Επίθεση με βιτριόλι: Όταν «πάγωσε» ο χρόνος για την Ιωάννα – Ο “Γολγοθάς” και η ώρα της δίκης

20 Μαΐου 2020. Η ημέρα που άλλαξε για πάντα τη ζωή της Ιωάννας Παλιοσπύρου, η οποία δέχτηκε επίθεση με βιτριόλι.

Ήταν γύρω στις 09:30 π.μ. όταν η 34χρονη Ιωάννα, όπως κάθε πρωί, έφτασε στην ασφαλιστική εταιρεία όπου εργαζόταν στην Καλλιθέα. Στάθμευσε το αυτοκίνητό της και κατευθύνθηκε προς την είσοδο της εταιρείας.

Περίμενε το ασανσέρ όταν ξαφνικά μια γυναίκα με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά της, πετάχτηκε από τη σκάλα, την πλησίασε και της έριξε καυστικό υγρό στο πρόσωπο και το σώμα.

Ο χρόνος πάγωσε τη στιγμή εκείνη και ο «Γολγοθάς» της Ιωάννας μόλις είχε ξεκινήσει.

Η κοπέλα άρχισε να ουρλιάζει από τον πόνο, πήγε σε κοντινό φαρμακείο για τις πρώτες βοήθειες και μεταφέρθηκε στο Θριάσιο, όπου μέχρι σήμερα έχει υποβληθεί σε αλλεπάλληλες χειρουργικές επεμβάσεις, έχοντας εκτεταμένα εγκαύματα. Όμως χειρότερα είναι τα «εγκαύματα» και τα σημάδια που της άφησε η 37χρονη σήμερα δράστις στην ψυχή.

BOMBA! Επίθεση με βιτριόλι στην Καλλιθέα: Ο πρώην σύντροφος της Ιωάννας εργαζόταν σε εταιρεία με… – Makeleio.gr

Επί 22 ημέρες οι Αρχές αναζητούσαν την δράστιδα. Σύμφωνα με το θύμα, γυναίκα ήταν εκείνη που της έριξε το βιτριόλι, ωστόσο δεν μπορούσε να πει ποια ήταν εκείνη που της επιτέθηκε.

Οι έρευνες εστιάστηκαν πλέον στο υλικό από τις κάμερες ασφαλείας και στην άρση των τηλεφωνικών συνομιλιών. Όλες αυτές τις μέρες στο κάδρο των υπόπτων μπήκαν αρκετές γυναίκες, ενώ παράλληλα εξετάστηκε το φιλικό, συγγενικό και επαγγελματικό περιβάλλον της Ιωάννας.

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση επίθεσης με βιτριόλι

Οι εξελίξεις στην υπόθεση είναι καταιγιστικές στις 11 Ιουνίου. Οι αστυνομικοί προχωρούν στην προσαγωγή μιας 35χρονης έξω από το σπίτι της στην περιοχή του Ζωγράφου.

Έχουν ενδείξεις ότι η γυναίκα ενδέχεται να είναι ύποπτη. Έπειτα από έρευνα στο διαμέρισμά της εντοπίζονται ένα σακίδιο, ένα παντελόνι, μια καπαρντίνα και μια περούκα. Ευρήματα τα οποία ταυτίζονται με εκείνα που φορούσε η 35χρονη, όπως είχε καταγραφεί από τις κάμερες ασφαλείας.

Μαζί εντοπίζεται και η τηλεκάρτα, την οποία φέρεται να χρησιμοποίησε για να υλοποιήσει το σχέδιο της, καλώντας στην εταιρία ταξί για να κλείσει ραντεβού και να μπορέσει να διαφύγει από το σημείο μετά την επίθεση. Καλεί από απόρρητο νούμερο και προθυμοποιείται να προπληρώσει τη διαδρομή. Υποστηρίζει ότι έχει προγραμματισμένες συνεντεύξεις για δουλειά και δεν θέλει να καθυστερήσει.

Επίθεση με βιτριόλι στην Καλλιθέα: Τι έδειξαν τα εργαστηριακά αποτελέσματα για το οξύ

Η προσαγωγή έγινε σύλληψη για την επίθεση με βιτριόλι

Η προσαγωγή της 35χρονης ιδιωτικής υπάλληλου σε δικηγορικό γραφείο, μετατρέπεται σε σύλληψη, το απόγευμα της 11ης Ιουνίου. Οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, ο οποίος της άσκησε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και απείθεια. Η 35χρονη απάντησε ότι τα ρούχα που βρέθηκαν στο σπίτι της είναι συνηθισμένα στην αγορά, ότι την περούκα την είχε προμηθευτεί γιατί δεν της άρεσε η βαφή στα μαλλιά της και ότι την ώρα της επίθεσης στην Καλλιθέα, απουσίαζε από τη δουλειά της γιατί είχε πάει να περιποιηθεί τα νύχια της.

Η 35χρονη, αρχικά αρνιόταν σε όλους τους τόνους  την εμπλοκή της στην υπόθεση με το βιτριόλι.

Επίθεση με βιτριόλι: Το σοκ συγγενών και φίλων για τη γυναίκα με τα δύο πρόσωπα - ΤΑ ΝΕΑ

Η κατηγορουμένη , μετά τη σύλληψή της και απολογούμενη σιώπησε, αρνούμενη να δώσει στην Ανάκριση οποιαδήποτε απάντηση για όσα της καταλογίζονται από σωρεία συντριπτικών στοιχείων . Η σιωπή της 37χρονης τηρήθηκε επί 11 μήνες.

Η ίδια θέλησε να δώσει κάποιες εξηγήσεις στην Ανακρίτρια τον Απρίλιο του 2021, οπότε και σε συμπληρωματική απολογία της ομολόγησε πως επιτέθηκε με βιτριόλι στην Ιωάννα τονίζοντας πως η πρόθεση της δεν ήταν να την σκοτώσει.

Ζητώντας συγγνώμη η 37χρονη απέδωσε την αποτρόπαια πράξη της σε εμμονή που είχε με το θύμα για το οποίο πίστευε πως είχε εμπλοκή σε σοβαρό προσωπικό της πρόβλημα, το οποίο δεν προσδιόρισε στην Ανακρίτρια.

Επίθεση με βιτριόλι: Χωρίς τέλος το θρίλερ - Νέα πρόσωπα και στοιχεία βγαίνουν στο «φως» | in.gr

Η ομολογία της 37χρονης , φαίνεται να μην άλλαξε την άποψη των δικαστών που έκριναν την υπόθεση. Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών τον περασμένο Μάιο παρέπεμψε την δράστιδα για απόπειρα ανθρωποκτονίας , υιοθετώντας απόλυτα την εισήγηση του Εισαγγελέα που έδωσε τη νομική του απάντηση στην θέση της κατηγορουμένης ότι πρέπει να δικαστεί για σωματική βλάβη: “ήθελε να την σκοτώσει” ανέφερε ο εισαγγελικός λειτουργός επικαλούμενος πολλά δεδομένα με κυρίαρχο την ποσότητα του υγρού που έριξε η κατηγορουμένη στην Ιωάννα .

Τι «πυροδότησε» την επίθεση με βιτριόλι

Εγκληματική ενέργεια για… ασήμαντο λόγο. Η 37χρονη Έφη όπως φάνηκε από όσα έβλεπαν το φως της δημοσιότητας, είχε εμμονή με την Ιωάννα. Η ερωτική αντιζηλία τής «όπλισε» το χέρι.

Ερωτική αντιζηλία για έναν άντρα, τον σύντροφο της 35χρονης, που φέρεται να είχε επικοινωνήσει με την Ιωάννα πριν από ενάμιση με δύο χρόνια, χωρίς να έχουν συναντηθεί ποτέ.

Το αίτημα φιλίας στο facebook που έκανε ο 40χρονος στην Ιωάννα φέρεται να ήταν η αφορμή. Όταν το είχε αντιληφθεί η 35χρονη είχε στείλει μήνυμα στην Ιωάννα. Η επικοινωνία τους στο messenger, που έγινε τον Νοέμβριο του 2018 και παρουσίασε το κεντρικό δελτίο του Star είναι αποκαλυπτική.

επίθεση με βιτριόλι

Είναι η πρώτη επικοινωνία που είχαν οι δύο γυναίκες για τον άνδρα που αποτέλεσε εν αγνοία του «μήλον της Έριδος».

35χρονη: Γεια σου είμαι η E. Θέλω να σε ρωτήσω, τρέχει κάτι με τον Ν. ;

Ιωάννα: Όχι  βέβαια… Μου έκανε αίτημα φιλίας και το αποδέχτηκα.

35χρονη: Εντάξει. Γιατί θέλω να ξέρεις ότι έχω σχέση μαζί του.

Ιωάννα: Οκ.

35χρονη: Σου έχει στείλει κάποιο μήνυμα;

Ιωάννα: Μην ανησυχείς, θα τον διαγράψω μου δίνει την εντύπωση ότι κοιτά πολλές.

35χρονη: Ιωάννα σε ευχαριστώ…

Τέλος, σύμφωνα με την κατάθεση του 40χρονου, ο ίδιος δεν είχε συναντήσει ποτέ την Ιωάννα. Είχαν ανταλλάξει μερικά τυπικά μηνύματα.

Επίθεση με βιτριόλι: Με αφόρητους πόνους και ουρλιάζοντας έφτασε στο νοσοκομείο η 34χρονη

Με την 35χρονη όπως είπε ο ίδιος: «Πριν περίπου δύο χρόνια σε ένα καφενείο στην περιοχή του Ζωγράφου, γνώρισα μία γυναίκα σε κοινή παρέα… Συνεχίσαμε να επικοινωνούμε φιλικά, μέσω Messenger, όπου και αναπτύξαμε μία ελεύθερη ερωτική σχέση, την οποία διατηρούμε μέχρι και σήμερα. Η σχέση μας δεν έχει ούτε εντάσεις ούτε πιέσεις και έχουμε βρεθεί κάποιες φορές καθώς μένουμε και οι δύο στην περιοχή του Ζωγράφου. Με την εν λόγω γυναίκα δεν έχουμε σταθερή σχέση και γνωρίζω ελάχιστα για την προσωπική της ζωή».

Επίθεση με βιτριόλι: Αποκαλυπτικές συνομιλίες της δράστιδος με χαρτορίχτρα

Νέες αποκαλύψεις ήρθαν στο φως για την υπόθεση που έχει συγκλονίσει την Ελλάδα πριν από μερικές ημέρες.

Το Mega παρουσίασε νέα ηχητικά ντοκουμέντα από τις συνομιλίες που είχε η δράστις με την χαρτορίχτρα. Σε αυτά αποκαλύπτονται οι εμμονές που είχε αποκτήσει, ενώ η ίδια εμφανίζεται ως η γυναίκα “τρόπαιο” που την διεκδικούν όλοι, επίμονα.

Η 36χρονη εμφανίζεται να έχει μια διαρκή ανησυχία ότι η σχέση της με όποιον σύντροφο και αν είχε περάσει από τη ζωή της, υπονομευόταν από ένα τρίτο πρόσωπο.

Και ήταν τόσο πεπεισμένη ότι ήταν θύμα απιστίας, που φαίνεται να έψαχνε επίμονα και την απόδειξη γι’ αυτό, έστω και στις κάρτες ταρώ.

Οι διάλογοι με την χαρτορίχτρα

Χαρτορίχτρα: Σε αγχώνει ο (…) αυτή τη στιγμή και λες «δεν έρχεται και ο άλλος να ηρεμήσω».

Κατηγορούμενη: Αυτό το λέω. Αυτό το λέω. Είσαι μέσα στο μυαλό μου. Να σου κάνω μία παρένθεση; Μπορείς να δεις αν θα αρέσω στο σεξ στον … και στον … ; Τους έμπλεξα όλους τώρα.

Χαρτορίχτρα: Στον… κάνεις καταπληκτικό σεξ και για εσένα και για αυτόν, στον … εσύ θα μείνεις…

Κατηγορούμενη: Παγάκι…

Χαρτορίχτρα: Γιατί ό,τι και να δεις θα κάνεις την κότα και θα ευχαριστηθεί μία χαρά ο κύριος … Θυμήσου το. Μόνο μην σε πιάσουν τα γέλια που με θυμάσαι εκείνη την ώρα και πει «Τι γελάς;».

Κατηγορούμενη: Θα ξεφτιλιστούμε.

Χαρτορίχτρα: Θεωρείς ότι αυτό είναι τελειωμένο και παρακαλάς να έρθει ο άλλος. Αυτές τις μέρες, σήμερα, αύριο ή μεθαύριο…

Κατηγορούμενη: Ε ναι, αυτά, αυτά ακριβώς, όπως τα λες, ισχύουν.

Χαρτορίχτρα: Κάνεις ανήσυχο ύπνο, σε βλέπω εδώ με ανήσυχο ύπνο, αυτές τις μέρες τουλάχιστον, όχι γενικώς. Λοιπόν… Θα μιλήσετε και θα γίνει κρεβάτι.

Κατηγορούμενη: Με τον (…)

Χαρτορίχτρα: Και μου βγάζει το κρεβάτι όμως, για δεύτερη φορά μου το δείχνει, σπίτι σου.

Κατηγορούμενη: Το ίδιο που μου είχες βγάλει και την προηγούμενη φορά.

“Αυτός είναι ξεσηκωμένος για τη σχέση”

Σε άλλο ηχητικό ντοκουμέντο, η 36χρονη εμφανίζεται ενοχλημένη που ο ένας από τους δύο άνδρες δεν την διεκδικεί έντονα.

Κατηγορούμενη: Τα έχω πάρει κρανίο γιατί λέω μου αρέσουν οι ξεκάθαροι άνθρωποι, κατάλαβες. «Δεν θέλω, ξενέρωσα, δεν μπορώ, γεια σας». Αυτό το εξαφανίζομαι, το δεν δίνω εξηγήσεις, το εμφανίζομαι όποτε θέλω… Εντάξει, μπορεί να το έχω προκαλέσει και εγώ βέβαια όλο αυτό, ποτέ δεν φταίει ο ένας μόνο, σίγουρα. Εννοείται αυτό.

Χαρτορίχτρα: Ο (…) δεν σου είναι πρόβλημα, θα σου έρθει στο πιάτο και θα τον στείλεις κιόλας, πώς να στο πω; Απλά δεν έρχεται τώρα που το θες εσύ.

Κατηγορούμενη: Λες ε;

Χαρτορίχτρα: Του τυχαίνουν κάποια θέματα και αυτό σε έχει τρελάνει.

Κατηγορούμενη: Αυτό ακριβώς. Γιατί εγώ τώρα νιώθω ότι με έχει φτύσει και έχω στεναχωρηθεί.

Χαρτορίχτρα: Αυτός είναι εδώ σου δείχνει ότι είμαστε εντάξει, και έτσι νιώθει. Αλλά σκέφτεσαι «Ας έρθει ο άλλος να τον στείλω…».

Κατηγορούμενη: Μια ώρα αρχύτερα.

Χαρτορίχτρα: Ενώ ο … θα είναι καλά.

Κατηγορούμενη: Καλά, ο … δεν έχει λόγο να μην είναι.

Χαρτορίχτρα: Στο λέω εγώ.

Κατηγορούμενη: Λες ε;

Χαρτορίχτρα: Κατηγορούμενη: Φαντάζομαι, φαντάζομαι… Κάτι θα είναι που το μειώνει. Σουβλάκι καλαμάκι…

Κατηγορούμενη: Με προβληματίζει πολύ ο άλλος στα χαρτιά, βγαίνει πάρα πολύ, από την προηγούμενη φορά.

Χαρτορίχτρα: Ναι, θα φανεί μόνος του, δεν τον ψάχνουμε καν. Εμφανίζεται στην ζωή σου και ερωτικά. Αυτός είναι ξεσηκωμένος τώρα για τη σχέση, τώρα που μιλάμε.

Κατηγορούμενη: Αυτές οι γυναίκες εδώ;

Χαρτορίχτρα: Αυτές δεν έχουν να κάνουν με αυτόν, είναι γύρω από το κοινωνικό του περιβάλλον…

Αλλά θα σε πλησιάσει και πέφτει με τα μούτρα αυτός, ένας μελαχρινός, άλλος άντρας.

Κατηγορούμενη: Άλλος αυτός ε; Μου τον είχες ξαναπεί πέρυσι αυτόν, ένας ξεκούδουνος που θα βγει στο προσκήνιο.

Χαρτορίχτρα: Αυτός πέφτει με την καρδιά του, κολλάει, πώς να στο πω; Και θα κάνεις κρεβάτι με αυτόν.

Κατηγορούμενη: Και με αυτόν;

Χαρτορίχτρα: Θα κάνεις.

Κατηγορούμενη: Αχ Χριστέ μου.

“Θα πέσουν βροχή οι άνδρες”

Χαρτορίχτρα: Δεν την γλιτώνεις. Θα πέσουν «βροχή» οι άντρες, απόλαυσε λίγο την ησυχία σου τώρα.

Κατηγορούμενη: Γιατί μετά πες δεν θα μπορώ.

Χαρτορίχτρα: Γιατί ή μόνοι μας είμαστε ή έρχονται όλοι μαζί.

Κατηγορούμενη: Ναι αυτό δεν σου είπα πριν εγώ; Δεν γίνεται, ή αποχή γενικότερα ή…

Χαρτορίχτρα: Ή όλα μαζί. Λες και βγαίνει ένας μαγνήτης και αρχίζει να τραβάει άνδρες.

Κατηγορούμενη: Ναι, αυτό ισχύει. Ή μόνη μου θα ήμουν γενικώς ή θα έβαζα πάντα 2-3.

Η ώρα της δίκης για την επίθεση με βιτριόλι

Η πολύκροτη δίκη για την επίθεση με βιτριόλι εναντίον της Ιωάννας στην Καλλιθέα τον Μάιο του 2020 αρχίζει σήμερα στις 9 π.μ. στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών.

Δεκαέξι μήνες μετά την επίθεση, η Ιωάννα Παλιοσπύρου θα βρεθεί σήμερα στο δικαστήριο και θα βρεθεί πρόσωπο με πρόσωπο απέναντι στην 37χρονη κατηγορούμενη συντοπίτισσά της που με μια κίνηση ακραίας βίας, της άλλαξε τη ζωή.

Στόχος είναι η δίκη να ολοκληρωθεί σύντομα καθώς η κατηγορουμένη έχει ήδη συμπληρώσει 15 μήνες προσωρινής κράτησης , με το όριο του 18μήνου να μην επιτρέπει καθυστερήσεις για την ετυμηγορία των δικαστών.

Η εκδίκαση της υπόθεσης που συντάραξε την κοινή γνώμη προκαλεί τεράστιο ενδιαφέρον καθώς το θύμα έχει υποστεί σοβαρότατες βλάβες και έχοντας ξεπεράσει τον κίνδυνο ζωής, καλείται έπειτα από ήδη εννέα χειρουργεία να ζει υπό ειδικές συνθήκες και με σωρεία επεμβάσεων που έπονται .

Η ίδια σε πρόσφατες δηλώσεις της αναφέρθηκε στα λειτουργικά αλλά και άλλα προβλήματα που αντιμετωπίζει:”έχω ένα πολύ μεγάλο ανελαστικό μόσχευμα που δε μου επιτρέπει να κρατώ το κεφάλι όρθιο, ψηλά ή να στρίβω δεξιά. Και βέβαια στη συνέχεια θα ακολουθήσουν και όσες αισθητικές επεμβάσεις χρειαστούν. Μπορώ να βγω από το σπίτι υπό προϋποθέσεις αλλά η μάσκα περιορίζει πολύ τις κινήσεις μου πρέπει να αποφεύγω συνεχώς τον ήλιο και φυσικά η εικόνα μου τραβά συνεχώς τα βλέμματα του κόσμου” είπε συμπληρώνοντας ωστόσο πως όσο και της είναι δύσκολο, θα βρεθεί στο δικαστήριο.

Ενδιαφέρον όμως για την υπόθεση έχουν και νομικοί καθώς οι δικαστές καλούνται να αποφανθούν αν η κρίση των συναδέλφων τους, Ανακρίτριας, Εισαγγελέα και μελών του Συμβουλίου που παρέπεμψαν για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση την 37χρονη, είναι ορθή ή αν θα υιοθετήσουν την θέση της δράστιδας ότι ανεξαρτήτως των βλαβών του θύματος, η πράξη της δεν στόχευε στην εξόντωση της Ιωάννας και επομένως πρέπει να αποδοθεί ευμενέστερος ποινικός χαρακτηρισμός για την επίθεση.

Στο δικαστήριο αναμένεται να εξεταστούν μετά την ίδια την παθούσα, 30 με 40 μάρτυρες μεταξύ των οποίων και οι γιατροί που επί σειρά μηνών προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στην Ιωάννα.

Για τη δίκη έχει επιστρατευθεί ισχυρή αστυνομική δύναμη ενώ εντός και εκτός της αίθουσας θα τηρηθούν αυστηρά όλα τα υγειονομικά μέτρα.

Συγκλονίζει η Ιωάννα: “Θέλω να τη συναντήσω και να πάρω τις απαντήσεις μου”

Το θύμα, η 35χρονη Ιωάννα, μιλώντας στον ΑΝΤ1 εξηγεί γιατί θέλει να σταθεί απέναντι στη γυναίκα που κατηγορείται ότι αποπειράθηκε να τη σκοτώσει.

“Δεν θέλω να κρυφτώ, θέλω την Τετάρτη να μπω στο δικαστήριο με το κεφάλι ψηλά. Θα με οδηγήσει το ένστικτό μου. Θέλω να την αντικρύσω και να πάρω τις απαντήσεις μου” είπε η Ιωάννα Παλιοσπύρου.

Πρόσθεσε επίσης: “Η αγάπη της οικογένειάς μου και η συμπαράσταση του κόσμου είναι η κινητήριος δύναμή μου. Στηρίζομαι σ’ αυτό για να βρίσκω δύναμη και κουράγιο να αντιμετωπίζω τον καθημερινό πόνο και τα προβλήματα υγείας που έχω”.

Παρά τις συστάσεις της οικογένειάς της και των ψυχολόγων που την παρακολουθούν να μην παρευρεθεί στο δικαστήριο, η Ιωάννα φαίνεται πως έχει πάρει την απόφασή της. Από την πρώτη στιγμή μελετά τη δικογραφία και ψάχνεις από τις καταθέσεις και τα στοιχεία τα έως και τώρα άγνωστα κίνητρα της κατηγορουμένης. Όπως λέει στον ΑΝΤ1, δεν μπορεί να δεχθεί πώς ένας άνθρωπος μπορεί να κάνει τόσο μεγάλο κακό.

“Ως άνθρωπος και ως γυναίκα δεν δέχομαι να υπάρχω σε μια χώρα που τα μέλη της τα κατακλύζουν δεισιδαιμονίες και μοχθηρά ένστικτα. Οφείλουμε στους εαυτούς μας και στους νέους μας να προβάλλουμε πρότυπα ανθρώπων με παιδεία και με τις βασικές ανθρώπινες αξίες, όπως η ηθική, η ευγένεια, η ελευθερία και το δικαίωμα όλων μας στη ζωή” επεσήμανε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ