Euroferry Olympia: Μάχη με τον χρόνο για τους 10 αγνοούμενους στο πλοίο – Αγωνιώδεις έρευνες και τη νύχτα

Μάχη με τον χρόνο δίνουν οι διασώστες, προκειμένου να εντοπίσουν τους 10 αγνοούμενους επιβάτες του πλοίου Euroferry Olympia, το οποίο τυλίχτηκε στις φλόγες ενώ έπλεε ανοιχτά της Κέρκυρας, τα ξημερώματα της περασμένης Παρασκευής.

Οι έρευνες των πυροσβεστών της ΕΜΑΚ θα συνεχιστούν και απόψε. Σχετικές πληροφορίες αναφέρουν ότι 45 πυροσβέστες βρίσκονται στο σημείο και συμμετέχουν στην επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσης. Ανά ομάδες 8-10 ατόμων, εισέρχονται στο πλοίο όπου και παραμένουν για περίπου 20-25 λεπτά, αναζητώντας τρόπο ώστε να φτάσουν στο γκαράζ, όπου εκτιμούν ότι ενδεχομένως βρίσκονται οι 10 επιβάτες, τα ίχνη των οποίων έχουν χαθεί.

Οι πυροσβέστες χρησιμοποιούν ειδικές πυρίμαχες στολές και αντισφυξιογόνες μάσκες, καθώς οι συνθήκες που επικρατούν λόγω της φωτιάς στο πλοίο είναι εξαιρετικά δύσκολες. Σημειώνεται ότι σε ορισμένα σημεία εξωτερικά του πλοίου η θερμοκρασία ξεπερνούσε τους 600 βαθμούς Κελσίου και στο εσωτερικό υπερέβαινε ακόμη και τους 1.000 βαθμούς.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, αύριο οι αρμόδιες Αρχές αναμένεται να ρίξουν και αφρό, προκειμένου να μπορέσουν να εισέλθουν στο πλοίο.

Σοκαριστικές είναι οι εικόνες από το εσωτερικό του πλοίου Euroferry Olympia.

Σε βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η Πυροσβεστική Υπηρεσία τη Δευτέρα, καταγράφεται το μέγεθος της καταστροφής που άφησε πίσω της η μεγάλη πυρκαγιά. Φορτηγά διακρίνονται να είναι καμένα, το ένα δίπλα στο άλλο.

Σε άλλο βίντεο, διακρίνονται οι άνδρες της ΕΜΑΚ να κάνουν έρευνες στο εσωτερικό του πλοίου, σε μία προσπάθεια να βρουν ένα ίχνος ζωής.

Οι συνθήκες είναι εξαιρετικά δύσκολες, οι θερμοκρασίες υψηλές, ενώ η ορατότητα είναι πολύ χαμηλή λόγω των πυκνών καπνών και της στάχτης.

Συγκλονιστικές εικόνες μέσα από το φλεγόμενο γκαράζ

Χθες, το mega, μετέδωσε για πρώτη φορά εικόνες από το εσωτερικό του γκαράζ του Euroferry Olympia. Εκεί όπου -όπως όλα δείχνουν- ξεκίνησε ο πύρινος εφιάλτης.

πλοίο Κέρκυρα

Φλόγες, μαύρος καπνός, εκρήξεις. Και μέσα στο πλοίο εκατοντάδες άνθρωποι. Ένας Ρώσος επιβάτης κατέγραψε τις συγκλονιστικές στιγμές με το κινητό του τηλέφωνο. Ένας έντονος θόρυβος προκαλεί πανικό, ενώ ακούγονται κλάματα και φωνές απόγνωσης. Στη συνέχεια επικρατεί ενθουσιασμός, καθώς τα χειρότερα φαίνεται πως έχουν αποφευχθεί.

πλοίο Κέρκυρα

πλοίο Κέρκυρα

Σε άλλες εικόνες, διακρίνεται το super puma της Πολεμικής Αεροπορίας να “βουτά” στην κόλαση. Διασώστες της ΕΜΑΚ αιωρούνται μέσα στα μαύρα σύννεφα και κατεβαίνουν στο φλεγόμενο πλοίο, προκειμένου να εντοπίσουν τους αγνοούμενους επιβάτες.

πλοίο Κέρκυρα

πλοίο Κέρκυρα

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ