Αθηνών-Κορίνθου: Σε εξέλιξη η διαδικασία μετάγγισης επικίνδυνου φορτίου από το βυτιοφόρο – Διακοπή κυκλοφορίας σε νέα και παλαιά Εθνική Οδό

Σε νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις προχώρησε η Αστυνομία στην νέα και την παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου λόγω της φωτιάς που ξέσπασε το μεσημέρι της Πέμπτης σε βυτιοφόρο όχημα, που μεταφέρει καύσιμα στο ύψος της Κακιάς Σκάλας.

Η Τροχαία προχώρησε σε διακοπή της κυκλοφορίας στα διόδια της Ελευσίνας προς Κόρινθο. Παράλληλα διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων είναι σε ισχύ από το 39ο χιλιόμετρο στο ρεύμα προς Κόρινθο, από το 57ο χιλιόμετρο στο ρεύμα προς Αθήνα, στη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την Ολυμπία Οδό, με εντολή της Τροχαίας γίνεται υποχρεωτική αναστροφή στα διόδια της Ελευσίνας και του Ισθμού.

Κλειστά είναι παράλληλα και τα δύο ρεύματα της Παλαιάς Εθνικής Οδού Αθηνών-Κορίνθου, από το ύψος των διοδίων της Ελευσίνας ως την Κινέττα.

Λόγω των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, επικρατεί μεγάλο μποτιλιάρισμα τόσο στη νέα εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου όσο και στην παλαιά εθνική, όπου οδηγοί καταγγέλλουν στο enikos.gr πως είναι ακινητοποιημένα τα οχήματά τους εδώ και ώρες και δεν έχουν καμία ενημέρωση.

Σε εξέλιξη η διαδικασία μετάγγισης του επικίνδυνου φορτίου

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, σε εξέλιξη βρίσκεται αυτήν την ώρα η διαδικασία μετάγγισης του επικίνδυνου φορτίου του βυτιοφόρου, με στόχο την ασφάλεια των πολιτών και την αποφυγή έκρηξης λόγω διαφυγής υγραερίου. Σε συνεργασία με την Τροχαία και την Ελληνική Αστυνομία καταβάλλεται προσπάθεια διοχέτευσης των οχημάτων στα δύο ρεύματα της Παλαιάς Εθνικής Οδού μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας, η οποία, λόγω της επικινδυνότητας της κατάστασης, πραγματοποιείται σύμφωνα με το Πρωτόκολλο Ενεργειών και την παρουσία τεχνικού ασφαλείας.

Υπενθυμίζεται ότι η πυρκαγιά ξέσπασε γύρω στις 12 το μεσημέρι σε βυτιοφόρο όχημα στο 45,7 χιλιόμετρο της Νέας Εθνικής Οδού Αθηνών – Κορίνθου ρεύμα προς την Κόρινθο, στο ύψος της Κακιάς Σκάλας. Το όχημα μετέφερε 7,5 τόνους υγραερίου. Η φωτιά αντιμετωπίστηκε άμεσα και κατεσβέσθη και έχουν αφήσει το αέριο να διαφύγει στην ατμόσφαιρα υπό την επίβλεψη της Πυροσβεστικής. Προληπτικά απομακρύνθηκαν και κάτοικοι από οικίες από την Παραλία Βαρδάρη, κάτω από τη Παλαιά Εθνική Οδό.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ