ΕΡΓΑΝΗ: Τι αλλάζει στις άδειες των εργαζομένων

Νέα δεδομένα για τις άδειες των εργαζομένων, με βάση το ΕΡΓΑΝΗ

Όπως γνωστοποίησε με ανακοίνωσή του το Πληροφοριακό Σύστημα ΕΡΓΑΝΗ,  όλες οι επιχειρήσεις – εργοδότες που έχουν ολοκληρώσει την απογραφική διαδικασία της ψηφιακής οργάνωσης του χρόνου εργασίας των εργαζομένων τους με εξαρτημένη σχέση εργασίας, μπορούν από τις 12 Ιανουαρίου 2023:

Οι δηλώσεις θα περιλαμβάνουν την καταγραφή Κανονικής Άδειας εργαζόμενου για χρονικό διάστημα Ημερομηνία Από – Ημερομηνία Έως, την καταγραφή άλλων τύπων Άδειας ημέρας για συγκεκριμένη ημερομηνία, καθώς και την καταγραφή διαφόρων τύπων Ωροάδειας του εργαζόμενου για συγκεκριμένη ημερομηνία και πρόσθετες πληροφορίες για Ώρα από / Ώρα έως.

 Η διαδικασία

Ο χρήστης μπορεί να υποβάλλει δήλωση πηγαίνοντας αρχικά στην Οργάνωση Χρόνου Εργασίας – Άδειες «ΕΝΤΥΠΑ ΣΕΠΕ > Ψηφιακή Οργάνωση Χρόνου Εργασίας > Εισαγωγή» και την επιλογή κατάστασης «Οργάνωση Χρόνου Εργασίας – Άδειες».

Για τη συγκεκριμένη διαδικασία παρέχεται και δυνατότητα ορθής επανάληψης, με τη συμπλήρωση του αριθμού πρωτοκόλλου και της ημερομηνίας υποβολής της αρχικής. Με την υποβολή της δήλωσης με ορθή επανάληψη, ανακαλείται η αρχική δήλωση και ισχύει μόνο το περιεχόμενο της νέας δήλωσης. Επίσης δίνεται η δυνατότητα ανάκλησης της δήλωσης. Οι ανωτέρω δυνατότητες θα πρέπει να είναι σύμφωνες με την σχετική νομοθεσία που διέπει την χορήγηση της κάθε άδειας που καταχωρείται.

Exit mobile version