Εξαρθρώθηκε πολυμελής σπείρα που διακινούσε λαθραία τσιγάρα – ΦΩΤΟ

Εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών πολυμελής οργάνωση η οποία εισήγαγε από αραβικές χώρες εκατομμύρια πακέτα λαθραίων τσιγάρων και στη συνέχεια τα πουλούσε στην Ελλάδα και μέρος αυτών εξήγαγε σε Βαλκανικές χώρες.

Συγκεκριμένα διαπιστώθηκε ότι η οργάνωση αποτελείται από τουλάχιστον τριακόσια 300 μέλη ενώ ηγετικό στέλεχος ήταν 52χρονος ομογενής από το Καζακστάν, ο οποίος έδινε οδηγίες στα μέλη της οργάνωσης για τον τρόπο με τον οποίο θα διέθεταν τα λαθραία τσιγάρα, ενώ ήταν εκ των διαχειριστών της κεντρικής αποθήκης της οργάνωσης στην περιοχή του Ασπρόπυργου.

Επιπλέον καθόριζε τις τιμές διάθεσης και φρόντιζε για την νομιμοποίηση των εσόδων της εγκληματικής οργάνωσης. Σύμφωνα με πληροφορίες η οργάνωση εξαγόραζε δελτία τυχερών παιχνιδιών δίνοντας στους κατόχους τους μεγαλύτερα ποσά από εκείνα που είχαν κερδίσει.

Συνελήφθησαν 27 άτομα, ηλικίας 24 έως 60 ετών, μέλη της οργάνωσης , ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται άλλα 34 μέλη ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για την ταυτοποίηση άλλων 241 μελών.

Σε βάρος τους, σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για το αδίκημα της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα και παράβαση του Νόμου για την πρόληψη και καταστολή της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Συνολικά διενεργήθηκαν 31  έρευνες σε σπίτια αποθήκες και οχήματα στην Αττική, κατά τις οποίες κατασχέθηκαν:

  • -12.207.200-  λαθραία τσιγάρα  (-610.360- πακέτα )
  • -1.290- συσκευασίες λαθραίου καπνού
  • -143.108- ευρώ
  • -63.350- δολάρια Η.Π.Α
  • Δεκατέσσερα  οχήματα εκ των οποίων δώδεκα  Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, ένα φορτηγό και μια (1) μοτοσυκλέτα
  • Τρία επιτυχόντα δελτία τυχερών παιχνιδιών με συνολικό κέρδος 10.000 ευρώ.

Τον τελευταίο χρόνο, εκτιμάται ότι, από την  εγκληματική οργάνωση, διακινήθηκαν συνολικά (115.788.800) λαθραία τσιγάρα δηλαδή (5.789.440) πακέτα τσιγάρων, με το σύνολο των διαφυγόντων δασμών, να υπερβαίνει το χρηματικό ποσό των 22.000.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες, οδηγηθήκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτικό Τμήμα.

Διαβάστε επίσης:

Ανθοπώλης αυτοκτόνησε πίνοντας φυτοφάρμακο

Αναστάτωση και διακοπή στη δίκη για την υπόθεση Κατσούλη

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ