Επίθεση στον αστυνομικό στη Νέα Σμύρνη: Αναζητούν τον “Ινδιάνο” δράστη – Πού στρέφονται οι έρευνες

Με οργανωμένο σχέδιο έδρασαν οι κουκουλοφόροι, στη Νέα Σμύρνη, το βράδυ της Τρίτης, όπως εκτιμούν οι αξιωματικοί της αστυνομίας που συμμετέχουν στις έρευνες για τα βίαια επεισόδια που ξέσπασαν στην περιοχή και την άγρια επίθεση κατά του αστυνομικού της ομάδας “ΔΡΑΣΗ”.

Στο “μικροσκόπιο” των ερευνών βρίσκονται οι δράστες της επίθεσης κατά του 27χρονου αστυνομικού, ο οποίος εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Πρόκειται για 60-70 άτομα, μία “αγέλη ενός επικίνδυνου μείγματος χούλιγκαν και μπαχαλάκηδων”, όπως τους χαρακτηρίζουν οι αρμόδιοι αξιωματικοί της αστυνομίας, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ. Εκτιμούν, δε, ότι ο τρόπος δράσης τους, παραπέμπει ξεκάθαρα σε χούλιγκαν και γι’ αυτό τον λόγο, στις έρευνες συμμετέχει και το τμήμα βίας στους αθλητικούς χώρους.

Βασικός στόχος των αστυνομικών είναι ο εντοπισμός του “Ινδιάνου” δράστη, ο οποίος έριξε τον αστυνομικό στο έδαφος. Τον χαρακτηρίζουν έτσι λόγω της μεθόδου με την οποία έδρασε, δηλαδή διένυσε τρέχοντας μία απόσταση περίπου 100 μέτρων, όρμησε στον 27χρονο αστυνομικό και τον έριξε από τη μοτοσικλέτα στο έδαφος.

Ακολούθησε η μαζική επίθεση από δεκάδες άτομα, που ξυλοκόπησαν τον αστυνομικό με κλωτσιές, μπουνιές, ξύλα και σιδερόβεργες. Σύμφωνα με πληροφορίες του τηλεοπτικού σταθμού, η αστυνομική έρευνα φέρεται να μην κινείται στα “τυφλά”, καθώς υπάρχουν κάποιοι ύποπτοι, που φέρονται να έχουν σχέση με συνδέσμους οπαδών συγκεκριμένων ομάδων.

Εξάλλου, όπως επισημαίνεται, υπήρξε σχετικό κάλεσμα μεταξύ τέτοιων ομάδων και εκδηλώθηκε η πρόθεση για επιθέσεις σε αστυνομικούς. Δεν θεωρούν, άλλωστε, τυχαίο το γεγονός ότι πολύ νωρίτερα από τα επεισόδια είχαν εντοπιστεί στον Νέο Κόσμο οι 25 “γιγαντομολότοφ” του 1,5 λίτρου που είχαν προσαρμοσμένες πάνω τους κροτίδες, αλλά και ένα 5λιτρο δοχείο βενζίνης. Οι αστυνομικοί εκτιμούν πως οι δράστες θα χρησιμοποιούσαν αυτά τα “πολεμοφόδια” προκειμένου να εξαπολύσουν επιθέσεις στον “Αίαντα” και στις κλούβες που βρίσκονταν περιμετρικά του Αστυνομικού Τμήματος της Νέας Σμύρνης, όπου θα κατέληγε η χθεσινή μαζική συγκέντρωση.

Σε ό,τι αφορά στη συγκεκριμένη ομάδα “ΔΡΑΣΗ” στην οποία ανήκει ο 27χρονος τραυματίας αστυνομικός, σύμφωνα με πληροφορίες αποτελείτο από 10 μοτοσικλέτες με 20 αστυνομικούς, που αναφέρουν ότι είχαν εντολές να περιπολούν στα στενά της Νέας Σμύρνης, ειδικά έπειτα από την επίθεση που εκδηλώθηκε έξω από το Αστυνομικό Τμήμα. Στόχος ήταν είτε να ειδοποιούν για τον εντοπισμό ύποπτων ατόμων είτε, εφόσον μπορούσαν, να προβαίνουν σε προσαγωγές.

Οι αστυνομικοί φαίνεται πως εγκλωβίστηκαν κάποια στιγμή στην οδό Αγίας Φωτεινής και επιχείρησαν να διασχίσουν την Πλαστήρα, καθώς βρέθηκαν μέσα στον κύριο όγκο των συγκεντρωμένων. Προσπάθησαν να ανοίξουν τον δρόμο μπροστά τους, χρησιμοποιώντας χειροβομβίδες κρότου λάμψης ώστε στη συνέχεια να διασχίσουν την οδό Πλαστήρα. Ωστόσο, μία μικρή στάση φαίνεται πως ήταν αρκετή, ώστε να εκδηλωθεί η άγρια επίθεση κατά του 27χρονου αστυνομικού.

Ο ίδιος ο 27χρονος ανέφερε στους συναδέλφους του ότι σώθηκε από τα βάναυσα χτυπήματα που δέχτηκε, γιατί δεν βγήκε αμέσως το κράνος του, ενώ τον προστάτευσαν τόσο ο θώρακας στο σώμα του όσο και οι επιγονατίδες. Μεγάλη του αγωνία ήταν να προστατεύσει το όπλο που έφερε πάνω του. Η θήκη ήταν στο μηρό του και είχε δύο ασφάλειες, εκ των οποίων η μία είχε απασφαλιστεί, ωστόσο, αυτό δεν ήταν αρκετό ώστε οι δράστες να καταφέρουν να το αποσπάσουν.

Δείτε το αναλυτικό ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ:

Στο παρακάτω βίντεο καταγράφονται αναλυτικά τα σοβαρά επεισόδια στη Νέα Σμύρνη. Στις εικόνες φαίνεται η κατάσταση που επικρατούσε λίγα λεπτά πριν οι αστυνομικοί της ομάδας “ΔΡΑΣΗ” φτάσουν στο σημείο όπου ήταν συγκεντρωμένο το πλήθος, η επίθεση που εξαπέλυσαν δεκάδες άτομα σε βάρος του 27χρονου αστυνομικού και τα όσα επακολούθησαν.

Σύμφωνα με το site hooliganstv.eu στη συγκέντρωση και την πορεία κατά της αστυνομικής βίας που πραγματοποιήθηκε στη Νέα Σμύρνη, την Τρίτη, συμμετείχαν και 800 οπαδοί ποδοσφαιρικών ομάδων. Στην ανάρτηση αναφέρεται ότι σημειώθηκαν άγριες συμπλοκές με την αστυνομία, κατά τη διάρκεια των οποίων τραυματίστηκε σοβαρά ένας αστυνομικός.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ