Επίθεση Κούγια στον συνήγορο του δολοφόνου της Γαρυφαλλιάς

Σφοδρή επίθεση στον συνήγορο υπεράσπισης του καθ’ομολογίαν δολοφόνου της Γαρυφαλλιάς στη Φολέγανδρο εξαπολύει ο Αλέξης Κούγιας, ο οποίος είναι δικηγόρος της οικογένειας της 26χρονης.

“Παρακολουθούμε τόσο ο επικεφαλής του γραφείου μας κος Αλέξιος Κούγιας όσο και εμείς οι συνεργάτες του την προκλητική – ρεαλιστική προσπάθεια, χωρίς καμία συναισθηματική υποδομή, του συνηγόρου της υπερασπίσεως του 30χρονου κατηγορουμένου, που, αφού ξυλοκόπησε άγρια, εκτόξευσε στη θάλασσα την αείμνηστη Γαρυφαλλιά Ψαρράκου, την οικογένεια της οποίας εκπροσωπούμε στο ευαίσθητο βήμα υποστηρίξεως της κατηγορίας και εκείνο, το οποίο απαιτούμε, είναι τουλάχιστον από σήμερα να σταματήσει αυτή η χωρίς καμία αίσθηση ντροπής και με στοιχεία απόλυτης αδιαφορίας για την ψυχική οδύνη του πατέρα, της μητέρας και των τριών αδελφών της αειμνήστου Γαρυφαλλιάς, για την αδιανόητη και με αυτόν τον τρόπο απώλεια της ζωής της, παράνομη και αντιδεοντολογική προσπάθεια μετατροπής ενός επικίνδυνου ανθρώπου σε δήθεν θύμα μη ορθής αντιμετωπίσεως μιας δήθεν ψυχικής παθήσεώς του, η οποία πριν από το έγκλημα δεν τον απέτρεψε να σπουδάσει, δεν τον απέτρεψε να έχει μια συγκεκριμένη κοινωνιολογική προσέγγιση και το κυριότερο, αμέσως μετά το έγκλημά του, αντί να παραδοθεί και να ζητήσει αμέσως συγγνώμη από τους συγγενείς του θύματος για την καταστροφή της ζωής τους, που προκάλεσε, το μόνο που τον ενδιέφερε αυτόν και τους συγγενείς του και την υπεράσπισή του ήταν και είναι να προσπαθήσει με κάθε τρόπο να αποφύγει τις ποινικές συνέπειες της αποτρόπαιας πράξης του” τονίζει το δικηγορικό γραφείο του κ. Κούγια σε ανακοίνωσή του, με αφορμή τα όσα έχει υποστηρίξει ο συνήγορος του 30χρονου, Γιάννης Βλάχος.

“Το γραφείο μας θα τοποθετηθεί υπεύθυνα με δελτίο τύπου, μόλις έχουμε στα χέρια μας τη δικογραφία, τις επιστημονικές προσεγγίσεις και την απολογία του κατηγορουμένου” συμπληρώνεται στην ανακοίνωση του γνωστού ποινικολόγου.

Βλάχος: “Έχει σοβαρό υπόβαθρο ψυχοπαθητικής βλάβης”

Ο δικηγόρος του καθ’ομολογίαν δολοφόνου δήλωσε νωρίτερα, μιλώντας στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή “Καλοκαίρι Μαζί”, ότι ο 30χρονος “έχει σοβαρό υπόβαθρο ψυχοπαθητικής βλάβης, υπάρχουν έγγραφα που το αποδεικνύουν”.

“Είναι δεδομένο και μέρος της αλήθειας και είμαστε υποχρεωμένοι να συνεισφέρουμε την αλήθεια”, τόνισε ο κ. Βλάχος. “Το επόμενο βήμα είναι να θέσουμε υπόψιν της ανάκρισης τα δημόσια έγγραφα που αποδεικνύουν την ψυχική βλάβη του κατηγορουμένου και να ζητήσουμε να οριστεί πραγματογνώμονας ώστε να κριθεί κατά πόσο η υπάρχουσα ψυχική ασθένεια το κρίσιμο χρονικό σημείο της τέλεσης της πράξης ήταν ενεργή, εάν και σε ποιο βαθμό επηρέασε την κρίση και τη συνείδηση του 30χρονου” συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με τον κ. Βλάχο, ο δράστης “έχει σοβαρό ψυχικό πρόβλημα για το οποίο είχε δοθεί για πολλά χρόνια φαρμακευτική αγωγή, η οποία το τελευταίο διάστημα είχε διακοπεί αυτοβούλως από τον 30χρονο”.

Ο κ. Βλάχος ανέφερε ότι είναι “αμέριστη η συμπόνια της οικογένειας του δράστη και του ίδιου προς την οικογένεια της 26χρονης”. Παράλληλα, είπε ότι ο 30χρονος “δεν έχει συνείδηση της πράξης του. Την πρώτη φορά που τον είδα δεν μπορούσε να επικοινωνήσει, την δεύτερη φορά ήταν πιο εύκολη η επικοινωνία”.

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.