Επίθεση με βιτριόλι: «Έλιωνε, έβγαζε μπουρμπουλήθρες» – Σοκάρουν οι καταθέσεις μαρτύρων

Την Πέμπτη συνεχίζεται στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο η δίκη για την επίθεση με βιτριόλι κατά της Ιωάννας Παλιοσπύρου. Κατά τη σημερινή συνεδρίαση εξετάστηκαν πάνω από 10 μάρτυρες, μεταξύ των οποίων ήταν συνάδελφοι της Ιωάννας, ένα μάρτυρας που βρισκόταν σε φυτώριο της περιοχής, μια συνάδελφος της 36χρονης κατηγορούμενης και ένας γείτονας του θύματος που είχε δει την κατηγορούμενη να παρακολουθεί το σπίτι της Ιωάννας σχεδόν 6 μήνες πριν η κοπέλα δεχτεί την επίθεση με το βιτριόλι.

Της Άννας Κανδύλη 

Συγκεκριμένα, για την συμπεριφορά και τις ενέργειες της κατηγορούμενης μια ημέρα πριν την επίθεση αλλά και τις ημέρες μετά περιέγραψε μια συνάδελφος της.

«Στις 19/5/2020 καθυστέρησε να έρθει στην εργασία, κανονικά δουλεύαμε 9-5, δεν θυμάμαι τι ώρα ήρθε αλλά καθυστέρησε. Όταν ήρθε, δεν πρόσεξα κάτι ιδιαίτερο, ήρθε να ξεκινήσει αμέσως γιατί είχε καθυστερήσει και ήταν πάντα τυπική, έπιασε αμέσως δουλειά, δεν παρατήρησα κάτι άλλο. Την επόμενη μέρα δεν ήρθε στο γραφείο, είχε αιτηθεί άδεια για προσωπικούς λόγους. Είχε πει ότι έχει επαγγελματικό ραντεβού για δουλειά, για μια συνέντευξη» ανέφερε η μάρτυρας… «Στις 21/5, όταν επέστρεψε στη δουλειά, δεν παρατήρησα κάτι που να μου κάνει εντύπωση. Στα διαλείμματα εγώ κατέβαινα κάτω στην είσοδο επειδή καπνίζω και όταν επέστρεφα, ξεκινούσα κατευθείαν δουλειά».

δίκη βιτριόλι ιωάννα παλιοσπύρου

Πρόεδρος: Ηταν ευδιάθετη στις 19 και στις 21;
Μάρτυρας: στις 19 ήταν λίγο βιαστική να ξεκινήσει δουλειά επειδή είχε καθυστερήσει, στις 21 δεν μπορώ να θυμηθώ ακριβώς, αλλά τις επόμενες μέρες φαινόταν σαν κάτι να την απασχολούσε και να ήταν στενοχωρημένη. Για τα προσωπικά της ήξερα ότι δεν είχε σταθερή μόνιμη σχέση αλλά είχε σχέση με κάποιον Νώντα, δεν θυμάμαι επίθετο.

Εισαγγελέας: Έτυχε ως είδηση να σχολιάσετε την επίθεση με το βιτριόλι;
Μάρτυρας: Φυσικά και το σχολιάσαμε, ήμασταν τέσσερις κοπέλες, λέγαμε ότι ήταν φοβερό αυτό που έγινε, όπως άγγιξε εμένα καταλάβαινα ότι άγγιζε και εκείνη, δεν θυμάμαι να είπε κάτι συγκεκριμένο αλλά όλες νιώθαμε το ίδιο.
Πολ. Αγωγή: Δηλαδή στις 19, μετά από μια απόπειρα ανθρωποκτονίας, ήρθε και έπιασε κανονικά δουλειά; Χωρίς να δείχνει κάτι διαφορετικό;
Μάρτυρας: Δεν θυμάμαι κάτι, μπορεί να μιλούσε στο τηλέφωνο
Πολιτική Αγωγή: Στις 21/5 ήταν αγχωμένη;
Μάρτυρας: Δεν έδειξε κάτι εκείνη τη μέρα, τις επόμενες μέρες έδειχνε στενοχωρημένη.

Έξι μήνες πριν – Τι κατέθεσε γείτονας της Ιωάννας

Γείτονας της Ιωάννας κατέθεσε περιστατικό παρακολούθησης της γειτονιάς από μια γυναίκα την οποία αναγνώρισε στο πρόσωπο της κατηγορούμενης, όταν ρωτήθηκε σχετικά από την έδρα.

«Ο γιος μου στις 22 Ιανουαρίου, είδε το βράδυ ένα άτομο κρυμμένο σε μια πρασιά στην πολυκατοικία μας και δίπλα στην πολυκατοικία της Ιωάννας. Το παιδί μου το είπε έντρομο. Βγήκα στο μπαλκόνι. Είδα ένα άτομο στη πρασιά με σκούφο. Ρώτησα: “θέλετε κάτι;”και έφυγε τρέχοντας. Κατάλαβα από το δρασκελισμό ότι ήταν γυναίκα και μάλιστα νέα γυναίκα. Πήρα ένα φίλο μου ταξιάρχο να ελέγξει την περιοχή γιατί είχαν συμβεί κλοπές. Ενημέρωσα τους συγκατοίκους στη πολυκατοικία. Μετά από κάποιες ημέρες ενημερώθηκα ότι το ίδιο προσωπο ήταν κάτω από την πολυκατοικία μας και πήγαινε μέχρι την πολυκατοικία της Ιωάννας. Μετά από δυο ημέρες ξανά είδα το ίδιο πραγμα. Την ρώτησα και της είπα ότι είναι δημόσιος χώρος και μου απάντησε: “Δεν θα σου δώσω αναφορά”. Το ίδιο βράδυ ήταν πάλι κάτω. Κατεβήκαμε ξανά κάτω και άρχισε να φεύγει» ανέφερε ο μάρτυρας συμπληρώνοντας ότι «την παρακολουθούσαν όλοι οι γείτονες γιατί είχαν καταλάβει ότι κάτι συμβαίνει. Εκείνη ερχόνταν απόγευμα μετά τις 7».

βιτριόλι-δράστις

Κατάθεση σοκ: «Έλιωνε, έβγαζε μπουρμπουλήθρες»

Αυτόπτης μάρτυρα, ο οποίος είδε την Ιωάννα δευτερόλεπτα μετά την επίθεση κατέθεσε ότι η κοπέλα « έλιωνε» μπροστά του.

«Έχω μπαρμπέρικο στα είκοσι μέτρα. Στα  δέκα δευτερόλεπτα που χαιρετηθήκαμε με την Ιωάννα άκουσα φωνή. Παω στην κοπέλα λες και ήρθε κύμα από καυστικό υγρό. Έβγαζε μπουρμπουλήθρες. Η κοπέλα έλιωνε μπροστά. Απλά της είπα να βγάλει τα ρούχα της. Έλιωνε μπροστά μου.Δεν μπορούσε να την αγγίξει κανένας. Δεν μπορούσα να κάνω κάτι παραπάνω. Έφευγαν κομμάτια δέρματος. Ελιωνε το ύφασμα. Δεν μπορούσα να βοηθήσω παραπάνω γιατί ήταν γυναίκα. Ειχε αρχίσει να παραμορφώνεται και το πρόσωπο. Φανταστείτε ένα καυτό λάδι που ρίχνετε μέσα κρέας» είπε ο μάρτυρας.

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση, η πολιτική αγωγή κατέθεσε και εγγράφως αίτημα να κληθούν οι δύο μάρτυρες που δέχθηκαν κλήσεις αμέσως μετά την επίθεση από την κατηγορούμενη.

Ο εισαγγελέας της έδρας επιφυλάχτηκε να προτείνει επί του αιτήματος καθώς , όπως είπε, «το αν έχουμε και συμμέτοχο δεν είναι αντικείμενο της δίκης, αν προκύψει ότι υπάρχει συμμέτοχος με τη μορφή συνεργού, το δικαστήριο είναι υποχρεωμένο να διαβιβάσει τα πρακτικά. Αν έρθει ένα πρόσωπο και εξεταστεί ως μάρτυρας υπάρχει κίνδυνος ακυρότητας. Επιφυλάσσομαι».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ