Έβρος: Ξεκίνησαν τα έργα του νέου φράχτη 35 χιλιομέτρων -ΒΙΝΤΕΟ

Ξεκίνησαν πριν από λίγες ημέρες τα έργα κατασκευής του νέου φράχτη στον Έβρο, μήκους 35 χιλιομέτρων, μεταξύ των Ψαθάδων Διδυμοτείχου και της Κορνοφωλιάς Σουφλίου.

Τα εργοτάξια των δύο αναδόχων, της ΤΕΡΝΑ και της Intrakat που ανέλαβαν να κατασκευάσουν το τμήμα, με την υπογραφή σύμβασης τον περασμένο Μάρτιο, παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην περιοχή των Φερών, αντί ποσού 99,2 εκατ. ευρώ, έχουν ήδη εγκατασταθεί στην Κορνοφωλιά, σύμφωνα με το evros-news.gr.

Παράλληλα, τοπικοί υπεργολάβοι πραγματοποιούν τις πρόδρομες εργασίες που αφορούν καθαρισμό της περιοχής που θα τοποθετηθεί το νέο αποτρεπτικό εμπόδιο, με κόψιμο δέντρων αλλά και διαμόρφωση των χώρων δίπλα στο ανάχωμα και προς την περιοχή της ελληνικής όχθης του ποταμού Έβρου, όπως βλέπετε και στο βίντεο του evros-news.gr από την περιοχή των Ψαθάδων.

Με τα συνεργεία που εργάζονται, υπάρχουν και οι περιπολίες Στρατού και Συνοριοφυλάκων στην περιοχή, για αποτροπή εισόδου μεταναστών.

 

Το νέο έργο που ήδη ξεκίνησε, αφορά στην κατασκευή Τεχνητού Εμποδίου και συνοδών έργων κατά μήκος της Ε/Τ Μεθορίου απ’ την περιοχή Ψαθάδες Διδυμοτείχου έως Κορνοφωλιά Σουφλίου, προς διασφάλιση της δημόσιας τάξης και ασφάλειας. Περιλαμβάνει:

● νέο τεχνητό εμπόδιο, ύψους 5 μέτρων, πακτωμένο στο έδαφος σε βάθος 6 μέτρων

● την κατασκευή 7 αντιβαλιστικών παρατηρητηρίων με θωρακισμένες καμπίνες.

● τη συντήρηση και εκσυγχρονισμό και αναβάθμιση υπαρχόντων 4 ΕΦ και 4 ΕΠ του Στρατού

● τη διαμόρφωση οδών επιτήρησης και συντήρησης των εμποδίων

● την κατασκευή θυροφραγμάτων

● κατασκευή νέου κτιρίου 300 τμ για τον εξοπλισμό φύλαξης συνόρων και

● την επισκευή/βελτίωση υφιστάμενων κτιριακών και λοιπών υποδομών στην ευρύτερη περιοχή του έργου.

Στην κατασκευή όλων των έργων τηρούνται αυστηρά οι περιβαλλοντικές προβλέψεις, ιδιαίτερα δε στις περιοχές Natura.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ