Άνοιξε η εθνική οδός Αθηνών-Κορίνθου στο ρεύμα προς Αθήνα – Ολοκληρώθηκε η μετάγγιση του επικίνδυνου φορτίου από το βυτιοφόρο

Άνοιξε πριν από λίγο το ρεύμα προς Αθήνα της νέας εθνικής οδού Αθηνών-Κορίνθου, που παρέμεινε κλειστό επί ώρες λόγω του συμβάντος με την φωτιά στο βυτιοφόρο. Έως και αυτή την ώρα, παραμένει κλειστό το ρεύμα κυκλοφορίας προς Κόρινθο.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα δόθηκε στην κυκλοφορία και η παλαιά εθνική οδός Αθηνών-Κορίνθου.

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία της μετάγγισης

Λίγα λεπτά πριν από τις 9 το βράδυ της Πέμπτης (17/8) ολοκληρώθηκε με επιτυχία η διαδικασία μετάγγισης των 7.2 τόνων υγραερίου από το βυτιοφόρο, το οποίο έπιασε φωτιά, σε άλλο βυτιοφόρο.

Το ρεύμα κυκλοφορίας της Αθηνών-Κορίνθου προς Κόρινθο αναμένεται να παραμείνει κλειστό για λίγη ώρα ακόμα, καθώς σύμφωνα με δήλωση του εκπρόσωπου Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, Πύραρχου Βασίλη Βαθρακογιάννη, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ακολουθεί η διαδικασία απομάκρυνσης του βυτιοφόρου που έπιασε φωτιά.

Το όχημα θα φορτωθεί σε πλατφόρμα και με συνοδεία πυροσβεστικών οχημάτων θα οδηγηθεί σε ασφαλές σημείο.

Εγκλωβισμένοι επί ώρες οδηγοί και επιβάτες

Επί ώρες χιλιάδες οδηγοί παρέμεναν εγκλωβισμένοι στην νέα και παλιά Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου λόγω της φωτιάς που ξέσπασε το μεσημέρι της Πέμπτης σε βυτιοφόρο όχημα, που μεταφέρει καύσιμα στο ύψος της Κακιάς Σκάλας.

Οι ουρές των οχημάτων που είχαν σχηματισθεί σε όλα τα ρεύματα ήταν ατελείωτες και χιλιάδες αυτοκίνητα ήταν ακινητοποιημένα ή κινούνταν σημειωτόν. Πολλοί οδηγοί παρέμεναν εγκλωβισμένοι για περισσότερες από 5 ώρες και ο εκνευρισμός ήταν μεγάλος, καθώς όπως λένε δεν είχαν κάποια ενημέρωση. Νωρίτερα, άνδρες της τροχαίας και της πυροσβεστικής μοίρασαν μπουκάλια με νερό στους ταλαιπωρημένους οδηγούς.

Επίσης στα ΚΤΕΛ Κορίνθου παραμένουν ακινητοποιημένα πάνω από 12 λεωφορεία γεμάτα με επιβάτες με προορισμό προς την Αθήνα.

Ουρές σχημάτιζαν τα αυτοκίνητα στα διόδια της Ελευσίνας, που έκλεισαν το απόγευμα της Πέμπτης

Εκπρόσωπος Πυροσβεστικής: Το παραμικρό λάθος μπορεί να οδηγήσει σε τεράστια έκρηξη και ωστικό κύμα 500 μέτρα

Νωρίτερα, την υπομονή των οδηγών που βρίσκονταν εγκλωβισμένοι στην παλαιά και την νέα εθνική οδό Αθηνών Κορίνθου μετά την φωτιά σε βυτιοφόρο ζήτησε ο εκπρόσωπος Τύπου της Τύπου της Πυροσβεστικής Βασίλης Βαθρακογιάννης.

Όπως εξήγησε θα πρέπει τα τηρηθεί ένα αυστηρό πρωτόκολλο μετάγγισης του φορτίου του βυτιοφόρου και υπάρχει ο κίνδυνος μεγάλης έκρηξης αν κάτι πάει λάθος. «Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας το βυτιοφόρο μετέφερε 7,2 τόνους υγραέριο και συγκεκριμένα μείγμα κίνησης για αυτοκίνητα. Οι δυνάμεις του πυροσβεστικού σώματος, 23 πυροσβέστες με 11 οχήματα, με την άφιξη τους στο περιστατικό και σε χρόνο περίπου 15 λεπτών πραγματοποίησαν την κατάσβεση της πυρκαγιάς. Αλλά ταυτόχρονα διαπιστώθηκε η διαφυγή του μείγματος με μέγιστο κίνδυνο έκρηξης από οποιαδήποτε αιτία. Κρίθηκε λοιπόν απαραίτητη η μετάγγιση του φορτίου. Αυτή τη στιγμή είναι σε εξέλιξη διαδικασία της μετάγγισης του μείγματος. Έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα ασφαλείας σύμφωνα με το πρωτόκολλο ενεργειών και την παρουσία τεχνικού ασφαλείας», είπε στο Open ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής.

Και συνέχισε: «Είναι μία διαδικασία κατά την οποία πρέπει να τηρηθούν όλα τα μέτρα ασφαλείας. Να μην γίνει καμία έκπτωση σε αυτά. Το παραμικρό λάθος μπορεί να δημιουργήσει μία τεράστια έκρηξη το ωστικό κύμα της οποίας μπορεί ξεπεράσει τα 300, 400, 500 μέτρα. Αυτό που πρέπει να θέσουμε σε προτεραιότητα είναι η ασφάλεια των πολιτών και των οδηγών που όντως ταλαιπωρούνται. Αλλά θα πρέπει να κάνουν όλοι υπομονή. Είναι μία δύσκολη διαδικασία και πρέπει να γίνει σύμφωνα με το πρωτόκολλο ενεργειών χωρίς καμία έκπτωση».

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ