Ουρές χιλιομέτρων στην εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου – Εγκλωβισμένοι επί ώρες οδηγοί και επιβάτες

Συνεχίζεται η ταλαιπωρία χιλιάδων οδηγών που παραμένουν εγκλωβισμένοι στην νέα και παλιά Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου λόγω της φωτιάς που ξέσπασε το μεσημέρι της Πέμπτης σε βυτιοφόρο όχημα, που μεταφέρει καύσιμα στο ύψος της Κακιάς Σκάλας.

Άνοιξε η παλαιά εθνική οδός Αθηνών-Κορίνθου

Οι ουρές των οχημάτων που έχουν σχηματισθεί σε όλα τα ρεύματα είναι ατελείωτες και χιλιάδες αυτοκίνητα είναι ακινητοποιημένα ή κινούνται σημειωτόν. Πολλοί οδηγοί είναι εγκλωβισμένοι για περισσότερες από 5 ώρες και ο εκνευρισμός είναι μεγάλος, καθώς όπως λένε δεν έχουν ενημέρωση. Νωρίτερα, άνδρες της τροχαίας και της πυροσβεστικής μοίρασαν μπουκάλια με νερό στους ταλαιπωρημένους οδηγούς.

Επίσης στα ΚΤΕΛ Κορίνθου παραμένουν ακινητοποιημένα πάνω από 12 λεωφορεία γεμάτα με επιβάτες με προορισμό προς την Αθήνα.

Αθηνών-Κορίνθου: Σε εξέλιξη η διαδικασία μετάγγισης επικίνδυνου φορτίου από το βυτιοφόρο – Διακοπή κυκλοφορίας σε νέα και παλαιά Εθνική Οδό

Όπως ενημέρωσε η Πυροσβεστική σε εξέλιξη είναι διαδικασία μετάγγισης του υγραερίου. Μετά τον περιορισμό της φωτιάς έγινε αντιληπτή η διαρροή υγροποιημένου αερίου. Η μετάγγισή του από το καμένο βυτιοφόρο είναι μια εξαιρετικά «λεπτή» επιχείρηση, η οποία αναμένεται να διαρκέσει πολλές ώρες. Για λόγους ασφαλείας δεν θα ανοίξει η εθνική οδός προτού ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Η Αστυνομία έχει προχωρήσει σε διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στα διόδια της Ελευσίνας προς Κόρινθο.  Παράλληλα διακοπή της κυκλοφορίας είναι σε ισχύ από το 39ο χιλιόμετρο στο ρεύμα προς Κόρινθο και από το 57ο χιλιόμετρο στο ρεύμα προς Αθήνα ενώ πριν από λίγο έγινε γνωστό ότι άνοιξαν και τα δύο ρεύματα στην παλιά Εθνική Οδό.

Η στιγμή που καίγεται το βυτιοφόρο στην εθνική Αθηνών-Κορίνθου – ΒΙΝΤΕΟ αναγνώστη

Επιπρόσθετα σε ανακοίνωση της η ΕΛΑΣ επισημαίνει ότι από τα διόδια Ελευσίνας γίνεται αναστροφή των οχημάτων προς Αθήνα. Ομοίως, από τα διόδια Καλαμακίου γίνεται αναστροφή των οχημάτων προς Κόρινθο. Σε όλο το μήκος της Παλαιάς Εθνικής Οδού υπάρχουν αστυνομικές δυνάμεις προς διευκόλυνση της κυκλοφορίας.

Παράλληλα η ΕΛΑΣ τονίζει ότι ενεργοποιήθηκαν, επίσης, τα ανοίγματα έκτακτης ανάγκης στο 60 χλμ. και 36 χλμ. -αντίστοιχα- της Ν.Ε.Ο., Αθηνών-Κορίνθου προκειμένου να οδηγηθούν τα οχήματα στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, τα δε ακινητοποιημένα με αναστροφή κατευθυνθήκαν στο ίδιο ρεύμα κυκλοφορίας αντίθετα, για να επιτευχθεί η αποφόρτιση. Σε όλες τις ηλεκτρονικές πινακίδες μεταβλητών μηνυμάτων κατά μήκος της Ολυμπίας Οδού, της Αττικής Οδού, του Μωρέα, και της Γέφυρας προβάλλονται μηνύματα, ώστε να ενημερώνονται συνεχώς οι οδηγοί χρήστες των Οδών. Επιπλέον, οι οδηγοί ενημερώνονται προσωπικά από τους υπαλλήλους των σταθμών διοδίων, από τα οποία διέρχονται.

Η ΕΛΑΣ συνιστά στους οδηγούς, όσοι κινούνται από Κόρινθο να χρησιμοποιούν την Παλιά Εθνική Οδό, αλλά και το εναλλακτικό δρομολόγιο Λουτράκι-Περαχώρα-Πίσια-Σχίνο-Αλεποχώρι-Μέγαρα-Αθήνα και αντίστροφο δρομολόγιο όσοι κινούνται από Αθήνα προς Κόρινθο.

Η Αστυνομια απευθύνει έκκληση «… για την υπομονή των οδηγών, καθώς η ασφάλεια και η προστασία του πολίτη αποτελούν ύψιστες προτεραιότητες της ΕΛ.ΑΣ. και το προσωπικό της συνδράμει με κάθε τρόπο και μέσο, ακόμα και σε αντίξοες συνθήκες».

Η εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Κωνσταντία Δημογλίδου, σε δηλώσεις της στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ ζήτησε από τους πολίτες να κάνουν υπομονή και να υπακούουν τις υποδείξεις των Αρχών, ενώ τόνισε ότι οποιοσδήποτε πολίτης που είναι στο αυτοκίνητο του και χρειάζεται βοήθεια μπορεί να καλεί το 100. Παράλληλα τόνισε ότι η διαδικασία μετάγγισης του επικίνδυνου φορτίου αναμένεται να διαρκέσει τουλάχιστον άλλες δύο ώρες.

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ