Εξαρθρώθηκε σκληρή σπείρα κακοποιών που “ξάφριζε” ηλικιωμένους στην Αττική – Σοκάρει η δράση τους

Εγκληματική οργάνωση που είχε βάλει στο στόχαστρό της ηλικιωμένους ανθρώπους, που διαμένουν στην Αττική, εξάρθρωσε το Τμήμα Εγκλημάτων κατά ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Αττικής, που προχώρησε στη σύλληψη πέντε μελών του κυκλώματος, μεταξύ των οποίων και τα δύο ηγετικά στελέχη.

Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί 19 κλοπές και απόπειρες κλοπής από κατοικίες, πέντε ληστείες σε σπίτια και μία κλοπή από αυτοκίνητο, ενώ κατασχέθηκαν ένα πιστόλι αστυνομικού που είχαν κλέψει από το αυτοκίνητό του, πλήθος κοσμημάτων, χρυσαφικών και ρολογιών καθώς και έγγραφα που σχετίζονται με την αγορά ακινήτων μεγάλης αξίας. Εκτιμάται πως το παράνομο όφελος που αποκόμισε η οργάνωση υπερβαίνει τις 200.000 ευρώ.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι αρχηγοί της σπείρας πήγαιναν στα σπίτια ηλικιωμένων στην Αττική και προσποιούνταν ότι είναι τεχνικοί της ΔΕΗ ή συντηρητές ανελκυστήρων. Όταν έμπαιναν στις κατοικίες των θυμάτων τους, με διάφορα τεχνάσματα οδηγούσαν τους ηλικιωμένους στον χώρο της κουζίνας, όπου και τους εγκλώβιζαν μετακινώντας συσκευές. Την ίδια στιγμή, ενημέρωναν τηλεφωνικά τα άλλα μέλη της συμμορίας, που έμπαιναν ανενόχλητα στα σπίτια των θυμάτων τους και αφαιρούσαν τιμαλφή. Στις περιπτώσεις εκείνες που οι ηλικιωμένοι δεν τους επέτρεπαν να εισέλθουν στο σπίτι, οι δράστες δεν δίσταζαν να τους χτυπήσουν ή να τους απειλήσουν.

Σε αστυνομική επιχείρηση που έγινε το πρωί της περασμένης Παρασκευής, συνελήφθησαν πέντε μέλη της οργάνωσης. Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι δράστες διατηρούσαν συγγενικές σχέσεις μεταξύ τους και είχαν συστήσει και ενταχθεί στην εγκληματική οργάνωση τουλάχιστον από τον Οκτώβριο του 2020, ενώ μεταξύ τους υπήρχε διακριτή ιεραρχική δομή με συγκεκριμένους ρόλους για τον καθένα.

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οικίες, αυτοκίνητα και στην κατοχή των συλληφθέντων, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • κλεμμένο πιστόλι, με γεμιστήρα και 34 φυσίγγια,
  • πλήθος κοσμημάτων και χρυσαφικών,
  • πλήθος ηλεκτρονικών, ηλεκτρικών και οικιακών συσκευών και ρολογιών,
  • ηλεκτρικό πατίνι,
  • πλήθος κινητών τηλεφώνων,
  • (3) αυτοκίνητα και
  • πλήθος εγγράφων εταιρειών real estate για αγοραπωλησίες ακινήτων, μεγάλης αξίας.

Τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης παρότι δήλωναν μικρά εισοδήματα και άστεγοι, το τελευταίο διάστημα δραστηριοποιούνταν στον τομέα του real estate, αναζητώντας ακίνητα και οικόπεδα για αγορά, επενδύοντας ποσά που αγγίζουν ακόμα και τις 80.000 ευρώ.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε σχετική δικογραφία και οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ο οποίος τους παρέπεμψε σε ανακριτή. Όλοι οι συλληφθέντες είναι σεσημασμένοι για αδικήματα με τον ίδιο τρόπο δράσης ενώ δύο από αυτούς έχουν εκτίσει και ποινές φυλάκισης, σημειώνεται από την ΕΛ.ΑΣ. που συνεχίζει τις έρευνες για την πλήρη εξακρίβωση του εύρους της εγκληματικής τους δραστηριότητας και της συμμετοχής τους και σε άλλες παρόμοιες πράξεις συνεχίζεται.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ