Επίθεση με βιτριόλι: Τι αναζητούσε στο διαδίκτυο η δράστις – Ο ρόλος του 40χρονου από τον Πειραιά

Τις αναζητήσεις της δράστιδος στο διαδίκτυο μετά την επίθεση με βιτριόλι στην Ιωάννα μπροστά στην είσοδο της δουλειάς της στην Καλλιθέα παρουσίασε το απόγευμα της Τρίτης το Mega. 

Σύμφωνα με τα ευρήματα από την ΕΛ.ΑΣ., η 35χρονη φαίνεται  ότι σχεδίαζε νέα επίθεση κατά της Ιωάννας μέσα στο νοσοκομείο, προκειμένου να την σκοτώσει.

ΒΙΤΡΙΟΛΙ

Συγκεκριμένα, μετά την επίθεση η 35χρονη αναζητούσε στο Διαδίκτυο: “Δηλητήριο πώς πιάνει με ζάχαρη, Κρασί και δηλητήριο, Πώς μπορείς να προκαλέσεις έμφραγμα, Δηλητήρια που δεν ανιχνεύονται στο αίμα, Υδροκυάνιο, Αρσενικό, Όπλα αγορά χωρίς άδεια,  Δηλητηρίαση από μανδραγόρα που είναι φυτό τελετουργιών μαγείας”. 

ΒΙΤΡΙΟΛΙ

Είχε και έναν 40χρονο συνεργό; 

Ταυτόχρονα, προκύπτουν ερωτήματα για το αν η 35χρονη είχε συνεργό. Ένα θέμα που είχε θέσει και η ίδια η Ιωάννα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mega, υπάρχει ένας 40χρονος άνδρας από τον Πειραιά που είναι φίλος της δράστιδος και δεν αποκλείεται να κληθεί να καταθέσει. Είναι ο άνθρωπος με τον οποίο η 35χρονη φαίνεται να έχει πυκνές τηλεφωνικές επαφές πριν από την επίθεση, ωστόσο έπειτα από αυτή έκανε αρκετές απόπειρες να μιλήσει μαζί του, όμως οι επικοινωνίες αυτές δεν ευδοκίμησαν.

Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ του MEGA που επικαλείται τη δικογραφία της υπόθεσης, τον Απρίλιο του 2019, η δράστις έστειλε μήνυμα στον 40χρονο μέσω Viber στο οποίο ανέφερε: «Θέλω να μου βρεις κάτι που ξέρεις ότι δεν μπορώ να το πάρω εγώ».

Λίγους μήνες αργότερα, τον Ιούλιο του ίδιου έτους, η 35χρονη έγραψε μήνυμα στον 40χρονο «Θέλω να τσεκάρεις κάτι στην Βουλιαγμένη και θέλω να είμαι κι εγώ». Και εκτιμάται ότι τo δεύτερο μήνυμα μάλλον σχετίζεται με τον πομπό που είχε τοποθετήσει η δράστις στο αυτοκίνητο της Ιωάννας 

Στο μεταξύ, αμέσως μετά την επίθεση με το βιτριόλι, η 35χρονη άρχισε να τηλεφωνεί σωρηδόν στον 40χρονο. Έτσι, τον κάλεσε μέσω viber, μετά την επίθεση διαδοχικά: Στις 09:56, τις 10:05, στις 10:07, στις 10:09 και στις 10:23. Εκείνος δεν της απάντησε, ενώ αυτή συνέχισε να τον καλεί. 

Υπενθυμίζεται ότι όταν οι αστυνομικοί ζήτησαν από τον 4οχρονο να τους παραδώσει το κινητό που χρησιμοποιούσε την περίοδο που έγινε η επίθεση με το βιτριόλι, για να το εξετάσουν, εκείνος υποστήριξε ότι το είχε πουλήσει σε έναν άγνωστο.

Οι αστυνομικοί αναζήτησαν τη συσκευή αυτή μέσω του αριθμό ΙΜΕΙ, και διαπίστωσαν ότι η συσκευή αυτή έχει καταστραφεί.

Οι έρευνες των Αρχών έχουν στραφεί πλέον σε αυτόν τον 40χρονο άνδρα, ωστόσο δεν έχουν βρεθεί περισσότερα στοιχεία που να τον συνδέουν με την υπόθεση.

Δείτε το βίντεο από το Mega: 

 Τι δήλωσε στη Realnews o δικηγόρος της 

Να θυμίσουμε πως ο δικηγόρος της Ιωάννας, Απόστολος Λύτρας μιλώντας στη Realnews ενόψει της έναρξης της δίκης στις 15 Σεπτεμβρίου υπενθύμισε ότι υπάρχουν ακόμη πολλά σημεία της υπόθεσης που δεν έχουν αποσαφηνιστεί. 

«Παρότι η κατηγορούμενη έχει κατ’ επανάληψη ερωτηθεί για τον τρόπο και το άτομο από το οποίο προμηθεύτηκε το καυστικό υγρό που χρησιμοποίησε στην επίθεσή της, μέχρι και σήμερα η ίδια τεχνηέντως έχει επιλέξει να μη δώσει την παραμικρή απάντηση επί του ζητήματος αυτού. Η στάση της αυτή, σε συνδυασμό με τα στοιχεία που έχουν προκύψει και υπάρχουν στη σχηματισθείσα δικογραφία, καταδεικνύει ότι δεν έδρασε κατά μόνας, αλλά είναι βέβαιο ότι υπήρχε συνεργός», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Λύτρας. 

Επιπλέον, ο γνωστός δικηγόρος επισήμανε πως η δράστις φέρεται να είχε βοήθεια από άλλο άτομο ώστε να καταστεί εφικτή η παρακολούθηση των κινήσεων του θύματός της. Για να γνωρίζει πού βρίσκεται η Ιωάννα, η Έφη Κ. είχε τοποθετήσει ακόμα και ειδική συσκευή στο αυτοκίνητό της. 

«Ένα ακόμα γεγονός που κατατείνει στην ύπαρξη συνεργού είναι το ότι είχε στηθεί ένα ολόκληρο δίκτυο παρακολούθησης των κινήσεων της Ιωάννας. Ενδεικτικώς, όπως αποδεικνύεται από τη δικογραφία, στο αυτοκίνητο της Ιωάννας είχε τοποθετηθεί πομπός παρακολούθησης GPS. Έτσι, η κατηγορούμενη είχε καταφέρει -και δη επί μακρόν- να παρακολουθεί κάθε της κίνηση. Είναι βέβαιο ότι, για να οργανώσει και να πραγματοποιήσει η δράστις αυτού του είδους την παρακολούθηση, έλαβε τη βοήθεια κάποιου», τονίζει ο Απόστολος Λύτρας. 

Τι αναφέρει το περιβάλλον της Ιωάννας

Και αυτά τη στιγμή που σύμφωνα με τη Realnews πληροφορίες από το στενό περιβάλλον του θύματος αναφέρουν ότι ήδη υπάρχουν στοιχεία που δείχνουν πως η Έφη Κ. δεν δρούσε μόνη της. Μάλιστα, τονίζουν ότι τα στοιχεία θα παρουσιαστούν στο δικαστήριο, αναγκάζοντας την κατηγορούμενη να αποκαλύψει το άτομο που τη βοήθησε να παρακολουθήσει και έπειτα να επιτεθεί στην Ιωάννα. 

BITRIOLI

 «Η Έφη κρύβει τον συνεργό που είχε στην επίθεση. Όλα θα αποκαλυφθούν στο δικαστήριο», αναφέρουν χαρακτηριστικά. 

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.