Έβρος: Στον ανακριτή σήμερα ο 33χρονος Τούρκος που παρέσυρε τον 57χρονο στο Τελωνείο Κήπων

Την πόρτα του ανακριτή θα περάσει σήμερα Τρίτη 11 Ιουλίου, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις, ο 33χρονος Τούρκος που φέρεται να παρέσυρε με το αυτοκίνητό του έναν 57χρονο στο Τελωνείο Κήπων, στον Έβρο.

Έβρος: Συνελήφθη 33χρονος για απόπειρα ανθρωποκτονίας – Διαπληκτίστηκε με 55χρονο και τον παρέσυρε με το όχημά του

Σε βάρος του έχει σχηματιστεί δικογραφία, για απόπειρα ανθρωποκτονίας με δόλο και θα οδηγηθεί σε λίγες ώρες στον Ανακριτή Αλεξανδρουπόλεως, ενώ το όχημά του κατασχέθηκε ως μέσο τέλεσης αξιόποινης πράξης.

Σημειώνεται πως ο άτυχος 57χρονος, πατέρας τριών παιδιών από τη Γεμίστη Φερών, κατέληξε χθες το μεσημέρι της Δευτέρας στο Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης μετά τη «μάχη» που έδωσε για τέσσερις μέρες.

Το χρονικό

Όλα ξεκίνησαν την Παρασκευή 7 Ιουλίου, όταν ο 57χρονος γύριζε από τη δουλειά του και κατευθυνόταν από την Αλεξανδρούπολη προς το χωριό του, τη Γεμιστή. Πλησιάζοντας προς το Τελωνείο των Κήπων αντίκρυσε ουρά χιλιομέτρων και ζήτησε από τους οδηγούς να κάνουν στην άκρη, ώστε να στρίψει στην παρακαμπτήριο για το χωριό του.

Ακολούθησε διαπληκτισμός του 57χρονου με τους οδηγούς, και στη συνέχεια ο δράστης παρέσυρε με το όχημά του τον 57χρονο, που είχε εξέλθει από το αυτοκίνητό του, προκαλώντας του βαριές σωματικές βλάβες, ιδιαίτερα στο κεφάλι, από όπου έχει μη αντιμετωπίσιμη αιμορραγία.

Ο τραυματίας μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης.

Παρόλο που δεν υπήρχε αυτόπτης μάρτυρας, η ΕΛΑΣ σύμφωνα με μαρτυρίες κάποιων, προχώρησε στη σύλληψη του 33χρονου Τούρκου μετανάστη, κατοίκου Γαλλίας, ο οποίος επέστρεφε με άδεια στην πατρίδα του για τις καλοκαιρινές διακοπές, με τον ίδιο να αρνείται κάθε κατηγορία.

Ξεσπά ο γιος του 57χρονου – «Είναι τραγικό… »

Τα παιδιά του ήλπιζαν σε ένα θαύμα μέχρι την τελευταία στιγμή. Ο άτυχος πατέρας πάλεψε τέσσερις μέρες στο νοσοκομείο, όμως δεν άντεξε, καθώς τα τραύματα ήταν πολύ σοβαρά.

Ο γιος του 57χρονου μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και την Κατερίνα Ρίστα για την αγωνία που έζησαν τις μέρες που πάλευε για να κρατηθεί στη ζωή και περιέγραψε πώς έγινε η τραγωδία:

«Στη αρχή έλεγαν ότι είναι τροχαίο, μετά ότι τον χτύπησε με λοστό, αλλά αυτό που γνωρίζω εγώ είναι ότι τον χτύπησε με το αυτοκίνητο και τον πάτησε», δήλωσε αρχικά και πρόσθεσε:

«Kανονικά θα έπρεπε να υπάρχει εκεί ανοιχτή λωρίδα για να βγει ο άνθρωπος και να πάει στο σπίτι του. Δεν υπήρχε καμία ανοιχτή λωρίδα, ούτε η έκτακτης ανάγκης, ήταν όλα φρακαρισμένα, χιλιόμετρα. Αυτό που ζούμε εμείς κάθε καλοκαίρι εδώ πέρα, να μην μπορώ εγώ να πάω στη γιαγιά μου, στο χωριό μου, είναι τραγικό! Να είναι συνέχεια επί ένα μήνα φρακαρισμένη η Εγνατία οδός, 2 – 3 χιλιόμετρα. Αστυνομία εκεί δεν υπάρχει».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ