Επίθεση με βιτριόλι: Πώς οι Αρχές έφτασαν στα ίχνη της 35χρονης – Ο γάμος, το αίτημα στο facebook και η εμμονή

Ξετυλίγεται σιγά σιγά το “κουβάρι” της φρικτής επίθεσης με βιτριόλι, που έχει συγκλονίσει την κοινή γνώμη. Οι αστυνομικές Αρχές φαίνεται πως έχουν στη διάθεσή τους τα συντριπτικά στοιχεία εκείνα για την εξιχνίαση της υπόθεσης, καθώς η 35χρονη η οποία προσήχθη σήμερα το πρωί ως βασική ύποπτη για την επίθεση με βιτριόλι κατά της 34χρονης Ιωάννας, τελικά συνελήφθη το μεσημέρι της Πέμπτης και αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Η 35χρονη γυναίκα φέρεται να υποστηρίζει ότι είναι αθώα και αρνείται την εμπλοκή της στην υπόθεση, ωστόσο, οι αστυνομικές Αρχές -αναφέρουν ασφαλείς πληροφορίες- φαίνεται πως έχουν στη διάθεσή τους ισχυρά στοιχεία που την ενοχοποιούν.

Όπως εκτιμούν, κίνητρο της επίθεσης ήταν η ερωτική αντιζηλία, μιας και η δράστιδα φέρεται να είχε “στοχοποιήσει” το θύμα θεωρώντας πως αποτελούσε εμπόδιο ώστε να εξελιχθεί η σχέση με τον σύντροφό της.

Τις δύο γυναίκες συνέδεε η κοινή τους καταγωγή. Συγκεκριμένα και οι δύο κατάγονται από την Αιτωλοακαρνανία, η μεν 35χρονη από τον Σταθά και η δε Ιωάννα από το Λουτρό. Πληροφορίες που δεν έχουν επιβεβαιωθεί αναφέρουν πως οι δυο τους πήγαιναν στο ίδιο σχολείο στην Αμφιλοχία ενώ πέρασαν σε πανεπιστημιακές σχολές στην Αθήνα, όπου και μετακόμισαν σχετικά την ίδια περίοδο. Μάλιστα, μέλος της οικογένειας της Ιωάννας φέρεται να είχε παντρέψει πρόσωπο της οικογένειας της 35χρονης. Παρότι οι δυο τους δεν ήταν κολλητές, οι πορείες της ζωής τους φαίνεται πως ήταν παράλληλες.

Ο γάμος στην Αιτωλοακαρνανία και το αίτημα φιλίας 

“Κλειδί” για τις τραγικές εξελίξεις που ακολούθησαν, αποτελεί η συνάντηση που φέρεται να είχαν οι δυο τους, πριν από περίπου ένα χρόνο, στην Αιτωλοακαρνανία. Οι δύο γυναίκες βρέθηκαν σε έναν γάμο, στον οποίο η 35χρονη συνοδευόταν από τον σύντροφό της. Αμέσως μετά, όπως λένε σχετικές πληροφορίες, η Ιωάννα δέχτηκε αίτημα φιλίας στο Facebook από τον σύντροφο της 35χρονης, η οποία άρχισε να ζηλεύει παράφορα και να “δαιμονοποιεί” την 34χρονη, θεωρώντας ότι αυτή φταίει που η σχέση της δεν εξελίσσεται. Όπως εκτιμούν οι αστυνομικοί, από εκείνο το σημείο η δράστιδα άρχισε να αποκτά εμμονή με το θύμα, γεγονός που -όπως εκτιμούν- την οδήγησε στο να σχεδιάσει και να εκτελέσει την βάρβαρη επίθεση με βιτριόλι, που σημάδεψε για πάντα την Ιωάννα.

Το κίνητρο φαίνεται πως έχει “δεθεί” και από την κατάθεση του συντρόφου της βασικής υπόπτου. Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Star, ο 35χρονος άνδρας φέρεται να κατέθεσε στις Αρχές ότι δεν είχε καμία σχέση με την 34χρονη Ιωάννα και πως η σύντροφός του πίστευε λανθασμένα ότι το θύμα ήταν “εμπόδιο” στο να εξελιχθεί πιο σοβαρά η σχέση τους.

Η 35χρονη είναι μία γυναίκα με καλό μορφωτικό επίπεδο, που εργάζεται σε δικηγορικό γραφείο των Αθηνών, το οποίο συνεργάζεται με την ασφαλιστική εταιρεία, στην οποία δουλεύει η Ιωάννα. Τις τελευταίες ώρες επικρατεί αναστάτωση στη γειτονιά της. Οι άνθρωποι που την έβλεπαν καθημερινά, οι γείτονές της, την περιγράφουν ως μια κοπέλα ήσυχη που δεν είχε δείξει σημάδια ότι θα μπορούσε να προβεί σε μια τέτοια πράξη. “Ήταν ήσυχη δεν είχε δείξει σημάδια ότι μπορεί να συμβαίνει κάτι τέτοιο. Την έβλεπα κάθε ημέρα, ένα γεια λέγαμε και σήμερα το πρωί, έμαθα ότι άνδρες της ασφάλειας ήρθαν και την πήραν” είπε ένας γείτονας. Δείτε το ρεπορτάζ του ΟΡΕΝ: 

Τα λάθη που οδήγησαν στην προσαγωγή της

Μία σειρά από σοβαρά λάθη, που οδήγησαν τις Αρχές στα ίχνη της, φέρεται να έκανε η 35χρονη, βασική ύποπτη για την επίθεση με βιτριόλι κατά της Ιωάννας, στην Καλλιθέα, στις 20 Μαΐου. Πρόκειται για λάθη που οδήγησαν τις αστυνομικές Αρχές στο να την βάλουν στο “μικροσκόπιο” των ερευνών και στη συνέχεια να “δέσουν” την υπόθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Star, η 35χρονη είχε στην κατοχή της ένα “πακιστανικό” τηλέφωνο και λίγες ημέρες πριν στήσει την φρικτή ενέδρα στην Ιωάννα, φέρεται να πήγε με αυτό το τηλέφωνο στο σημείο της επίθεσης, ώστε να ελέγξει εάν λειτουργεί. Μάλιστα, κάλεσε το νούμερο από τηλεφωνικό θάλαμο χρησιμοποιώντας τηλεκάρτα.

Σημειώνεται πως όπως είναι ήδη γνωστό, η αστυνομία είχε ζητήσει τις άρσεις των τηλεφωνικών απορρήτων για πέντε συγκεκριμένα σημεία. Έτσι, αντιλήφθηκαν ότι η βασική ύποπτη κουβαλούσε το “πακιστανικό” τηλέφωνο και στο σπίτι της και στο γραφείο. Δύο ημέρες πριν από την επίθεση φέρεται μάλιστα να το χρησιμοποίησε για επαγγελματικούς λόγους. Οι Αρχές εντόπισαν τον άνθρωπο στον οποίο έγινε η κλήση και επιβεβαίωσαν ότι πρόκειται για την 35χρονη.

Ένα ακόμη λάθος της, ήταν ότι τις προηγούμενες μέρες της επίθεσης είχε βρεθεί στο σημείο όπου εργαζόταν η Ιωάννα, προκειμένου να κατοπτεύσει τον χώρο, απουσιάζοντας αδικαιολόγητα από τη δουλειά της, όπως επιβεβαίωσαν και οι συνάδελφοί της. Την ημέρα που όπως όλα δείχνουν έστησε την ενέδρα στην 34χρονη και έθεσε σε εφαρμογή το σχέδιό της, η 35χρονη φέρεται να απουσίαζε δικαιολογημένα από την εργασία της. Ωστόσο, όταν ερωτήθηκαν οι συνεργάτες της, ανέφεραν ότι τις δύο προηγούμενες μέρες, κατά τη διάρκεια συγκεκριμένου χρονικού διαστήματος που υποδείχθηκε από τους αστυνομικούς, η γυναίκα ήταν εκτός γραφείου σε δουλειές.

Ύποπτο κρίθηκε από τις αστυνομικές Αρχές και το γεγονός ότι η 35χρονη απενεργοποίησε ορισμένους λογαριασμούς της στα social media και για κάποιο διάστημα απείχε απ’ αυτά, σε αντίθεση με το παρελθόν όταν και είχε πολύ έντονη παρουσία. Μάλιστα, οι αστυνομικοί ψάχνοντας τους λογαριασμούς της στα κοινωνικά δίκτυα, φέρεται να ανακάλυψαν ότι είχε ανεβάσει σε αυτά φωτογραφίες με ρούχα και παπούτσια, ίδια με τα ρούχα και τα παπούτσια που φορούσε η γυναίκα που έκανε την επίθεση εναντίον της Ιωάννας.

Ένα ακόμη στοιχείο που είχαν στη διάθεσή τους οι Αρχές, ήταν το γεγονός ότι η οδηγός του ταξί που την μετέφερε από την Καλλιθέα, αφότου επιτέθηκε στην Ιωάννα, φέρεται να την αναγνώρισε με επιφύλαξη τόσο από φωτογραφία της όσο και από τη φωνή της, όταν την άκουσε από το τηλεφωνικό κέντρο της εταιρείας ταξί.

Βασικό λάθος της 35χρονης, φαίνεται πως ήταν επίσης το ότι δεν ξεφορτώθηκε την περούκα, την τηλεκάρτα και το “πακιστανικό” τηλέφωνο που χρησιμοποίησε. Πληροφορίες αναφέρουν ότι και τα τρία βρέθηκαν στο σπίτι της, κατά τη διάρκεια της έρευνας που διενήργησαν οι αστυνομικοί.

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.