Επίθεση με βιτριόλι: Στο δικαστήριο η Ιωάννα Παλιοσπύρου – Στην τελική ευθεία για την απόφαση

Στην τελική ευθεία εισέρχεται η δίκη για την επίθεση με βιτριόλι σε βάρος της Ιωάννας Παλιοσπύρου, η οποία έφτασε στα δικαστήρια λίγο μετά τις 9 το πρωί.

Έπειτα από έξι συνεδριάσεις, σήμερα ολοκληρώνονται οι αγορεύσεις των συνηγόρων πολιτικής αγωγής και υπεράσπισης, και ακολούθως αναμένεται η πρόταση του εισαγγελέα επί της ποινής της κατηγορουμένης και εν συνεχεία η απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας.

Δεν αποκλείεται, ωστόσο, να χρειαστούν ακόμη και δυο συνεδριάσεις μέχρι να πέσει η αυλαία της πολύκροτης δίκης.

Η ετυμηγορία των τριών τακτικών δικαστών και των τεσσάρων ενόρκων αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς ο τρόπος δράσης της 37χρονης Έφης Κακαράντζουλα σόκαρε την κοινή γνώμη.

 

Δίκη για βιτριόλι: Καταπέλτης ο εισαγγελέας

Καταπέλτης ήταν ο εισαγγελέας Χαράλαμπος Μαστραντωνάκης στην τελευταία συνεδρίαση παρουσίασε το σκεπτικό του για την πρόταση ενοχής της 37χρονης.

Ο εισαγγελικός λειτουργός απορρίπτοντας με την πρότασή του προς το δικαστήριο όλους τους υπερασπιστικούς ισχυρισμούς της κατηγορουμένης ζήτησε να κριθεί ένοχη η Έφη Κακαράντζουλα για απόπειρα ανθρωποκτονίας της Ιωάννας.

«Την παραμονή η κατηγορούμενη μετέβη στο σημείο αποφασισμένη να επιτεθεί με το βιτριόλι στην Ιωάννα. Για λόγο που δεν κατέστη εφικτό, προφανώς επειδή η ίδια δεν έκρινε κατάλληλες τις συνθήκες, δεν προχώρησε στην επίθεση. Ο ισχυρισμός της ότι σκέφτηκε πως θα έκανε κάτι κακό, κρίνεται ως αναληθής. Ποτέ δεν σκέφτηκε να υπαναχωρήσει από την πράξη, απλώς δεν μπόρεσε να το κάνει εκείνη την ημέρα».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ