Νέα δημοσκόπηση: Ποια είναι η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ – Δυσαρέσκεια των πολιτών για την ακρίβεια

Μία νέα δημοσκόπηση βλέπει το φως της δημοσιότητας, καταγράφοντας την άποψη των πολιτών για την πολιτική σκηνή αλλά και το ζήτημα της ακρίβειας.

Πρόκειται για τη δημοσκόπηση που διενήργησε η Alco για λογαριασμό του OPEN και παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού.

Στην πρόθεση ψήφου, η διαφορά μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ είναι μικρότερη από 10 μονάδες. Συγκεκριμένα, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 31,8%, έναντι 22,2% του ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθούν το Κίνημα Αλλαγής με 14,1%, το ΚΚΕ με 5,2%, η Ελληνική Λύση με 3,6% και το ΜέΡΑ25 με 2,7%.

δημοσκόπηση 1

δημοσκόπηση 2

Οι συμμετέχοντες στην έρευνα δηλώνουν ότι εμπιστεύονται περισσότερο τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως πρωθυπουργό της χώρας από τον Αλέξη Τσίπρα. Ο κ. Μητσοτάκης συγκεντρώνει ποσοστό 37%, ο κ. Τσίπρας 23%, ενώ το 31% των ερωτηθέντων απαντά “κανένας από τους δύο”.

δημοσκόπηση 3

Στο παρακάτω γράφημα εμφανίζονται οι μετακινήσεις προς το ΚΙΝΑΛ:

δημοσκόπηση 4

Η δημοσκόπηση καταγράφει και την άποψη των πολιτών για τα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση σχετικά με την αντιμετώπιση της ακρίβειας. Συγκεκριμένα, στην ερώτηση αν τα κυβερνητικά μέτρα αντιμετώπισης της αύξησης των τιμών και η μείωση του ΕΝΦΙΑ βοηθούν τα νοικοκυριά, το 49% των ερωτηθέντων απαντά “καθόλου”, το 27% “λίγο” και μόνο το 4% λέει “πολύ”.

δημοσκόπηση 5

“Καθόλου” (56%) ή “λίγο” (25%) ικανοποιημένοι δηλώνουν οι πολίτες από τη λειτουργία του κρατικού μηχανισμού κατά τη διάρκεια της πρόσφατης κακοκαιρίας “Ελπίδα”.

δημοσκόπηση 6

δημοσκόπηση 7

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ