Περιστέρι: Το κύκλωμα που βρίσκεται πίσω από την εξαφάνιση της 15χρονης – Τι ερευνούν οι Αρχές

Ιδιαίτερη ανησυχία επικρατεί για την υπόθεση της εξαφάνισης 15χρονης από το Περιστέρι, με τη Διεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων Ασφάλειας Αττικής να διεξάγει έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί τι ακριβώς κρύβεται πίσω από τη “φιλοξενία” της στον Άγιο Παντελεήμονα στο σπίτι της 17χρονης φίλης της.

Ο πρόεδρος του “Χαμόγελου του Παιδιού”, Κώστας Γιαννόπουλος, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 τόνισε πως η 15χρονη “αφέθηκε να βρεθεί” και έκανε λόγο για επικίνδυνο κύκλωμα.

Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά “φαίνεται πως πήγαν καλά τα πράγματα γιατί από την εμπειρία μας από άλλες περιπτώσεις, το κύκλωμα δεν σταματάει, συνεχίζει και βλέπουμε καταστάσεις που είναι πολύ δύσκολες” και πρόσθεσε: “Υποτίθεται ότι βρέθηκε, ενώ αφέθηκε να βρεθεί. Η έντονη ανησυχία μας δεν ήταν τυχαία, γιατί τα τελευταία χρόνια δυστυχώς αντιμετωπίζονται τέτοια γεγονότα τα οποία όμως δεν παίρνουν δημοσιότητα”.

Παράλληλα ο κ. Γιαννόπουλος εξέφρασε και ένα παράπονο καθώς “κάποιοι έκριναν ότι δεν έπρεπε να βγει Amber Alert”. Τόνισε πως “η Εισαγγελία, που γνώριζε πράγματα όμως, έκρινε ότι έπρεπε να βγει Amber Alert για την προστασία του παιδιού και έτσι κινητοποιηθήκαμε γρήγορα. Οι πρώτες ώρες, ειδικότερα όταν υπάρχει περίπτωση κινδύνου, κινητοποίησης του κόσμου και των Αρχών είναι το Α και το Ω στην ανεύρεση ενός παιδιού, να είναι καλά, να μην φθάσει σε σημεία άσχημα. Εύχομαι πραγματικά να είναι καλά γιατί εμείς έχουμε χάσει παιδί που δεν καταφέραμε ούτε καν σαν “Χαμόγελο” να του δώσουμε τη δυνατότητα να απεξαρτηθεί από αυτούς τους τύπους που το είχαν, το εκμεταλλεύονταν και τώρα είναι ενήλικη και πλέον μας λένε δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Όχι άλλα παιδιά στην καταστροφή” απηύθυνε έκκληση ο κ. Γιαννόπουλος. “Δεν μπορεί να απεξαρτηθεί γιατί φοβάται. Αυτό που λένε πήγε με τη θέλησή της, δεν πήγε με τη θέλησή της, πήγε με βιασμένη θέληση η οποία στη συνέχεια γίνεται εκβιασμός” επεσήμανε.

Να σημειωθεί πως η 15χρονη ένιωσε μία αδιαθεσία ενώ έδινε κατάθεση και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Παίδων “Αγλαΐας Κυριακού”, όπου αργά το βράδυ εξετάστηκε από ιατροδικαστή, ενώ παράλληλα οι αστυνομικοί προσπαθούν να πάρουν κατάθεση.

Η 15χρονη εξαφανίστηκε στις 19 Απριλίου από το Περιστέρι. Έφυγε ακολουθώντας δύο γυναίκες Ρομά που την περίμεναν και μαζί κατευθύνθηκαν στο Μετρό της περιοχής. Μάλιστα, φεύγοντας μαζί τους, η Φωτεινή αποχαιρέτησε τις φίλες της, λέγοντας ότι θα λείψει για το Πάσχα. “Το Χαμόγελο του Παιδιού”, μόλις ενημερώθηκε για την εξαφάνιση της 15χρονης, προχώρησε άμεσα στην ενεργοποίηση του μηχανισμού Amber Alert, ενώ υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση των Αρχών, καθώς στην εξαφάνισή της φερόταν να εμπλέκεται κύκλωμα “loverboys”.

Οι αστυνομικοί, που προσπαθούσαν να φθάσουν στα ίχνη της, είχαν μόνο κάποιες φωτογραφίες του 19χρονου, με τον οποίο υπήρχαν πληροφορίες ότι είχε φύγει μαζί του. Ωστόσο αυτός εντοπίστηκε στον καταυλισμό στη Νέα Ζωή στον Ασπρόπυργο και δεν ήταν μαζί της.  Είπε όμως ότι ήξερε πού βρισκόταν η 15χρονη και έκλεισαν ραντεβού κοντά στην εκκλησία του Αγίου Παντελεήμονα, όπου πήγε η έφηβη και είδε τον νεαρό με τους αστυνομικούς.

Τα πρώτα λόγια στους αστυνομικούς

Στα πρώτα της λόγια στους αστυνομικούς η 15χρονη είπε: “Συναντήθηκα με τις φίλες μου και μία από τις δύο με φιλοξένησε στο σπίτι της. Συναντήθηκα και με έναν άλλον φίλο μου. Αλλά διέμενα στην οικία της φίλης μου”.

Παράλληλα, υπάρχουν πληροφορίες ότι η 15χονη πήγαινε στο σχολείο έχοντας βάψει τα χέρια της και έλεγε στις συμμαθήτριές της ότι την κακοποιούσαν στο σπίτι. Οι φίλες της τη ρωτούσαν “τι είναι αυτά στα χέρια σου;”, “γιατί λες ψέματα” και εκείνη απαντούσε “αφήστε με μην ανακατεύεστε”, σύμφωνα με τις πληροφορίες της ΕΡΤ.

Οι έρευνες συνεχίζονται γιατί δεν έχουν αποσαφηνιστεί ακόμη τα κίνητρα των φερόμενων δραστών. Να σημειωθεί πως οι αστυνομικοί βρίσκονται σε συνεχή επαφή και με την Εισαγγελία ώστε, μετά τις εξηγήσεις, να αποφασίσουν αν και ποια δίωξη θα ασκηθεί σε βάρος των δύο Ρομά που φιλοξενούσαν τη 15χρονη στο σπίτι τους, στον Άγιο Παντελήμονα.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ