Εθνική Οδός Αθηνών-Κορίνθου: Εξοργισμένοι οι οδηγοί που εγκλωβίστηκαν για ώρες – «Ζούμε στην Μπανανία;»

Από τις 12.00 το μεσημέρι, όταν και διακόπηκε η κυκλοφορία και στα δύο ρεύματα της Εθνική οδού Αθηνών – Κορίνθου λόγω της φωτιάς που ξέσπασε σε βυτιοφόρο με 7 τόνους υγραερίου, χιλιάδες οδηγοί εγκλωβίστηκαν στα οχήματά τους.

Άνοιξε η εθνική οδός Αθηνών-Κορίνθου στο ρεύμα προς Αθήνα – Ολοκληρώθηκε η μετάγγιση του επικίνδυνου φορτίου από το βυτιοφόρο

Οδηγοί και επιβάτες που έμειναν για πολλές ώρες ακινητοποιημένοι στα οχήματά τους ξεσπούν για την έλλειψη, όπως λένε, οργάνωσης και συνεννόησης των αρμοδίων.

«Επιτρέπεται η Εθνική Oδός να μην έχει εξόδους διαφυγής; – Ζούμε στην Μπανανία;»

«Εγώ είμαι από τους τυχερούς που σε 4 ώρες μπόρεσα και πήγα από τα διόδια της Κορίνθου μέχρι την Κινέττα και έκανα αναστροφή και γύρισα πίσω στην Κόρινθο. Ήμουν στο αμάξι 4 ώρες. Έπειτα από 4 ώρες καταφέραμε να κάνουμε αναστροφή και στο 60 χλμ. στις 18.30 η ώρα, άνοιξαν επιτέλους μια έξοδο από το διάζωμα για να μπορέσει να αποσυμφορηθεί η Εθνική Οδός, με κατεύθυνση προς την Αθήνα, ενώ παράλληλα υπήρχαν και δύο περιφερειακοί οδοί, δεξιά και αριστερά της Εθνικής, οι οποίες και αυτές ήταν εγκλωβισμένες», ανέφερε μιλώντας στο MEGA, ο κ. Μπάσδελης, που ταξίδευε με τη γυναίκα και την κόρη τους.

Ουρές χιλιομέτρων στην εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου – Εγκλωβισμένοι επί ώρες οδηγοί και επιβάτες

Όπως λέει από την Ολυμπία Οδό δεν υπήρχε ενημέρωση για την κρισιμότητα της κατάστασης. «Θεωρώ μεγάλο ατόπημα και ανευθυνότητα, όταν υπήρχε αυτό το πρόβλημα από νωρίς, να μας επιτρέψουν να μπούμε μέσα στην Ολυμπία Οδό, να εγκλωβιστούμε, με ό, τι σημαίνει αυτό. Στις 14.15 που μπήκαμε εμείς, μας είπαν ότι θα κάνουμε παράκαμψη από την Κινέττα και ξαφνικά φτάσαμε στην Κινέττα έπειτα από 4 ώρες. Η ανευθυνότητα σε όλο της το μεγαλείο. Αν συνέβαινε κάτι, σε αυτή την βόμβα που υπάρχει, τι θα γινόταν; Κανείς αρμόδιος. Επιτρέπεται η Εθνική οδός να μην έχει εξόδους διαφυγής σε ένα τόσο μεγάλο κομμάτι; Στην Μπανανία ζούμε;».

«Είναι κράτος αυτό;»

«Ήμουν με τη σύζυγο και την κόρη μας, εκατοντάδες άλλοι οδηγοί με τα παιδιά τους, γυναίκες σε ενδιαφέρουσα. Το χειρότερο απ’ όλα ήταν όταν επέστρεφα προς Κόρινθο. Εκεί να δείτε τι γινόταν, λες και είχαμε λαϊκή αγορά, είχαν βγει όλοι από τα αυτοκίνητά τους. Η μεγαλύτερη “κτηνωδία” είναι η χρήση της ΛΕΑ. Ήρθε ένας καημένος τροχονόμος από την Καλλιθέα για να ανοίξει τη ΛΕΑ να περάσει κάποιος ασθενής. Αυτά είναι ανεπίτρεπτα πράγματα. Δεν υπάρχει αξιολόγηση κινδύνου; Τι είναι Μπανανία είναι αυτό το πράγμα; Είναι κράτος αυτό; Στη ζωή μου δεν το έχω βιώσει άλλη φορά αυτό το πράγμα, αίσχος», κατέληξε.

Πυροσβεστική για το βυτιοφόρο: Το παραμικρό λάθος μπορεί να οδηγήσει σε τεράστια έκρηξη και ωστικό κύμα 500 μέτρα

 

«Δεν έχουμε καμία ενημέρωση»

Μία γυναίκα κατήγγειλε στο enikos.gr πως «είμαστε από τη μία το μεσημέρι εγκλωβισμένοι στην παλαιά εθνική. Έχουμε παιδιά μαζί μας. Δεν προχωράει κανένα όχημα». «Είναι απαράδεκτο αυτό που συμβαίνει δεν έχουμε καμία ενημέρωση, απλά δεν προχωρούν τα αυτοκίνητα”, επισήμανε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ