Ερντογάν: Η Τουρκία είναι εκτεθειμένη σε τεχνητές κρίσεις σε Μεσόγειο και Αιγαίο – Αποκλεισμένη από την ΕΕ για πολιτικούς λόγους

Ως… θύμα προσπάθησε να παρουσιάσει την Τουρκία ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, καθώς έκανε λόγο για μια χώρα εκτεθειμένη σε τεχνητές κρίσεις σε Μεσόγειο και Αιγαίο που είναι αποκλεισμένη από την ΕΕ για πολιτικούς λόγους. Ο τούρκος πρόεδρος κατά την διάρκεια της ομιλίας του στην 28η Τακτική Γενική Συνέλευση της Συνομοσπονδίας Τουρκικών Εργοδοτικών Ενώσεων έκανε λόγο και για τις «εξαιρετικές προοπτικές της τουρκικής οικονομίας».

«Ζούμε σε μία χώρα όπου στα νότια σύνορα υπάρχουν τρομοκρατικές οργανώσεις, που είναι αποκλεισμένη από την ΕΕ για καθαρά πολιτικούς λόγους, που παραμένει εκτεθειμένη στο «τεχνολογικό εμπάργκο» της Δύσης κι όλα αυτά την ώρα που Μεσόγειος και Αιγαίο επιχειρούν να μας οδηγήσουν σε τεχνητές κρίσεις», ανέφερε. Επισήμανε πως η Τουρκία δεν θα γονατίσει και πως έχει ξεπεράσει όλα τα εμπόδια στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας.

«Αν υπάρχει κάποια απειλή που να προέρχεται από τα βόρεια της Συρίας, θα την τερματίσουμε», είπε και πρόσθεσε: «Είναι φανερή η κατάσταση της Δύσης στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας. Η Τουρκία, από την άλλη πλευρά, έχει ξεπεράσει όλα τα εμπόδια στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας και αν αυτός ο τρόμος προέρχεται από τα βόρεια της Συρίας, θα τον τερματίσουμε με το να μην τους φέρουμε μέσα».

«Κάποιοι λένε ότι δεν μπορείς να κάνεις το Κομπάνι έτσι, το Κομπάνι τελείωσε. Έχουμε λάβει τις απαραίτητες προφυλάξεις, τις λαμβάνουμε και θα τις λαμβάνουμε από εδώ και πέρα. Πείτε στους τρομοκράτες φίλους σας, ότι η Τουρκία δεν είναι τόσο εύφορο μέρος για αυτούς. Εδώ θα πνιγούν μόλις προσπαθήσουν να μπουν μέσα», υπογράμμισε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ