Επιχείρηση “Γαλάζια Ελευθερία”: Σε ποια νησιά έχουν κλειστεί όλα τα διαθέσιμα ραντεβού, πού είναι μικρή η συμμετοχή

Στοιχεία αναφορικά με τους εμβολιασμούς κατά του κορονοϊού στα νησιά και την επιχείρηση “Γαλάζια Ελευθερία”, έδωσε στη δημοσιότητα ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, σημειώνοντας ότι μέχρι το μεσημέρι έχει ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός σε 40 νησιά.

Ανέφερε σε αυτό το σημείο, ότι στον Καστό έχει εμβολιαστεί το 99% του πληθυσμού, δηλαδή οι 78 από τους 79 κατοίκους, ενώ εντός της επόμενης εβδομάδας θα ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός και στα άλλα 29 νησιά. “Προχωράμε σε καθολικό εμβολιασμό και κάνουμε για μια ακόμη φορά κάλεσμα στους πολίτες, τώρα είναι η στιγμή που συγκεντρώνονται λίστες από τις δημοτικές αρχές έτσι ώστε όσο το δυνατόν περισσότεροι πολίτες να ενταχθούν στις λίστες αυτές”, είπε.

Αναφερόμενος στην μεγάλη ομάδα των 19 νησιών, ο κ. Θεμιστοκλέους υπενθύμισε ότι έχει εξαιρεθεί η Κρήτη “λόγω του ότι αντιμετωπίζεται από την επιχείρηση ‘Ελευθερία’ σαν ηπειρωτική χώρα, εκεί έχουμε μία από τις πέντε κεντρικές αποθήκες εμβολίων”. Στα 19 νησιά θα ενισχυθεί η εμβολιαστική κάλυψη κατ’ αρχήν με αύξηση των εμβολιαστικών κέντρων, τόνισε, με δημιουργία ομάδων κρούσης από την ηπειρωτική χώρα, με την βοήθεια εθελοντών

Τα διαθέσιμα ραντεβού – Πού έχουν κλειστεί όλα, πού είναι μικρή η συμμετοχή

Σε σχέση με τα διαθέσιμα ραντεβού, στα νησιά αυτά, τόνισε ότι μέχρι στιγμής έχει καλυφθεί το 100%, και μάλιστα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, των διαθέσιμων ραντεβού σε:

-Σαλαμίνα

-Κω

-Πάρο

-Ρόδο

-Μύκονο

-Νάξο

-Χίο

-Αίγινα

-Σαντορίνη

-Κέρκυρα

Άνω του 80% των διαθέσιμων ραντεβού έχει καλυφθεί σε:

-Λευκάδα

-Θάσο

-Κάλυμνο

-Σύρο

Ωστόσο, τόνισε ότι παραμένει χαμηλή η συμμετοχή σε:

-Ζάκυνθο

-Κεφαλλονιά

-Λέσβο

-Λήμνο

-Σάμο

“Θα θέλαμε να ενημερώσουμε καταρχήν ότι έχουμε διαθέσιμα ραντεβού και να κάνω για μια ακόμη φορά κάλεσμα στους πολίτες και τους διαμένοντες στα νησιά αυτά, να αρπάξουν αυτή την ευκαιρία και να εμβολιαστούν”, είπε ο κ. Θεμιστοκλέους, συμπληρώνοντας ότι ο εμβολιασμός στα νησιά αυτά θα γίνει στο μεγαλύτερο μέρος με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson.

“Από αύριο το βράδυ όλοι οι πολίτες άνω των 18 ετών θα έχουν πρόσβαση στο μονοδοσικό αυτό εμβόλιο και μόνο στα εμβολιαστικά κέντρα στα 19 νησιά θα πραγματοποιούνται εμβολιασμοί, έτσι ώστε να εμβολιαστούν οι κάτοικοι, οι διαμένοντες και οι εποχικοί εργαζόμενοι των νησιών αυτών”, είπε ο κ. Θεμιστοκλέους και πρόσθεσε: “Δημιουργούμε δύο εμβολιαστικούς σταθμούς αυξημένης δυναμικότητας στη Ρόδο, που θα τεθεί σε λειτουργία στις 25 Μαΐου, και στην Κέρκυρα, που θα τεθεί σε λειτουργία στις 31 Μαΐου”.

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.