Εξαδάκτυλος στον Realfm 97,8: Αναγκαίο να περιοριστούν δραστηριότητες – Αν θα είναι σχολεία ή αγορά μένει να το δούμε

“Είμαι καλύτερα, νόσησα ελαφρά και τώρα είμαι στη φάση που το ξεπερνάω εντελώς” δήλωσε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, μιλώντας στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

“Το γεγονός ότι ανιχνεύουμε μεταλλαγμένους ιούς και την βρετανική μετάλλαξη για την οποία γνωρίζουμε ότι η μεταδοτικότητά της είναι αυξημένη, ενδεχομένως 50% από τον κλασικό κορονοϊο με τον οποίο παλεύουμε όλους αυτούς τους μήνες, θα πρέπει να θεωρήσουμε ότι η μετάλλαξη αυτή θα κυριαρχήσει καθώς μεταδίδεται ταχύτερα και θα πρέπει να βγούμε πολύ πιο γρήγορα σε όλες τις αποφάσεις μας, διότι πλέον ο ιός θα μεταδίδεται ταχύτερα” περιέγραψε.

“Πιστεύω πως πρέπει να κάνουμε βήματα προς τα πίσω και αναφέρομαι στα βήματα που κάναμε από τις 11 Ιανουαρίου και μετά ως προς το άνοιγμα των δραστηριοτήτων μας” τόνισε.

Ερωτηθείς αν πρέπει να κλείσει η αγορά και τα σχολεία απάντησε ότι “ναι, νομίζω ότι είναι αναγκαίο οπωσδήποτε να έχουμε περιορισμό κάποιων εξ αυτών των δραστηριοτήτων. Δεν ξέρω αν θα πρέπει να περιορίσουμε όλες τις δραστηριότητες ή αν θα αναγκαστούμε να κάνουμε την επιλογή ανάμεσα στην εκπαίδευση και στο εισόδημα των νοικοκυριών. Αυτό είναι κάτι που μένει να το δούμε αλλά πρέπει να γίνουν βήματα προς τα πίσω”.

“Πρέπει να δράσουμε γρήγορα ώστε να μην βρεθούμε στην κατάσταση που βρίσκονται άλλες ευρωπαϊκές χώρες” υπογράμμισε.

“Οι καθυστερήσεις οφείλονται στο γεγονός ότι δεν υπάρχει τροφοδοσία εμβολίων, αυτό είναι ένα πρόβλημα που μας ξεπερνά. Η ΕΕ θα κάνει τα πάντα για να βρει λύση” σημείωσε.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ