Εξαφάνιση στο Μεσολόγγι: Μαρτυρία «φωτιά» για τον κρεοπώλη- «Δεν πρόκειται να βρουν τίποτα έτσι που το έχω κάνει»

Υπό αξιολόγηση είναι η μαρτυρία ενός Ρομά κρατούμενου σχετικά με την εξαφάνιση του 31χρονου Μπάμπη στο Μεσολόγγι και τα όσα φέρεται να έχει πει στους αστυνομικούς για τον  50χρονο κρεοπώλη.

Μεσολόγγι: Παρέδωσε το κινητό του ο φίλος του Μπάμπη – Διαγραμμένα τα μηνύματα που αντάλλαξε με τον κρεοπώλη

Ο συγκεκριμένος κρατούμενος φέρεται να είπε στους αστυνομικούς ότι ο κρεοπώλης που είναι ο τελευταίος άνθρωπος που είδε τον Μπάμπη, είπε μπροστά του, όσο έμεινε στο κρατητήριο ότι «δεν πρόκειται να βρουν τίποτα έτσι όπως το έχω κάνει».

Οι έμπειροι αξιωματικοί αξιολογούν τη συγκεκριμένη μαρτυρία προκειμένου να διαπιστώσουν το κατά πόσο είναι αξιόπιστη ή όχι.

Μεσολόγγι: Άρση τραπεζικού απορρήτου για τον Μπάμπη και τον κρεοπώλη – Για «έγκλημα» μιλά το βούλευμα

Μιλώντας για την υπόθεση, ο πρόεδρος των αστυνομικών υπαλλήλων ΝΑ Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης στο MEGA, σημείωσε:

«Υπήρχε ένα τρίτο πρόσωπο όντως, το οποίο φαίνεται ότι μιλούσε και πριν από το περιστατικό της εξαφάνισης του Μπάμπη αλλά και μετά, επίμονα ο κρεοπώλης με μηνύματα. Κάποια μηνύματα τα έσβησαν, θα γίνει ανάκτηση γιατί το τηλέφωνο από το τρίτο πρόσωπο κατασχέθηκε από την αστυνομία. Να δούμε αν εμπλέκεται αυτό το πρόσωπο ή απλώς μιλούσε μαζί του οποιοσδήποτε για να δημιουργήσει ένα άλλοθι».

Μεσολόγγι: Θρίλερ με την εξαφάνιση του Μπάμπη – Τι «έδειξε» η κηλίδα αίματος που βρέθηκε σε βάρκα

Όπως είπε ο ίδιος, «το ζήτημα είναι ότι δεν έχει βρεθεί ακόμα το πτώμα, αν υπάρχει πτώμα. Μέσα στο κελί που κρατούνταν (σ.σ. ο κρεοπώλης) υπήρχε ένας Ρομά ο οποίος κατέθεσε μετά ότι αυτός είπε εκεί μπροστά του ότι δεν πρόκειται να βρουν τίποτα έτσι όπως το έχω κάνει. Να δούμε αν αυτός ο άνθρωπος είναι αξιόπιστος ή είναι μυθομανής. Βλέπουμε ότι υπάρχουν πολλά στοιχεία που παραπέμπουν ότι κάτι έγινε, ίσως μια εγκληματική πράξη, γιατί δεν μπορείς να ρωτάς κάποιον τι ακριβώς έγινε σε ένα συγκεκριμένο περιστατικό που εξαφανίστηκε ένας άνθρωπος και να σου απαντάει δε θυμάμαι και δεν ξέρω. Έχει πει ότι έχει καπνίσει ένα τσιγάρο που αυτό ίσως λειτούργησε αρνητικά στο να θυμάται πράγματα, όπως λέει ο ίδιος».

Σύμφωνα με τον κ. Καλλιακμάνη: «η περιοχή εκεί είναι δύσκολη στο ψάξιμο, υπάρχουν πολλοί βάλτοι, ποτάμια. Αν κάποιος σκότωσε τον Μπάμπη και τον έριξε στο νερό με κάποιο βάρος ώστε να μην βγει το πτώμα του στην επιφάνεια, γιατί ακόμα και γλυκό να είναι το νερό έπειτα από 15 ημέρες το πτώμα φουσκώνει και βγαίνει στην επιφάνεια. Αν τον έθαψε υπήρξε δυσκολία στην έρευνα όσον αφορά αυτήν τη διαδικασία. Όταν ενημερώθηκε η αστυνομία για την εξαφάνιση και άρχισε έρευνα, άρχισε να βρέχει και ήταν δύσκολο να δεις αν υπήρχε κάπου σκαμμένο χώμα. Πιστεύω ότι αν ήθελε κάποιος, που ήξερε εκεί την περιοχή, να αποκρύψει ένα πτώμα, θα το έκανε».

«Θεωρώ ότι τα στοιχεία είναι επαρκή προκειμένου ο εισαγγελέας να ασκήσει δίωξη και ο ανακριτής να εκδώσει ένταλμα σύλληψης», καταλήγει.

Η κηλίδα αίματος

Οι έρευνες για τον εντοπισμό του 31χρονου Μπάμπη συνεχίζονται για 13η ημέρα, όμως, έως τώρα κανένα στοιχείο δεν έχει βρεθεί που να δείχνει πού μπορεί να βρίσκεται ο αγνοούμενος.

Οι Αρχές είχαν εντοπίσει μια κηλίδα αίματος σε βάρκα στη λιμνοθάλασσα, η οποία εστάλη για διερεύνηση στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών. Όλοι θεώρησαν πως ένα πρώτο σημαντικό στοιχείο είχαν στα χέρια τους οι διωκτικές Αρχές, ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr δεν πρόκειται για κηλίδα από ανθρώπινο αίμα, αλλά πιθανότατα από πτηνό.

Παράλληλα σήμερα ο δικηγόρος της οικογένειας του Μπάμπη, Κώστας Δημόπουλος αναμένεται να πάει, σύμφωνα με την ιστοσελίδα, tempo24.news,  στα δικαστήρια Μεσολογγίου, προκειμένου να καταθέσει μήνυση κατά του 50χρονου. Και αυτό καθώς ήταν ο τελευταίος άνδρας που είδε τον 31χρονο. Η μήνυση θα γίνει για ψευδομαρτυρία, καθώς ο κρεοπώλης έχει πέσει, όπως λέει από την πρώτη στιγμή η οικογένεια και με βάση το οπτικό υλικό από κάμερες ασφαλείας, σε πολλές αντιφάσεις αναφορικά με τις κινήσεις του εκείνη τη μοιραία νύχτα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ