Επιχείρηση «Αμαρρυλίς»: Πώς εξαρθρώθηκε το κύκλωμα μαστροπείας – Το ανώνυμο τηλεφώνημα και οι μαρτυρίες των θυμάτων

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας σχετικά με το κύκλωμα μαστροπείας και εμπορίας γυναικών προερχόμενων κυρίως από την Λατινική Αμερική. Οι δράστες, που εξέδιδαν 51 γυναίκες, συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια επιχείρησης με το κωδικό όνομα «Αμαρυλλίς». Τα κέρδη τους υπολογίζονται σε 160.000 ευρώ τον μήνα.

Εξαρθρώθηκε μεγάλο κύκλωμα μαστροπών: Εξέδιδαν γυναίκες από την Λατινική Αμερική – Οι απειλές και οι σκληρές τιμωρίες

«Αμαρυλλίς» ήταν το ψευδώνυμο μία Κολομβιανής, μία εκ των συλληφθέντων. Το «πράσινο φως» για την αστυνομική επιχείρηση δόθηκε την Παρασκευή. Αστυνομικοί του οργανωμένου εγκλήματος εισέβαλαν σε οίκους ανοχής και συνέλαβαν 11 άτομα, που φέρονται ως μέλη δύο κυκλωμάτων μαστροπών. Οι 51 γυναίκες που απελευθερώθηκαν βρίσκονταν σε άσχημη οικονομική κατάσταση και τις έπειθαν να μεταναστεύουν από την Κολομβία και την Βενεζουέλα στην Ελλάδα προκειμένου να δουλέψουν σε οίκους ανοχής, υποσχόμενοι ότι έπειτα από τρεις μήνες – διάστημα που ισχύει η τουριστική βίζα- θα επέστρεφαν στις χώρες τους με 20.000 δολάρια.

Η πραγματικότητα με την οποία έρχονταν αντιμέτωπες στην Ελλάδα, όμως, ήταν διαφορετική. Παρά τις συμφωνίες, οι μαστροποί έλεγαν στις γυναίκες ότι τους χρωστούσαν για τα αεροπορικά έξοδα του ταξιδιού και το ταξί που τους μετέφερε από τα σπίτια προς τους οίκους ανοχής. Έτσι, έπρεπε να εκδίδονται με δεκάδες πελάτες καθημερινά για 50 ευρώ το ραντεβού, ώστε να ξεχρεώσουν.

«Μας έλεγαν ότι θα κάνουμε ένα με δύο ραντεβού την ημέρα και μέσα σε τρεις μήνες θα βγάζαμε περίπου 20.000 δολάρια. Μας κακομεταχειρίζονταν ακόμα και όταν αντιμετωπίζαμε προβλήματα υγείας. Αν φέρναμε άλλη γυναίκα από την Κολομβία μας έταζαν μπόνους 300 ευρώ», λέει ένα θύμα του κυκλώματος μαστροπείας.

Οι αστυνομικοί άρχισαν να ερευνούν την υπόθεση έπειτα από ένα ανώνυμο τηλεφώνημα που έγινε σε ΜΚΟ για ένα σπίτι στην Αθήνα, όπου παρατηρήθηκαν κινήσεις ατόμων που παρέπεμπαν σε υπόθεση μαστροπείας. Οι αστυνομικοί εισέβαλαν σε οίκους ανοχής σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Ως αρχηγοί φέρονται ένας 39χρονος και ένας 29χρονος. Ήταν ιδιοκτήτες των οίκων ανοχής και διαχειρίζονταν τα κέρδη. Οι στρατολόγοι ήταν από την Κολομβία, δύο άνδρες και μία γυναίκα, η «Αμαρυλλίς».

Έριχναν τα δίχτυα τους στην Λατινική Αμερική για να βρουν γυναίκες. Χαμηλότερα στην ιεραρχία ήταν ο ταμίας, οι υπεύθυνοι των οίκων ανοχής και μία γυναίκα που επιτηρούσε τα θύματα, στα σπίτια όπου διέμεναν. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΑΝΤ1, ξέπλεναν τα παράνομα κέρδη τους σε εταιρείες real estate.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ