Έτσι δρούσε ο απατεώνας που ενοικίαζε σπίτια χωρίς να του ανήκουν για να παίρνει προκαταβολές – Η κομπίνα και το “πλούσιο” παρελθόν του

Νέα στοιχεία για τη δράση του 40χρονου ο οποίος εξαπατούσε ενοικιαστές και ιδιοκτήτες διαμερισμάτων σε Αθήνα και Πειραιά, έρχονται στο φως της δημοσιότητας. Ο 40χρονος απατεώνας συνελήφθη στο Κερατσίνι την περασμένη Τετάρτη, 16 Φεβρουαρίου, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Aθηνών, για απάτες κατ’ εξακολούθηση.

Στην Αστυνομία έφτασαν πολλές καταγγελίες για τον 40χρονο που έκαναν λόγο για επιτήδειο που εμφανιζόταν ως ιδιοκτήτης διαμερισμάτων και αποσπούσε προκαταβολές από ανθρώπους που ενδιαφέρονταν να ενοικιάσουν τα συγκεκριμένα ακίνητα.  Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο 40χρονος από τον Αύγουστο του 2021, εξαπατούσε ενοικιαστές και ιδιοκτήτες διαμερισμάτων στην περιοχή του κέντρου των Αθηνών και του Πειραιά.

Το modus operandi

Ο 40χρονος αναζητούσε διαμερίσματα προς ενοικίαση μέσω αγγελιών στο διαδίκτυο και όταν εντόπιζε το “κατάλληλο” διαμέρισμα με γνώμονα την αποκόμιση όσο το δυνατόν μεγαλύτερου ενοικίου, ερχόταν σε προφορική συμφωνία με τον ιδιοκτήτη για τη μίσθωση του. Έπαιρνε τα κλειδιά του σπιτιού και έπειθε τον ιδιοκτήτη ότι θα καταβάλει στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα την εγγύηση του ενοικίου. Στη συνέχεια, έθετε σε εφαρμογή το δεύτερο μέρος του σχεδίου του που ήταν η ενοικίαση του σπιτιού στους ενδιαφερόμενους χωρίς βεβαίως να παραδώσει ποτέ χρήματα στον ιδιοκτήτη για την επικείμενη ενοικίαση.

απατεώνας σπίτια

Το κόλπο με τα κλειδιά στα σπίτια

Αφού είχε πλέον στην κατοχή του τα κλειδιά του διαμερίσματος, προχωρούσε στη δημιουργία αγγελίας σε γνωστή ιστοσελίδα για την ενοικίαση του συγκεκριμένου ακινήτου, υποδυόμενος τον ιδιοκτήτη. Οι ενδιαφερόμενοι επικοινωνούσαν μαζί του μέσω τηλεφώνου προκειμένου να κλείσουν ραντεβού για να δουν το σπίτι. Όταν συμφωνούσαν,  ο εκάστοτε ενδιαφερόμενος του έδινε την εγγύηση που προβλέπεται και για να είναι πιο πειστικός ο 40χρονος του έδινε και τα κλειδιά του σπιτιού. Βέβαια, τα συγκεκριμένα κλειδιά, όπως διαπίστωναν τα θύματά του στη συνέχεια, δεν… ταίριαζαν με τις πόρτες των διαμερισμάτων.

Από κάθε θύμα του ο 40χρονος έπαιρνε χρηματικά ποσά ως εγγύηση που κυμαίνονταν από 50 ευρώ έως 600 ευρώ, ενώ το κάθε διαμέρισμα το νοίκιαζε σε έως και πέντε άτομα ταυτόχρονα. Ο 40χρονος χρησιμοποιούσε πέντε διαφορετικούς αριθμούς τηλεφώνων προκειμένου να μπορεί να ελίσσεται. Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, προκειμένου να γίνεται “πειστικός”, χρησιμοποιούσε ενίοτε και… μπλοκ απόδειξης ενοικίων.

Από την προανακριτική έρευνα έχουν εξιχνιαστεί 25 περιπτώσεις απάτης, ενώ σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, 2.050 ευρώ και δύο κινητά τηλέφωνα. Όλα τα θύματά του τον αναγνώρισαν, ενώ όπως προέκυψε από τις καταγγελίες, ο 40χρονος συστηνόταν με διαφορετικά ονόματα.

Σεσημασμένος για απάτες

Ο 40χρονος είχε απασχολήσει κατά το παρελθόν και τις Αστυνομικές και τις Δικαστικές Αρχές, καθώς είναι σεσημασμένος για απάτες. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες είχε συλληφθεί από τους αστυνομικούς του Α.Τ. Πατησίων για απάτες κατ’ εξακολούθηση τον Ιανουάριου του 2019 (8 περιπτώσεις απάτης) και τον Ιούλιο του 2020 (15 περιπτώσεις απάτης).

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ