Έτσι δρούσε η “Μαφία των Εξαρχείων” – ΦΩΤΟ

Η πλατεία Εξαρχείων, ο Λόφος Στρέφη, η συμβολή των οδών Μάνης και Μεσολογγίου και τα στενά πίσω από το Υπουργείο Πολιτισμού ήταν οι δρόμοι που ήλεγχε τα τελευταία χρόνια και “έσπρωχνε’ ναρκωτικά η “Μαφία των Εξαρχείων“.

Μια οργάνωση που η δομή της θυμίζει μια καλοκουρδισμένη μηχανή με κέρδη εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ. Από την επιχείρηση της Δίωξης Ναρκωτικών συνελήφθησαν συνολικά 14 άτομα, εκ των οποίων εννέα Αλβανοί, τέσσερις Έλληνες και ένας Πολωνός.

Κατασχέθηκαν συνολικά περισσότερα από 17 κιλά ακατέργαστης κάνναβης, που ήταν τοποθετημένα σε 3.722 μικροσυσκευασίες, και 155 γραμμάρια κοκαΐνης.

Επίσης βρέθηκαν 4.415 ευρώ, πιστόλι,  δύο αυτοκίνητα, δύο μοτοσυκλέτες, 208 αποδείξεις πληρωμής κερδισμένων δελτίων τυχερών παιγνίων συνολικού ποσού 162.307,69 ευρώ, ζυγαριές ακριβείας, σιδερογροθιά, μαχαίρι κλπ.

Πώς δρούσε η “Μαφία των Εξαρχείων”

Για αρκετούς μήνες αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών είχαν καταφέρει να κυκλοφορούν στην πλατεία Εξαρχείων χωρίς να κινούν τις υποψίες και να παρακολουθούν τις κινήσεις των μελών της Μαφίας.

Κατάφεραν να διαπιστώσουν πως εγκέφαλος της οργάνωσης ήταν ένας 32χρονος Αλβανός που μαζί με το δεξί του χέρι, έναν 27χρονο ομοεθνή του, ήταν οι υπεύθυνοι για την ανεύρεση προμηθευτών, αλλά και για την προσωρινή φύλαξη των ναρκωτικών ουσιών.

Δύο άλλοι ομοεθνείς τους ήταν υπεύθυνοι για τη διαχείριση των αποθηκευτικών χώρων ενώ τους είχε ανατεθεί να ελέγχουν τους διακινητές στα σημεία διακίνησης. Συγχρόνως, δύο ακόμη Αλβανοί είχαν αναλάβει την τυποποίηση των ναρκωτικών. Η “Μαφία των Εξαρχείων” όμως δεν θα μπορούσε να μην έχει και ταμία και τον ρόλο αυτό είχε αναλάβει ένας 22χρονος επίσης Αλβανός.

Έσπρωχναν ναρκωτικά όλο το 24ωρο

Τα μέλη της Μαφίας ανέπτυσσαν τη δράση τους αποκλειστικά στην περιοχή των Εξαρχείων, με κανόνες λειτουργίας εμπορικής επιχείρησης. Συγκεκριμένα, πραγματοποιούσαν σε καθημερινή βάση τη διακίνηση των ναρκωτικών, ενώ η περιοχή διακίνησης ήταν κατανεμημένη σε τομείς και συγκεκριμένα σημεία διακίνησης.

Επίσης, τα μέλη της οργάνωσης στα οποία είχε ανατεθεί η πώληση των ναρκωτικών, έμπαιναν σε βάρδιες με συγκεκριμένο ωράριο και εποπτεύονταν από τα «κεφάλια» της σπείρας.

Το ξέπλυμα των εσόδων

Για τις ποσότητες ναρκωτικών που προωθούσε η Μαφία και τα έσοδα από την πώλησή τους, γινόταν ανά τακτά χρονικά διάστηματα, κατ’ εντολή του αρχηγού της οργάνωσης, λογιστικός έλεγχος. Ενώ για το «ξέπλυμα» των εσόδων, τα μέλη της σπείρας αγόραζαν κερδισμένα δελτία τυχερών παιγνίων.

Σε λίγη ώρα τα μέλη της οργάνωσης θα οδηγηθούν στην Ευελπιδων.

Διαβάστε επίσης:

Τόσκας:30 χρόνια είχε να γίνει τέτοια επιχείρηση στα Εξάρχεια

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ