Έτσι κινήθηκε το τάγμα εφόδου στη δολοφονία Φύσσα – Κατάθεση αστυνομικού – ΦΩΤΟ

Ξεκίνησε η 22η ημέρα της δίκης για τη Χρυσή Αυγή με την κατάθεση του Γιώργου Ρώτα, ενός από τους αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ η οποία έφτασε την ώρα της δολοφονίας Φύσσα στην περιοχή και αποτελούνταν από δύο μηχανές και 4 επιβαίνοντες, ενώ ταυτόχρονα έφτασε εκεί κι άλλη μία παρόμοια ομάδα ΔΙΑΣ.

«Εγώ και ο Τσολακίδης πιάσαμε τον Ρουπακιά είχε προλάβει να μπει στο αυτοκίνητο και τον τραβήξαμε έξω», είπε ο Γ. Ρώτας εξετάζεται στο τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

Για το τάγμα εφόδου της ΧΑ έχει πει «ήταν 50 περίπου άτομα οπλισμένα με ρόπαλα. Κινήθηκαν όλοι μαζί και προς την ίδια κατεύθυνση θα έλεγα ότι συνεννοήθηκαν… Ναι μου πέρασε απ’ το μυαλό ότι θα γίνει ξυλοδαρμός αφού είχανε ανοίξει τα κεφάλια στο περιστατικό του ΠΑΜΕ”.

O αστυνομικός που συνέλαβε τον Γιώργο Ρουπακιά, έκανε σαφές στην κατάθεσή του ότι «δεν μπορούσαμε να επέμβουμε 8 άτομα σε 50» (όσοι ήταν οι συγκεντρωμένοι χρυσαυγίτες), ενώ τόνισε ότι το κέντρο τούς είχε συστήσει να παραμείνουν στο σημείο για να δίνουν εικόνα.

Η δυσαναλογία του αριθμού των χρυσαυγιτών και των αστυνομικών έγινε επιχείρημα στο στόμα του μάρτυρα και όταν ρωτήθηκε γιατί δεν έγιναν συλλήψεις χρυσαυγιτών, ιδίως μετά τον φόνο.

Συνήγορος της πολιτικής αγωγής ζήτησε από το μάρτυρα να αναγνωρίσει από φωτογραφία που συμπεριλαμβάνεται στο σκληρό δίσκο του πυρηνάρχη της Νίκαιας Γ. Πατέλη, τι κρατούν άτομα της ΧΑ σε διάφορες δράσεις τους. Ο μάρτυρας είπε πως πρόκειται για ασύρματο , στοιχείο που στηρίζει , σύμφωνα με την πολιτική αγωγή, την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης.

Οι τόνοι ανέβηκαν όταν συνήγορος πολιτικής αγωγής  ανέφερε ότι αστυνομικοί του τμήματος της Νίκαιας είχαν αποσπαστεί στον βουλευτή της ΧΑ Νίκο Κούζηλο.

Η δίκη στις γυναικείες φυλακές του Κορυδαλλού ξεκίνησε με δήλωση της πολιτικής αγωγής για την αναγκαιότητα επανεξέτασης της απόφασης για τη μη μετάδοση των οπτικοακουστικών ντοκουμέντων-στοιχείων της δικογραφίας κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας:

«Η ολοένα και στενότερη εφαρμογή των διατάξεων του νόμου εμποδίζει τη βαθύτερη και αποτελεσματικότερη έρευνα προς απόδειξη της πραγματικής αλήθειας. Προσφέρει προσχήματα στις προσπάθειες που καταβάλλονται για περιορισμούς στη συνταγματικά κατοχυρωμένη δημοσιότητα της δίκης».

 

Δείτε επίσης:

Οργή από τη μητέρα του Φύσσα: Είπε το παιδί μου θανόντα, είναι δολοφονημένος

“Έτσι συνέλαβα τον Ρουπακιά” – Τι κατέθεσε ο αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ

Νέα ντοκουμέντα από τη δράση Ρουπακιά στη Χρυσή Αυγή – ΦΩΤΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ