Επιστρέφει η λάμψη των αστέρων του Hollywood στη Θεσσαλονίκη – Δύο νέες ταινίες δράσης

Σε πόλο έλξης των μεγαλύτερων κινηματογραφικών και τηλεοπτικών στούντιο έχει μετατραπεί το τελευταίο διάστημα η Θεσσαλονίκη, με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα, να αναφέρει πως δύο νέες ταινίες θα γυριστούν και θα μονταριστούν εξ’ ολοκλήρου στην πόλη.

Πολλοί σκηνοθέτες και παραγωγοί πλέον επιλέγουν την συμπρωτεύουσα για τα γυρίσματα των ταινιών τους, κι όπως φαίνεται η κατάσταση αυτή θα συνεχιστεί και στο κοντινό μέλλον. Ειδικότερα, και για τις δύο ταινίες συνολικά θα ανοίξουν περισσότερες από 300 θέσεις εργασίας για Έλληνες, ενώ θα δαπανηθούν τουλάχιστον 30 εκατομμύρια ευρώ, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα thesstoday.gr.

Πρόκειται για τις ταινίες «Red Sonja» και «Dirty Angels», όπου της πρώτης τα γυρίσματα έχουν ξεκινήσει ήδη από τον Οκτώβριο, κι πρόκειται για μία ταινία επιστημονικής φαντασίας και δράσης, remake του 1985, κι αποτελεί μάλιστα το «μεγάλο στοίχημα» για την παραγωγή, καθώς θα χρησιμοποιηθούν ιδιαίτερα, ειδικά και εντυπωσιακά εφέ στο στούντιο της Θέρμης.

Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί πως το post production της ταινίας θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη απασχολώντας περίπου 100 Έλληνες εργαζόμενους, με συνολικό κόστος 5 εκατομμύρια ευρώ.

Σχετικά με την δεύτερη χολιγουντιανή ταινία δράσης, το Dirty Angels, αναμένεται να ξεκινήσουν τα γυρίσματα στον Δεκέμβριο στη Θεσσαλονίκη, όπου πρωταγωνιστεί η δημοφιλής ηθοποιός Eva Green, ενώ σκηνοθετεί ο Martin Campbell, ο οποίος έχει σκηνοθετήσει, μεταξύ άλλων, και δύο ταινίες James Bond. Τα γυρίσματα θα γίνουν σε στούντιο στη Θέρμη αλλά και σε περιοχές της Θεσσαλονίκης, όπως το Ασβεστοχώρι, την Περαία και ευρύτερα περιοχές στα δυτικά. Ακόμα, θα γίνουν γυρίσματα σκηνών σε ορεινά σημεία της Χαλκιδικής.

Πρόκειται μία ταινία που θα υπάρχει μία στρατιωτική μονάδα των Ηνωμένων Πολιτειών, η οποία αποτελείται αποκλειστικά από γυναίκες που θα βρίσκονται σε αποστολή στο Αφγανιστάν.

Το κόστος παραγωγής της συγκεκριμένης ταινίας, φτάνει τα 35 εκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων τα 25 θα δαπανηθούν στην πόλη μας.

Τζιτζικώστας: Κόμβος κινηματογραφικών παραγωγών η Θεσσαλονίκη

Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στο κτίριο διοίκησης της ΠΚΜ, με τον Αμερικανό παραγωγό της εταιρείας κινηματογραφικών παραγωγών του Hollywood, Millennium Media, Rober VanNorden, επεσήμανε πως στόχος είναι να δημιουργηθεί ένας κόμβος κινηματογραφικών παραγωγών στην Κεντρική Μακεδονία, και συγκεκριμένα στη Θεσσαλονίκη.

«Ήδη έχουν ολοκληρωθεί τα γυρίσματα τεσσάρων μεγάλων ταινιών, με μεγάλες εταιρείες να απασχολούνται στην πόλη μας, η οποία προβάλλεται συνεχώς, και βέβαια στις αρχές του 2023 θα έχουμε σημαντικά και ευχάριστα νέα σχετικά με την κατασκευή υπερσύγχρονων στούντιο στην περιοχή της Θέρμης. Η Θεσσαλονίκη έχει μπει για τα καλά στον παγκόσμιο κινηματογραφικό χάρτη, ενώ για το 2023 έχουν δρομολογηθεί ήδη ακόμη δύο νέες ταινίες, κι θα έρθουν κι άλλες».

Από την πλευρά του, ο Αμερικανός παραγωγός του Hollywood Rober VanNorden αποκάλυψε πως στις ταινίες θα συμμετέχουν και Έλληνες ηθοποιοί, αλλά και εργαζόμενοι που θα βρίσκονται μπροστά και πίσω από τις κάμερες, ακόμη και στα λογιστικά και νομικά θέματα των γυρισμάτων. «Είμαι πολύ χαρούμενος με το γεγονός ότι έχουμε ολοκληρώσει τέσσερις ταινίες εδώ, και τώρα ξεκινήσαμε ακόμη δύο», ενώ αστειευόμενος ανέφερε πως ο κ. Τζιτζικώστας πριν από λίγες ημέρες έκανε τo… remake του Midnight Express, αναφερόμενος στην περιπέτειά του στην Σμύρνη.

Παράλληλα, ο παραγωγός προσέφερε ως δώρο στον κ. Τζιτζικώστα, το μυστρί που χρησιμοποιήθηκε στην ταινία «The Bricklayer» που γυρίστηκε την άνοιξη, και έχει τις υπογραφές του πρωταγωνιστής της ταινίας Aaron Eckhart καιτ ης συμπρωταγωνίστριάς του Nina Dobrev, αλλά και του σκηνοθέτη Renny Harlin.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ