενδεχομένως να κοστίσει σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό στην ασφάλεια των πολιτών και της χώρας» τονίζει σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος με αφορμή, όπως αναφέρει, τη δημοσιοποίηση Διαταγής της αρμόδιας Διεύθυνσης του Αρχηγείου του Λιμενικού για περιορισμό των τακτικών περιπολιών προκειμένου να υπάρχει επάρκεια καυσίμων για έκτακτα περιστατικά και περιπολίες.

Πληροφορίες αναφέρουν, πάντως, ότι η σχετική διαταγή προέκυψε για την ανατολική Κρήτη, καθώς στην περιοχή έλαβε άσκηση σκαφών του πολεμικού ναυτικού, που χρησιμοποίησε μεγάλη ποσότητα καυσίμων από βάση ανεφοδιασμού στη Σητεία, ωστόσο το πρόβλημα λύθηκε άμεσα.

Προβλήματα μπορεί, επίσης, να υπάρχουν μεμονωμένα σε ορισμένες περιοχές καθώς πολλοί πρατηριούχοι αρνούνται να υπογράφουν σύμβαση με το Δημόσιο, φοβούμενοι αργοπορία στην εξόφληση της οφειλής.

Σύμφωνα με το Λιμενικό, σε καμία περίπτωση δεν υφίσταται κανένα σκάφος του σε ολόκληρη την επικράτεια που δεν δύναται να επιχειρήσει λόγω έλλειψης καυσίμων.

Όπως τονίζεται σε ανακοίνωση, ο ανεφοδιασμός αφορά πάντοτε την ποσότητα καυσίμων πέρα από την ποσότητα ασφάλειας επιχειρήσεων που διαθέτει στις δεξαμενές του κάθε σκάφος.

Υπογραμμίζει, τέλος, ότι τα περιπολικά οχήματα που διαθέτει έκαστη Λιμενική Αρχή, συνεπικουρούμενα από συστήματα επιτήρησης και εναέρια μέσα, διενεργεί περιπολίες αστυνόμευσης και εφόσον διαπιστώσει κάποια παράνομη ενέργεια στη θάλασσα και απαιτείται συνδρομή πλωτού μέσου, λαμβάνονται άμεσα ενέργειες διάθεσής του.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ