“Επιτέθηκαν” στον Βαρθολομαίο

“Επιτέθηκαν” στον Βαρθολομαίο 

Με θέρμη και μεγαλοπρέπεια υποδέχτηκαν στις Σέρρες τον Βαρθολομαίο ωστόσο η επίσκεψή του σημαδεύτηκε και από παρατράγουδα.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης  αρχικά επισκέφτηκε το δήμο Σιντίκης όπου και ήρθε αντιμέτωπος με μια δυσάρεστη έκπληξη. Κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του, δυο γυναίκες τον αποδοκίμασαν αποκαλώντας τον «προδότη» με αποτέλεσμα να προκληθεί ένταση από τους υπόλοιπους παρευρισκόμενους ενώ χρειάστηκε η επέμβαση της αστυνομίας για να απομακρύνει τις δυο γυναίκες.

Ο Βαρθολομαίος, σχολιάζοντας το περιστατικό, κάλεσε τους πιστούς να μην συγχύζονται γιατί όπως είπε, «υπάρχει ελευθερία σκέψης και έκφρασης».

«Ο καθένας με τις πεποιθήσεις και τις απόψεις του, σέβομαι τη γνώμη όλων των ανθρώπων, μπορεί έτσι να τη δίδαξαν, έτσι να την κατήχησαν. Εμείς είμαστε ανοιχτοί προς όλους τους ανθρώπους και αυτούς που μας αγαπούν και αυτούς που δεν μας αγαπούν και μας αποδοκιμάζουν», ανέφερε.

 

 

Επόμενος σταθμός του Οικουμενικού Πατριάρχη ήταν το Ακριτοχώρι, οι κάτοικοι του οποίου το υποδέχτηκαν με ιδιαίτερες τιμές.

 Ο ίδιος κατά τον χαιρετισμό του, αναφέρθηκε στην υπόσχεση που του έδωσε ο Τούρκος υπουργός Πολιτισμού πως θα επισκευαστούν οι δρόμοι που οδηγούν στα τρία ιστορικά μοναστήρια του Πόντου (Παναγία Σουμελά, Αγίου Ιωάννη Βαζελώνα και Αγίου Γεωργίου Περιστερεώτα) και ότι στη συνέχεια θα λάβει μέριμνα και για τα κατεστραμμένα κτίσματα, ώστε, όπως είπε, ο προκαθήμενος της Ορθοδοξίας, όπως γίνεται σε κάποια ιστορικά μοναστήρια τα τελευταία χρόνια να «λειτουργούμε και να επανασυνδεόμεθα με το ένδοξο παρελθόν της φυλής μας».

 

Στη συνέχεια, ο Οικουμενικός Πατριάρχης έγινε δεκτός με τιμές στο Ησυχαστήριο του Τιμίου Προδρόμου, όπου νωρίτερα είχε αφιχθεί ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος και, μεταξύ άλλων,  τα μέλη της Ιεράς Κοινότητας του Αγίου Όρους. 

Πηγή: infoserres.gr

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ