Έστειλαν παραισθησιογόνα μανιτάρια με το… ταχυδρομείο

Παραισθησιογόνα μανιτάρια, σπόροι παραισθησιογόνων φυτών και ψυχροδραστικών ουσιών περιέχονταν στο δέμα που παρέλαβε ένα ζευγάρι στη Μεσσηνία.

Συγκεκριμένα, έπειτα από αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων που είχαν περιέλθει σε γνώση των αξιωματικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, εντοπίστηκε δέμα που περιείχε δέκα ανισοβαρείς συσκευασίες μανιταριών ψιλοκυβίνης (παραισθησιογόνα μανιτάρια), συνολικού βάρους -210- γραμμαρίων, το οποίο όπως προέκυψε έφτασε στη χώρα μας από την Ολλανδία, με τελικό παραλήπτη έναν 39χρονο Έλληνα.

Ο 39χρονος, καθώς και η 48χρονη Ολλανδή φίλη του, που παρέλαβε το δέμα που είχε σταλεί στο όνομά του, συνελήφθησαν στα πλαίσια οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, στην κοινότητα του Δήμου Οιχαλίας, στη Μεσσηνία.

Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 110 σπόροι παραισθησιογόνων φυτών, μεταξύ των οποίων σπόροι από παραισθησιογόνους κάκτους και παπαρούνα καθώς και τέσσερα φιαλίδια, που περιείχαν ποσότητες ψυχοδραστικών ουσιών, συνολικού βάρους -17,4- γραμμαρίων. Επίσης κατασχέθηκαν και δύο κινητά τηλέφωνα, ως μέσα τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Ο συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας.

Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, διενεργούνται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας.

Δείτε τις φωτογραφίες:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ